Meer rust voor je gezin als goed voornemen? Volg deze 3 tips!* mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger
Mama & lifestyle

Meer rust voor je gezin als goed voornemen? Volg deze 3 tips!*

*Advertorial

De winkels zijn 7 dagen per week geopend, online zelfs 24 uur per dag. We kijken steeds wat vrienden van vrienden doen op social media, en komen eigenlijk niet meer toe aan het dagelijkse gezinsleven. Stop, maak pas op de plaats en neem even rust. Voor jezelf, maar ook voor de rest van het gezin. Maar hoe kun je dit bereiken? Wij hebben een aantal innovatieve hulpmiddelen opgezocht die je meer rust geven in 2019.

1. Huisautomatisering

Het wordt ook wel domotica genoemd of een smart home, met huisautomatisering laat je de woning zelf een aantal karweitjes opknappen. Je kunt een aantal van deze apparaten zelfstandig laten werken zoals een robot stofzuiger, het is ook mogelijk om verschillende apparaten aan elkaar te koppelen zoals de lampen die gaan branden wanneer de gordijnen in de avond sluiten. Dat klinkt nog niet echt rustgevend misschien, je moet immers jouw huis gaan ‘programmeren’. In praktijk valt dit reuze mee, en wanneer de installatie eenmaal is voltooid heb je er geen omkijken meer naar.

Sensoren doen het werk voor je

Slimme verlichting noemen ze het, toch zit je urenlang met apps te priegelen om de juiste kleurtemperatuur in te stellen. Koppel er via de smart home hub sensoren aan die reageren op lichtintensiteit. Wanneer het buiten donker wordt gaat de verlichting aan, moeilijker hoeft het niet te zijn. Je kunt ook speciale licht programma’s kiezen met een druk op de knop. Denk aan gedimd licht voor een filmavondje, of fel licht zodat je samen bordspellen kunt spelen.

Focus op het gezin, niet op apparaten

Bij huisautomatisering bedoelen we ook echt het automatiseren van functies in huis. Zo kun je een zelflerende thermostaat installeren, of gordijnen die automatisch sluiten wanneer de lampen inschakelen. Slimme deursloten gaan op slot wanneer je de woning verlaat, je hebt er geen omkijken naar. Het is gewoon een kwestie van ‘set & forget’.

2. Betere raamdecoratie in huis

Jouw eigen woning is een plek waar je tot rust komt. Je laat de stress van het werk achter, of de drukte van winkelen, gewoon even lekker even relaxen met je gezin. Sluit de gordijnen en geniet van privacy zonder pottenkijkers. Je hebt daar wel de geschikte raamdecoratie voor nodig, er is immers veel keuze in schuifgordijnen, rolgordijnen, vitrage en overgordijnen of bijvoorbeeld lamellen. En dan is er nog het gehannes met koordjes, haakjes en… Dat klinkt niet echt rustgevend, laten daarom de keuze eens wat eenvoudiger maken.

Lichtdoorlatend…of niet?

Als je echt van maximale rust wilt genieten kun je het beste kiezen voor verduisterende gordijnen. Rolgordijnen zijn heel praktisch in gebruik, en eenvoudig te reinigen. In relatief lege kamers helpen vitrage en overgordijnen met (dubbele) plooi de akoestiek te verbeteren. Door voor iedere kamer de juiste raamdecoratie te kiezen maak je de woning een stuk comfortabeler, praktischer en eenvoudiger.

Elektrische gordijnrails

Maak het helemaal eenvoudig met elektrische gordijnrails. Je kunt een compleet set kopen van gordijnen met rails en motor, wanneer je al gordijnen hebt hangen kan een motor uitkomst bieden. Dan kun je de gordijnen met een afstandsbediening, smartphone of tablet bedienen, ook vanuit andere ruimtes. In de babykamer kun je een automatisch gordijn met fluisterstille motor hangen, zo wordt de baby niet wakker wanneer het tijd is voor een middagdutje.

3. Betere beveiliging

Laten we beginnen met het goede nieuws: Het aantal inbraken neemt de laatste jaren af. Dat geeft een veilig gevoel toch? Maar dat betekent niet dat je zomaar achterover kunt leunen, inbrekers zijn namelijk niet massaal met pensioen gegaan. Gelukkig zien steeds meer gezinnen het belang in van goede persoonlijke beveiliging. Wanneer jij niet meegaat wordt jouw huis de zwakke schakel in de straat, met als gevolg een groter risico op inbraak. Met enkele eenvoudige oplossingen van Somfy woon je veiliger en met meer comfort.

Deurbel met camera

Hoor wie klopt daar kinderen? Nee, het niet Sinterklaas maar een verkoper. Weer voor niets naar de deur gelopen… Installeer een deurbel met camera en kijk vanaf de bank wie er aanbelt. Je kunt zelfs direct spreken met deze persoon via de ingebouwde microfoon. Voor mensen die slecht ter been zijn kan de koppeling met een elektronisch deurslot ideaal zijn.

Slimme rookmelders

Over rust gesproken; in ieder huis moeten rookmelders hangen. Kies niet voor standaard melders, in een smart home kun je namelijk slimme rookmelders installeren. Zo kun je een melding ook naar slimme speakers sturen of de smartphone. Wil je deze apparaten niet te veel gebruiken? Koppel de rookmelder dan met de verlichting en laat deze oranje of rood kleuren bij een potentieel gevaarlijke situatie. Dat is heel duidelijk en geeft toch een prettiger gevoel dan een keihard alarm dat afgaat.

 

#MLBadvertorial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *