Pas op voor deze 8 trucs in de supermarkt

Pas op voor deze 8 trucs in de supermarkt

Elke week maak ik een boodschappenlijstje voor mijn weekboodschappen. Deze doe ik meestal in het weekend. Doordeweeks haal ik nog groenten, fruit, melk en brood indien nodig.

Pas op voor deze 8 trucs in de supermarkt

Ik probeer me zoveel mogelijk aan mijn boodschappenlijstje te houden, maar af en toe wijk ik een klein beetje af. Dit is dan ook mijn tip voor jou: houd je aan je lijstje! Supermarkten proberen jou namelijk te verleiden om meer te kopen dan dat je eigenlijk van plan bent. Met allerlei trucjes proberen ze jou zoveel mogelijk geld uit te laten geven. Maar welke trucs zijn dit? Ik deel ze met jou in dit artikel:

1. De geur van versgebakken brood en vers fruit is heerlijk en verleidt jou tot het kopen van bijvoorbeeld een vers croissantje. Helemaal als jij met een lege maag de supermarkt inloopt, is het lastig de geur te weerstaan.

2. Zuivelproducten staan meestal achterin de supermarkt. Hierdoor moet je wel langs alle schappen wanneer je eigenlijk maar voor bijvoorbeeld een pak melk komt. De supermarkt hoopt natuurlijk dat je op weg naar de zuivel extra boodschappen in je mandje of karretje doet en dus meer geld uitgeeft.

3. De duurste producten staan op ooghoogte. Wees dus niet lui, maar buig eens door je knieën en kijk eens in het onderste schap bij de goedkopere producten. Je zal zien dat het loont.

4. Soms verandert de supermarkt ineens de indeling. Zo had ik laatst een keer geen boodschappenlijstje gemaakt en was de indeling ineens veranderd. Normaal gesproken zou ik precies weten waar ik wat kon vinden, maar nu was ik echt zoekende en nam ik ongemerkt meer mee dan dat ik werkelijk nodig had.

5. Aanbiedingen zijn soms helemaal geen aanbiedingen. Een product wat afgeprijsd lijkt, kan soms heel aantrekkelijk zijn. Zelfs als je het product eigenlijk (nog) niet nodig hebt, maar wist je dat producten in de aanbieding soms normaal of zelfs duurder geprijsd zijn? Dit trucje wordt niet alleen door supermarkten toegepast, maar ook door andere winkels.

6. Groenten en fruit zijn vaak te vinden aan het begin van de looproute. Niet elke klant weet wat hij/zij ’s avonds wilt eten wanneer hij/zij de supermarkt binnenstapt. Bij de GF afdeling kun je inspiratie opdoen, een keuze maken voor de maaltijd en de andere ingrediënten verder in de winkel kopen. De supermarkt hoopt natuurlijk dat je úitgebreid boodschappen doet.

7. De diepvriesafdeling is vaak zo geplaatst dat je deze nauwelijks kunt ontwijken. Verleidelijk zijn dan ook de makkelijke, maar o zo dure, diepvriesmaaltijden. Stick to your plan en doe het niet!

8. Vermijd de koopjes bij de kassa. Meestal zijn het niet de boodschappen die je nodig hebt, maar koek en snoep en of het echt koopjes zijn, is twijfelachtig.

Ken jij nog meer supermarkt trucjes? Deel ze bij de reacties!

 

Bron foto: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *