Ondernemersblog/ZZP-blog#1: ik ga mijn eigen bedrijf beginnen & uit mijn comfort zone

Ondernemersblog/ZZP-blog 1: ik ga mijn eigen bedrijf beginnen en uit mijn comfort zone, mama onderneemt, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur, zzp

Ik ga het gewoon doen! Langer dacht ik erover na, maar niet eerder had ik er vertrouwen in. Vertrouwen dat het zou gaan lukken, zelfvertrouwen. Zou ik het wel kunnen? Altijd waren er die beren op de weg. Al jarenlang run ik samen met mijn vriend een bedrijf, maar heel graag zou ik daarnaast mijn eigen bedrijf beginnen. In mijn appartement was echt geen ruimte hiervoor, maar nu we naar een grotere woning gaan verhuizen, is er niet alleen fysiek maar ook geestelijk ruimte om voor mezelf aan de slag te gaan als ZZP’er.

Vorig jaar had ik in een gesprek met een coach ook al aangegeven dat ik heel graag mijn eigen bedrijf wilde beginnen naast de werkzaamheden voor het bedrijf dat ik samen met mijn partner al heb. Door de drukte van ons bedrijf en onze huizenjacht kwamen mijn plannen op een lager pitje te staan. Nou, plannen… Eigenlijk had ik nog helemaal geen plannen. Het was meer een idee. Een aantal dagen geleden stuitte ik op een online advertentie voor een training voor virtual assistant, dat wat ik graag zou willen doen. De training begon gisteren en de kick-off meeting was al vandaag. Ook al was het bijna middernacht en lag ik in bed, ik besloot me direct op te geven. Zonder er verder over na te denken. Ik besloot het gewoon te doen en ervoor te gaan. Ook al krijgen we binnenkort de sleutel van ons nieuwe huis en zijn we maanden aan het verbouwen. Het is nooit het juiste moment om voor jezelf te beginnen.

Deze training is de eerste stap naar mijn eigen bedrijf. Het geeft me handvatten voor het virtual asistant zijn zodat ik niet met alles het wiel opnieuw hoef uit te vinden. Vandaag was de kick-off meeting met ruim 30 andere vrouwen die niets liever willen dan als ondernemer aan de slag te gaan. Ik vond het super spannend. Tot het laatste moment heb ik getwijfeld of ik bij deze bijeenkomst aanwezig zou zijn. Het liefst zou ik terugkrabbelen, want netwerken heb ik al zo lang niet gedaan. Al bijna 10 jaar werk ik alleen vanuit huis, zonder collega’s en contact met klanten heb ik alleen via de mail of telefonisch.

Toch ben ik naar de meeting gegaan. Ik dacht bij mezelf dat als ik niet zou gaan dat het helemaal niets zou worden met de training en ook niet met mijn bedrijf. Ik moest me er echt overheen zetten. Bij binnenkomst voelde het direct goed, tot het voorstelrondje. Wat was dit uit mijn comfort zone zeg. Al staand moest je jezelf voorstellen, antwoord geven op de vraag die je op een kaartje had en vertellen wat je van de training verwacht. Ik voelde me behoorlijk zenuwachtig met al die ogen op me gericht, maar voelde meteen dat ik hier doorheen moest en dat dit alleen maar goed voor me is. Ik denk dat uiteindelijk iedereen het net zo spannend vond als ik.

Ik wist gelukkig heel duidelijk waarom ik dit wil doen. Jarenlang werk ik samen met mijn vriend en heb ik de zorg voor de kinderen. Nu is het tijd om ook aan mezelf te denken en iets voor mezelf te beginnen. Nu ik bijna 40 ben, heb ik nog genoeg tijd om een tweede carrière te beginnen. Ik zou het ook heel prettig vinden om financieel te kunnen bijdragen aan ons huishouden en misschien zelfs financieel onafhankelijk te kunnen worden. Misschien dat we dan extra kunnen aflossen op de hypotheek van ons nieuwe huis, een mooie spaarpot kunnen creëeren of een buffer kunnen opbouwen voor wanneer de zaken iets minder gaan, wanneer mijn vriend uitvalt door ziekte (snel afkloppen) of wanneer hij iets heel anders wilt gaan doen met zijn carrière.

Genoeg redenen om te gaan voor mijn eigen bedrijf. Heb jij ook een eigen bedrijf en wat waren voor jou redenen om te kiezen voor het ondernemerschap? Laat het me weten bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *