Ondanks dat ik het super vind om moeder te zijn, ben ik geen supermoeder. Hoe hard ik ook mijn best doe. Ik denk dat elke moeder wel wat dingen kan opnoemen die zij graag anders zou zijn. mamablog, mamablogger
Mama & lifestyle

Mijn doelen als moeder voor 2017

Ook al ben ik nog “maar” zeven jaar moeder, voor mij voelt het als een eeuwigheid. In positieve zin bedoel ik dan. Ik kan én wil me geen leven zonder kinderen meer voorstellen. Ondanks dat ik het super vind om moeder te zijn, ben ik geen supermoeder. Hoe hard ik ook mijn best doe. Ik denk dat elke moeder wel wat dingen kan opnoemen die zij graag anders zou zien. Ook ik. Zo aan het einde van het jaar of bijna begin van het nieuwe jaar (het is maar hoe je het bekijkt) schaar ik deze puntjes even onder de noemer: mijn doelen als moeder voor 2017. Misschien herken je je wel in mijn “doelen”. Hier komen ze:

Meer spelletjes spelen met mijn kinderen

Meestal ben ik te druk met werk of huishouden dus spelletjes spelen schiet er meestal bij in. Al moet ik wel zeggen dat we sinds een paar weken op zondagmiddag Monopoly spelen met onze oudste dochter. Hoe ouder kinderen worden hoe makkelijker en leuker het wordt om samen spelletjes te spelen, vind ik zelf.

Wat vaker met mijn kinderen naar de speeltuin gaan

Dit komt eigenlijk door dezelfde reden als vermeld bij het vorige punt. Mijn dochter gaat zelf naar buiten, maar mijn zoontje mag dat nog niet, dus ik zou wat vaker met hem naar buiten moeten gaan. Ik wil het niet goedpraten, maar het scheelt in ieder geval dat hij op school elke dag meerdere keren buiten speelt. Volgend jaar wil ik in elk geval drie keer per week met mijn kinderen naar de speeltuin. Behalve dat het voor hen heel leuk en goed is om buiten te spelen, is buiten zijn voor mij natuurlijk ook goed en ontspannend.

Mijn kinderen vaker voorlezen

Ik lees nu eigenlijk alleen ’s avonds voor wanneer mijn kinderen naar bed gaan. Ik weet hoe belangrijk voorlezen is, maar toch schiet het er overdag bij in. Dat terwijl ik ontzettend veel leuke kinderboeken in de kast heb staan. Tijd om daar verandering in aan te brengen in 2017.

Wat meer geduld hebben met mijn kinderen

Soms, met name wanneer ik het druk heb of erg moe ben, kan ik nogal een kort lontje hebben. Eigenlijk zou ik wat vaker tot tien moeten tellen, letten op mijn uitademing of wat dan ook om minder geïrriteerd te reageren richting mijn kinderen.

De fotoalbums van mijn kinderen op orde hebben

Afgelopen weken heb ik eindelijk het eerste fotoalbum van mijn dochter gemaakt. Daar heb ik bijna acht jaar mee gewacht. Mijn doel is om komend jaar alle fotoalbums tot en met 2016 af te hebben.

Heb jij bepaalde zaken die je als moeder anders aan wilt pakken in 2017? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Bron foto: Freepik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *