mamablog, lifestyleblog, je kindje vervoeren met winterjas aan in een autostoel is levensgevaarlijk, je kindje veilig vervoeren in de auto
Kind & opvoeding

Met winterjas aan in een autostoel is levensgevaarlijk

Elke mama weet dat je je kindje in een goedgekeurd autostoeltje moet vervoeren. En elke mama wil haar kindje in de winter beschermen tegen kou door hem/haar een warme winterjas aan te trekken. Ook in de auto. Maar je kindje vervoeren met winterjas aan in een autostoel is levensgevaarlijk. En maar weinig mama’s zullen dit weten.

Kind vliegt bij botsing uit de autostoel

Wat is er nu zo gevaarlijk aan een winterjasje? Als je je kindje vastgemaakt hebt in het autostoeltje en hij/zij heeft een dikke jas aan, lijkt het alsof het lijfje goed ingesnoerd zit. Maar niets is minder waar. De winterjas zorgt er namelijk juist voor dat je kindje te los zit in het autostoeltje. Op een film van Today.com zijn nare beelden te zien van een crash test die is uitgevoerd met een pop in een autostoeltje. Deze pop droeg een winterjas bij deze test waarbij een aanrijding werd gesimuleerd en de pop letterlijk uit het autostoeltje vloog. Heftige beelden en het schokkende bewijs dat een kindje met een winterjas aan helemaal niet vast zit in het autostoeltje.

Laat je kind geen winterjas dragen in een autostoel

Het test team heeft ook een botsing nagebootst met dezelfde pop in hetzelfde autostoeltje maar ditmaal zonder winterjas aan. En wat bleek? Ditmaal werd de pop niet gelanceerd en bleef het veilig en strak ingesnoerd in het autostoeltje zitten.

Dus wil je jouw kindje veilig vervoeren in de winter? Doe je kind dan geen dikke jas aan wanneer je met de auto op pad gaat. Wanneer je de beelden hebt gezien, zul je dit in ieder geval zeker niet meer doen, want geen enkele mama wil dat haar kindje bij een botsing door de auto vliegt.

Leg jas of dekentje op lijfje kind om het warm te houden

Maar wat kun je doen om te voorkomen dat je kindje tijdens de autorit zit te klappertanden van de kou? Trek in ieder geval zodra je je kindje in de auto zet zijn/haar jasje uit. Zet je kindje in het autostoeltje en maak hem/haar goed vast. Leg de winterjas of een dekentje op het lijfje van je kindje, zodat hij/zij veilig zit en ook lekker warm zit. Alleen op deze manier vervoer je je kindje veilig en warm in de winter.

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto en bron: www.today.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *