Mijn goede voornemens/doelen voor het nieuwe schooljaar

Mijn goede voornemens/doelen voor het nieuwe schooljaar, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moeder en eigen bedrijf, ondernemer

Jezelf voornemen om bepaalde dingen anders te doen, zoals bijvoorbeeld gezonder te leven of meer tijd door te brengen met je kinderen zijn natuurlijk hartstikke goed. Maar ik vind dat goede voornemens niet per se op  1 januari genomen hoeven te worden. Een doel vind ik trouwens ook beter klinken dan een voornemen. Een voornemen klinkt alsof je er niets mee gaat doen. Doel klinkt een stuk actiever. Met een doel ga je aan de slag, een voornemen blijft in je gedachten. 

Sinds mijn kinderen naar de basisschool gaan, bekijk ik het jaar steeds meer per schooljaar. Het begin van het nieuwe schooljaar staat bij mij symbool voor de start van een nieuw werkjaar. Voor mij betekent dit schooljaar een nieuwe start, want we zijn pas verhuisd. Het afgelopen schooljaar werd ik compleet in beslag genomen door de verkoop van ons bedrijfspand, onze huizenjacht, de verbouwing van ons nieuwe huis en de verhuizing. Dat alles bij elkaar duurde precies een heel schooljaar, van begin september tot de laatste schooldag voor de zomervakantie, de dag van de verhuizing. 

Nu zijn alle verhuizingen voorbij, zakelijk en privé, zijn we helemaal gesetteld in ons nieuwe huis en gewend aan onze nieuwe woonomgeving. De rust is dus weer een beetje terug in mijn leven. Door de rust en het nieuwe schooljaar is het tijd om er zakelijk en privé weer helemaal voor te gaan  Tijd om doelen te stellen voor het nieuwe schooljaar. Wat mijn doelen zijn, lees je hieronder in willekeurige volgorde.

Doel 1: meer blogs schrijven

Het bloggen kwam vlak na de zomervakantie even op een lager pitje te staan, omdat mijn kinderen plotseling naar een andere school gingen en dat was best even wennen. Doordat het best intensieve weken waren, stond mijn hoofd niet naar bloggen, ik was alleen maar met mijn kinderen en school bezig. Na de eerste weken van het nieuwe schooljaar waren mijn kinderen wat meer gewend en pakte ik het bloggen weer op. Sindsdien raakte ik goed op dreef en kwam er dagelijks een artikel online. Dat is dan ook gelijk mijn doel voor het nieuwe schooljaar: meer bloggen. Bloggen vind ik na drie jaar nog steeds het leukste om te doen. Er is zoveel wat mij bezighoudt en waar ik nog over wil schrijven. Inspiratie heb ik volop, maar meestal ontbreekt het me aan tijd om mijn ideeën uit te werken. Ik denk dat er meerdere bloggers zijn met dit “probleem”. Ik zet bewust probleem tussen aanhalingstekens, want ik denk dat je als blogger beter te veel inspiratie kan hebben dan te weinig. 

Doel 2: mijn bedrijf als virtual assistant opzetten

Afgelopen jaar is het er niet van gekomen om mijn bedrijf als virtual assistant op te zetten. Terwijl ik er eigenlijk als sinds eind januari mee bezig ben. Ik ben ermee begonnen, maar toen kwam alles stil te liggen door de verbouwing van ons nieuwe huis. Ik wil het starten als virtual assistant eigenlijk niet langer uitstellen. Het lijkt me fantastisch om echt mijn eigen business te hebben, naast het bedrijf dat ik run samen met mijn vriend. Wie weet lukt het mij zelfs om een heel mooi inkomen te vergaren. Af en toe twijfel ik of ik toch niet in loondienst ga naast mijn werkzaamheden voor ons bedrijf, maar ik vind het toch heel fijn dat ik er voor mijn kinderen kan zijn na schooltijd en in de vakanties. Ik denk dat ik dit voorlopig zo wil houden nu mijn kinderen nog klein zijn. 

Doel 3: meer bewegen

In de zomervaknatie heb ik best wat afgelopen, in de speeltuin of in pretparken, en ik pakte ook regelmatig de fiets. Ik ben zelfs met mijn kinderen naar Leiden gefietst, een fietstocht van iets meer dan drie kwartier (in kinder-fiets-tempo). Heerlijk om even door de stad te struinen. In het nieuwe schooljaar zit ik door mijn werk weer hele dagen aan mijn bureau gekluisterd. Stilzitten is natuurlijk heel erg ongezond dus wil ik meer gaan bewegen. Toen ik nog in mijn oude huis woonde, kocht ik in een impulsieve bui een hometrainer. In mijn nieuwe huis heb ik een prachtige kamer voor deze fiets. Een kamer zelfs naast mijn kantoor. Dus geen smoesjes meer voor mij om de fiets stof te laten vangen. Bewegen maar! Ook denk ik eraan om af en toe te gaan wandelen. We wonen nu middenin de polder, dus een ideale omgeving om een wandeling te maken. 

Doel 4: meer water drinken

Op 1 januari 2016 had ik al als voornemen om meer water te drinken, maar nog steeds heb ik dit doel niet behaald. Gek genoeg dronk ik tijdens mijn zwangerschappen wel genoeg water, ik vinkte het aantal glazen zelfs af op mijn bureaulegger. Waarom lukt het mij nu dan niet om genoeg te drinken? Zijn er meer lezers die zich hierin herkennen? 

Doel 5: minder snoepen

Man, wat heb ik gesnoept in de zomervakantie. Rolletje Fruittella hier, zakje chips daar en vergeet ook de romige Cornetto’s niet. Ik ben altijd al een grote snoeper, maar in de zomervakantie is het helemaal uit de hand gelopen. Na de zomervakantie ging ik ook vrolijk verder met snoepen. Zeker nu er weer gevulde speculaas in de schappen van de supermarkt ligt… Minder snoepen heeft voor mij niet met gewicht verliezen te maken, want ik kan eten wat ik wil zonder een gram aan te komen. Maar snoep is natuurlijk ongezond en slecht voor je gebit. Genoeg redenen om te minderen met snoep. Lastig wanneer je vanuit huis werkt en er snoeppotten binnen handbereik zijn.

Doel 6: meer uitjes met mijn kinderen

Ik wil dit schooljaar echt meer tijd besteden aan mijn kinderen. Vanaf januari tot en met juli waren we alleen maar bezig met de verbouwing van ons nieuwe huis en had ik veel te weinig tijd om uitstapjes te maken met mijn kinderen. Nu zijn mijn kinderen nog jong. Straks zijn ze pubrer en willen ze niet eens meer met me op stap. 

Doel 7: plannen en efficiënter werken

Mijn werkzaamheden voor ons bedrijf blijf ik doen. Mijn blog en mijn bedrijf als VA doe ik daarnaast. Omdat ik dit schooljaar meer tijd aan mijn bedrijven wil besteden, moet ik werken met een planning en moet ik efficiënter werken. Toch maar weer aan de slag met de Pomodoro techniek om zo min mogelijk tijd te verbrassen aan onzinnige dingen én de disclipine opbrengen om niet tussendoor social media en het nieuws te checken. Een dag heeft helaas maar 24 uur.

Doel 8: meer genieten en mijn telefoon vaker wegleggen

Ik ben heel slecht in genieten, altijd sta ik aan, ben ik met mijn werk bezig. Zelfs als ik niet aan het werk ben, dwaal ik in gedachten toch naar de dingen die ik nog moet regelen. Maar ook heel vaak zit ik te scrollen op mijn telefoon. Ik geniet niet echt van wie of wat er om me heen is. Ik wil mijn telefoon meer wegleggen en meer afstand nemen van mijn werk wanneer ik niet achter mijn bureau zit. Ik wil meer genieten van mijn kinderen en van wat ik op dat moment doe. 

Zo, maar liefst 8 doelen om dit schooljaar mee aan de slag te gaan. Ik ben erg benieuwd welke doelen ik ga behalen en of ik het ook volhoud. Heb jij ook doelen voor jezelf gesteld? Wil je deze met mij delen in de reacties? 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *