Mijlpalen wanneer je kindje net op de basisschool zit (groep 1). Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Kind & opvoeding

Mijlpalen wanneer je kindje net op de basisschool zit (groep 1)

Sinds afgelopen september zit mijn zoontje op de basisschool. Met grote sprongen ontwikkelt hij zich. Hij wordt steeds wijzer, hij leert steeds meer en afgelopen week ontdekte ik dat hij zelfs al tot 10 kan tellen in het Engels. Groep 1 vind ik extra bijzonder, omdat je kindje dan heel veel dingen voor het eerst doet. Bij elke mijlpaal voel ik mij een extra trotse moeder en kan ik haast niet geloven dat de tijd zo snel gaat.  Maar welke mijlpalen heeft mijn zoontje beleefd sinds hij op de basisschool zit?

Het eerste schoolreisje

Wat vond ik het eerste schoolreisje van mijn zoontje spannend. Mijn zoontje zat net twee weken op school toen hij al op schoolreisje ging. Gelukkig ging hij met zijn klas naar een binnenspeeltuin, dus ik vond dat wel een veilig idee. Ik hoefde in ieder geval niet bang te zijn dat hij bijvoorbeeld weg zou lopen. Op de dag zelf kon ik me er niet druk om maken, want ik was toen op schoolreisje mee met mijn dochter, dus ik had gelukkig genoeg afleiding. Toch was ik heel blij toen hij na afloop heel enthousiast terugkwam en dat alles goed was verlopen.

Het eerste open podium

Vorige maand trad mijn zoontje voor de eerste keer op tijdens het open podium. Als klassenouder mocht ik daarbij zijn. Wat was het prachtig om te zien hoe dapper mijn zoontje zijn mannetje stond voor een groot publiek.

Het eerste speelafspraakje

Mijn zoontje sprak met name in het begin veel af met een klasgenootje die hij kent van het kinderdagverblijf. Dat was dus vooral heel vertrouwd. Een mijlpaal vond ik het toen mijn zoontje voor het eerst met een ander kindje afsprak. Ondanks dat ik er vertrouwen in had dat het speelafspraakje goed zou verlopen en dat mijn zoontje zich ongetwijfeld thuis zou voelen bij zijn vriendje vond ik het best spannend.

Het eerste rapport

Pas kreeg mijn zoontje zijn eerste rapport. Het was nog geen rapport in cijfers of beoordelingen zoals voldoende of goed, maar een verslag in woorden. Ik was erg nieuwsgierig wat de juf te zeggen had en of ik bevestigd zou krijgen of mijn zoontje het op school ook zo naar zijn zin had als ik al dacht. Niet alleen het eerste rapport vind ik speciaal, eigenlijk is elk rapport bijzonder.

Voor het eerst een vriendenboekje mee naar huis

Niet alleen vond ik het een mijlpaal toen mijn zoontje voor het eerst een vriendenboekje mee naar huis kreeg, ook hij vond dat heel bijzonder. Hij voelde zich ontzettend vereerd dat hij in het boekje van zijn vriendje mocht schrijven. En dat is natuurlijk ook een eer.

Voor het eerst uitgenodigd worden voor een partijtje

Morgen heeft mijn zoontje zijn eerste partijtje. Ik vind dit best spannend. Mijn zoontje weet hoe een partijtje “werkt”, want hij is ook al op de partijtjes van zijn grote zus geweest, maar dat is zijn zus. Nu is hij voor het eerst te gast op het partijtje van zijn vriendje en de ouders kent hij amper dus ik vind dat best spannend. Mijn zoontje heeft er heel veel zin in, dus ik ben benieuwd hoe hij het gaat ervaren.

Het eerste partijtje vieren

Een mijlpaal die nog komen gaat is dat mijn zoontje zijn eerste partijtje gaat vieren. Net voor de zomervakantie wordt mijn zoontje vijf en mag hij zijn eerste partijtje vieren. Een super leuke mijlpaal waar ik ontzettend veel zin in heb! Mijn zoontje kijkt er zelf trouwens ook al naar uit, al is het nog lang wachten.

Wat vond jij de grootste mijlpalen van jouw kindje in groep 1? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

Eén reactie

  • Villa BlaBla

    Mijn jongste zoontje zit inmiddels in het eerste leerjaar (groep drie is dat in Nederland geloof ik hé?) en dan gaat het ongelofelijk snel vind ik. Dat leren lezen, schrijven en rekenen vind ik echt wonderbaarlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *