Wat nou quality time met mijn kinderen in de kerstvakantie?

Wat nou quality time met mijn kinderen in de kerstvakantie? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Ver voor de kerstvakantie in zicht was, had ik allerlei wilde plannen. Ik zou alleen maar leuke dingen doen met mijn kinderen en de leukste uitstapjes met ze ondernemen. Hoe anders is de werkelijkheid. Ik ben net als elke andere moeder druk bezet, ook in de schoolvakantie……

Opgeslokt worden door huishoudelijke klusjes

Het huishouden draait door, de stapel was groeit ook steeds aan en ook de werkzaamheden voor ons bedrijf gaan gewoon door. En oh ja de schuur moest ook nog geverfd worden voor het einde van het jaar. De keukenkastjes moesten toch nodig een keer uitgemest en schoongemaakt worden en de gangkast stond toch ook wel vol met rommel. Ik word voortdurend opgeslokt door huishoudelijke klusjes.

Spijt hebben van te weinig quality time met mijn kinderen

Allemaal nuttige zaken waarmee ik mij de eerste week van de kerstvakantie heb bezig gehouden. Heel fijn, want het lucht zeker wel op, maar als ik later oud ben, denk ik toch echt niet “had ik het huis maar beter op orde gehouden”, maar denk ik vast “had ik maar meer waardevolle momenten met mijn kinderen beleefd en meer leuke dingen met ze gedaan”.

Valkuil van kinderen die zichzelf vermaken

Mijn kinderen zijn nu vier en zeven en vermaken zichzelf eigenlijk heel erg goed. Ze gaan min of meer hun eigen gang en zullen niet snel om aandacht vragen. Lekker makkelijk voor mij, maar tegelijkertijd ook een valkuil. Deze week ga ik het anders aanpakken. Natuurlijk moet er ook gewerkt worden en moet het huishouden ook gedaan worden, maar de middagen ga ik vanaf nu helemaal vrij houden voor mijn kinderen zodat we samen leuke dingen kunnen gaan doen.

Waardevolle momenten met mijn kinderen

Het hoeven helemaal geen spectaculaire uitjes te zijn, een urenlang bezoek aan een speeltuin is met deze kou toch niet prettig en pretparken zijn nu ook dicht. Maar een simpele warme choco drinken bij de HEMA is al een heel leuke belevenis of een bezoekje aan een doodgewone binnenspeeltuin is ook super leuk voor de kinderen. En als we geen zin hebben om de deur uit te gaan, dan spelen we toch gewoon een potje Rummikub of maken we een puzzel? Het zijn de kleine dingen die zorgen voor waardevolle momenten, momenten om te koesteren. Gelukkig heb ik nog de hele week om de schade in te halen met mijn kinderen. Niet voor niets is meer aandacht voor mijn kinderen mijn goede voornemen voor 2017.

Wat ga jij deze week doen met je kind(eren)? Voel jij je ook schuldig wanneer al je tijd opgaat aan werk en huishouden? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Bron foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *