Mijn baby valt in slaap tijdens de voeding

Mijn baby valt in slaap tijdens de voeding, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Toen mijn eerste kindje een pasgeboren baby was, viel ze telkens in slaap tijdens de voeding. Ze was te vroeg geboren bij een termijn van 35 weken en lag tot een aantal weken na haar geboorte in het ziekenhuis. Of het door de vroeggeboorte kwam of dat het gewoon bij mijn baby hoorde, ze viel voortdurend in slaap tijdens het voeden. In het ziekenhuis loste ik dit op door te beginnen met het geven van voeding aan de borst en wanneer ze slaperig werd, gaf ik haar voeding bij met een flesje.

Zodra mijn dochter in slaap dreigde te vallen, wreven wij over haar handjes en onder haar voetjes in de hoop dat ze dan geprikkeld zou worden om wakker te blijven. Een verpleegkundige van de afdeling neonatologie had een heel handige houding om mijn dochter zo alert mogelijk te laten zijn tijdens het voeden met de fles: de baby niet in je armen houden maar zijwaarts op je schoot. Voor borstvoeding kan deze houding uiteraard niet. 

Zowel voor als na de borstvoeding legde ik mijn dochter op de weegschaal en zo konden we een beetje inschatten hoeveel milliliter ze aan de borst had gedronken. Vervolgens gaven wij haar de resterende voeding gekolfd via de fles. Het was altijd wel een gedoe, maar op zich ging dat prima. 

Bij thuiskomst bleef ik mijn dochter op dezelfde manier voeden. In het begin had ik thuis ook een weegschaal staan, deze had ik gehuurd. Op een gegeven moment hield mijn dochter het steeds beter vol om wakker te blijven tijdens de voedingen en hoefde ik niet meer te kolven. Dat vond ik zelf erg prettig, kolven vond ik niet heel vervelend om te doen, maar ik vond het fijner om gewoon een complete voeding met de borst te kunnen geven. 

Leestip: het wel of niet geven van borstvoeding van alle kanten belicht & mijn persoonlijke verhaal

In het ziekenhuis voedde ik mijn dochter op de klok, volgens een voedingsschema en thuis voedde ik haar volledig op verzoek. Zodra ze wakker werd, verschoonde ik eerst haar luier voordat ik haar ging voeden. Zo werd ze goed wakker voor de voeding.

Mijn tweede kindje, mijn zoon, bleef altijd wel goed wakker tijdens het voeden. Of dat nu komt omdat hij iets later is geboren dan mijn dochter (hij is geboren bij een zwangerschapstermijn van 37 weken), of omdat dat echt per baby verschillend is, weet ik niet. 

Valt (of viel) jouw baby ook altijd in slaap tijdens het voeden? Hoe zorg(de) jij ervoor dat je baby zo wakker mogelijk blijft (bleef)? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *