Met mijn kinderen naar de kapper: van gruwel naar pure ontspanning

mamablog, lifestyleblog, mama lifestyleblog, kind naar de kapper, Een bezoekje aan de kapsalon met mijn kinderen was vroeger een ware gruwel. En nu? Nu is het een gezellig uitje. Ook (of met name voor) mama.

Het is weer de hoogste tijd om het haar van mijn zoontje te laten kortwieken. Zijn haar woekert als onkruid over zijn bolletje en kruipt over de rand van zijn oortjes. Al om 8.10 uur springen we op de fiets, zodat mijn vriend bij onze dochter thuis kan blijven voordat hij naar een afspraak moet. Voor mijn dochter is dit wel zo fijn, quality time met papa en nog even in haar pyama kunnen chillen.

Op de fiets naar de kapper

De thermometer bij de woonboulevard waar mijn zoontje en ik langs fietsen geeft 1 graad aan. En zo voelt het ook: berekoud. Ondanks dat ik handschoenen draag, beginnen mijn vingertoppen te tintelen. Gelukkig voelt het waterige zonnetje dat op mijn gezicht schijnt wel aangenaam aan. Het is 10 minuten later wanneer we arriveren bij de kapsalon. De kapper werkt niet op afspraak en er zijn twee klanten voor ons aan de beurt: één in de kappersstoel en één in de wachtrij. Balen zul je denken, maar niets is minder waar.

Genieten in de wachtrij

Naar de kapper gaan met mijn kinderen is tegenwoordig pure ontspanning voor mij. Op mijn gemak leuke tijdschriften of de krant lezen onder het genot van een kopje thee. Daar gun ik mij thuis nooit de tijd voor. Dus “even” wachten met nog twee klanten voor me is gewoon een luxe. Vanochtend zit ik maar liefst 50 minuten op mijn krent bij de kapper te relaxen. Iets wat nog totaal ondenkbaar was toen mijn oudste kind, mijn dochter, nog een peutertje was en geknipt moest worden. Dat waren nog eens andere tijden.

Gespartel en geschop in de kappersstoel

Toen mijn dochter eindelijk wat haar op haar kale bolletje kreeg, was zij toch al anderhalf. En eerst laat je die lokken toch een beetje groeien, zeker bij een meisje. Elke centimeter is er weer één dichter bij een toekomstig staartje. Ik denk dat zij zeker tweeënhalf was toen zij voor het eerst in de kappersstoel zat. Of eigenlijk was het niet zitten, maar spartelen en schoppen bij mij op schoot en tegen mijn schoot. Hevig protesterend, want ze vond het een gruwel. En ik ook. Gezellig samen een boekje doorbladeren tijdens de knipbeurt hielp geen zier. Op geen enkele manier kon ik haar positief afleiden.

Omkopen voor een knipbeurt

Toen ik zwanger was van mijn tweede kind, mijn zoontje, ging ik het getrap tegen mijn buik aan liever uit de weg. Mijn vriend kreeg nu de leuke taak om samen met dochterlief naar de kapsalon te gaan. Na afloop vertelde hij tot mijn stomme verbazing hoe rooskleurig het allemaal verlopen was.  Hij vond het maar raar dat het bij mij altijd met zoveel geweld gepaard ging. Maar wat hield mijn dochter in haar handen? Een verpakking met een Filly huisje. Gekregen van papa. Toen begreep ik meteen waarom de knipbeurt zonder horten en stoten verlopen was. Met omkoping lukt het mij ook. Sinds die keer vindt mijn dochter het geen probleem meer om haar haren te laten knippen.

Naar de kapper is leuk, zeker voor mama

Met mijn zoontje ging ik al vrij snel naar de kapper. In tegenstelling tot zijn grote zus groeide zijn haar als kool. Het knipleed bleef beperkt tot de eerste paar keer een beetje huilen. En daarna vond hij het allemaal wel prima. Sindsdien is naar de kapper gaan een leuk en gezellig uitje. Ook vanochtend weer en ook (en met name) voor mama.

Wat vindt jouw kind van een bezoekje aan de kapper? Leuk of sputtert hij/zij tegen? Is het elke keer weer een uitdaging of juist helemaal niet? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

One thought on “Met mijn kinderen naar de kapper: van gruwel naar pure ontspanning”

  1. Mijn dochter heeft zoveel lange haren (ja echt) dat ze met 3 maanden al naar de kapper is geweest. nu staat de derde afspraak al weer gepland. Ik denk dat deze voor ze een jaar is al 4x geweest is. Ze vind het reuze interessant nu dus het is allemaal goed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *