Mijn vakantieritme met kinderen

Tijdens de zomervakantie genieten we van elkaar, van het mooie weer en laten we de teugels een beetje vieren. Hoe ziet mijn vakantieritme met kinderen eruit? mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Voorgaande jaren bleven wij tijdens de zomervakantie thuis, min of meer noodgedwongen door ons bedrijf. Natuurlijk ondernamen wij af en toe leuke uitstapjes met de kinderen, maar het ritme van de rest van het jaar bleef gehanteerd. Dit betekende dat mijn kinderen niet al te laat naar bed gingen en ’s morgens ook weer vroeg uit de veren waren. Op zich vond ik dat wel prettig, want mijn kinderen hoefden niet weer in het schoolritme te komen wanneer de zomervakantie afgelopen was. Dit jaar is het heel anders, want sinds kort staan we met onze caravan het hele seizoen op de camping. We vieren nu sinds jaren écht vakantie en we laten de teugels ook een beetje vieren. De afgelopen weken hielden we er een héél ander schema op na dan thuis.

Boodschappen doen & avondeten

Thuis eten we meestal tussen 17.30 en 18.00 uur, maar op de camping eten we ’s avonds later. In de caravan hebben we namelijk een heel kleine koelkast en dit betekent dat ik niet veel boodschappen kan doen. Thuis doe ik altijd één keer per week boodschappen, maar op de camping moet ik toch echt dagelijks boodschappen doen. Met een gezin verbruik je toch veel zuivelproducten, vlees en groenten die je gekoeld moet bewaren. De boodschappen doe ik meestal aan het einde van de middag, omdat de kinderen zich opperbest vermaken met zijn tweetjes en met hun vriendjes en vriendinnetjes. Omdat ze zo lekker aan het spelen zijn, vind ik het sneu om hun spel te onderbreken om boodschappen te doen. Aangezien we de boodschappen dus zo laat doen, koken we ook later dan normaal en schuiven we later aan tafel dan we gewend zijn. We barbecuen ook vaak, wat echt genieten en smullen is, maar ook een stuk tijdrovender dan koken. Al moet ik zeggen dat koken ook behoorlijk wat tijd in beslag neemt, met het beperkt aantal gaspitten en pannetjes die ik tot mijn beschikking heb.

Douchen & naar bed

We eten nu altijd buiten wat zoveel fijner is dan thuis, waar we geen tuin of groot balkon hebben. We genieten extra van de avondmaaltijd en tafelen dus graag nog even na. De kinderen mogen na het avondeten nog even spelen terwijl wij genieten van het heerlijke avondzonnetje. Daarna gaan de kinderen douchen. Een stuk later dan thuis met als gevolg dat ze toch wel zo’n uur en soms zelfs anderhalf uur later in bed liggen dan thuis.

Wakker worden & buitenspelen

’s Ochtends worden de kinderen ook later wakker. Mijn kinderen ontwaken dan zo’n één tot anderhalf uur later. Dat is op zich wel prettig, want als ze net als thuis tussen 6.00 en 6.30 uur wakker worden, moeten ze zich 2 uur in de caravan vermaken voordat ze zich buiten mogen uitleven.

We hebben namelijk met onze kinderen de afspraak dat ze voor 8.30 uur niet naar buiten mogen. Mijn dochter en zoon zijn behoorlijk rumoerig. Als zij voor dag en dauw op de camping rond banjeren maken zij zeker weten iedereen wakker. Dus dan is het wel fijn als ze wat later wakker worden. Dan kunnen ze namelijk na het ontbijt gelijk buiten spelen.

Tussendoortje & lunch

Doordat we later ontbijten dan thuis (nu meestal tussen 8.00 en 9.00 uur) eten we ook later het tussendoortje. De lunch eten we rond 13.00 uur, ook weer net iets later dan thuis.

Afbouwen vakantieritme

Ik ga het vakantieritme tijdig afbouwen. In ieder geval ruim voordat de zomervakantie afgelopen is. Mijn dochter heeft de laatste week van de zomervakantie een spelletjesweek. Dit betekent dat we weer vroeg op moeten staan. Het vakantieritme bevalt me prima, maar ik kijk ook weer uit naar eind augustus wanneer de schoolvakantie voorbij is en er wat meer ritme en regelmaat is. Maar voor nu genieten we nog even van de zomervakantie!

Houd jij er tijdens de schoolvakantie ook een ander ritme op na? En hoe ziet jouw ritme eruit? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

4 thoughts on “Mijn vakantieritme met kinderen

  1. Het tempi ligt hier vooral lager. We laten bepaalde vaste tijden los en we zien het wel. Over het algemeen zijn mijn kinderen ’s ochtends vroeg wakker en dat gaat in de vakantie ook gewoon zo. Het scheelt dat we een dag niet hoeven onderbreken met naar school brengen waardoor we toch al 2 uur extra per dag hebben. Straks op vakantie zie ik het wel.

    1. Ja lekker hè Josan dat we de kinderen nu niet naar school hoeven te brengen en weer op hoeven te halen! Dat is zeker ook makkelijker in combinatie met een eventueel middagslaapje van je jongste dochter? Dan hoef je haar niet wakker te maken om je twee oudste dochters van school te halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *