Dit jaar ga ik de hele zomer op vakantie naar een vakantiebestemming heel dichtbij huis. Juist daardoor ervaar ik het ultieme vakantiegevoel zonder stress. mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders
Mama & lifestyle

De hele zomer op vakantie heel dicht bij huis

 

Sinds ik samen met mijn vriend een eigen bedrijf run (nu zo’n 8 jaar) is het er maar één keer van gekomen dat wij op vakantie konden gaan. Die ene keer was toen mijn dochter twee jaar was, nu zo’n 5 jaar geleden.Wat was het een gedoe en geregel. Privé is het altijd een georganiseer om op vakantie te gaan. Wie past er op de poezen? Wat moet er allemaal mee aan bagage? Het bezorgt mij altijd wel wat stress. Wat voor nog meer spanning zorgde, waren de zakelijke voorbereidingen die nodig waren om op vakantie te kunnen gaan. Alle administratie in orde maken, opdrachten voorbereiden voor onze medewerker, offertes maken en ga zo maar door. En toen we op vakantie waren, waren mijn gedachten toch wel heel vaak bij ons bedrijf. Zou alles wel goed gaan? Zou onze medewerker het wel redden in zijn eentje? Op de camping in Frankrijk voelde ik mij toch wel heel erg ver weg. En dat voelde niet fijn.

 

Kamperen

Ik stond dan ook niet echt te popelen om op vakantie te gaan. Ondanks dat wij door al dat harde werken toch echt wel ontspanning nodig hadden. Maar de zomer is voor ons niet een ideaal moment om vakantie te vieren, want wij hebben de meeste opdrachten van maart tot en met september. Het is natuurlijk zonde als je precies op vakantie gaat in de maanden dat je het geld moet verdienen om ook de winter door te kunnen komen. Na de zomervakantie van 2011 is het ons niet meer gelukt om op zomervakantie te gaan. Nu zouden we natuurlijk ook in de winter op vakantie kunnen gaan, maar wij zijn echte kampeerders. En kamperen doe je toch echt in de zomer.

 

Caravan

Buiten dat wij zelf moeten ontspannen en het goed is voor onze geest om ook eens met andere zaken bezig te zijn dan met ons bedrijf, hebben wij ook nog twee kinderen. Zij vinden het natuurlijk ook fijn om met het gezin plezier te hebben en te genieten van een welverdiende vakantie. Duidelijk was in elk geval dat we op deze voet niet door konden gaan. Een aantal weken geleden gingen wij op zoek naar een goede oplossing. Een manier om toch vakantie te kunnen vieren én te kunnen blijven werken. Na jarenlang twijfelen en vooral ook dromen, hebben wij de knoop eindelijk doorgehakt en hebben wij een prachtige caravan gekocht. Een heerlijk ruim exemplaar met alles erop en eraan.

 

Seizoensplaats op een camping

We wisten wel dat in ieder geval dit jaar een vakantie naar Frankrijk, ons geliefde vakantieland, niet mogelijk is. Een goed alternatief en waar wij nog veel meer profijt van hebben, is een seizoensplaats op een camping dichtbij huis. Op een seizoensplaats kun je van april tot en met oktober met je caravan staan, dus daar heb je het hele voorjaar en de hele zomer plezier van. We zochten en vonden een camping op nog geen 10 minuten van ons huis. Ook al wonen we 14 jaar in ons huis, we wisten niet van het bestaan van deze prachtige camping. De camping is landelijk gelegen, ontzettend groen, kindvriendelijk en heerlijk rustig.

 

De voordelen van een vakantie dichtbij huis

Behalve dat we daar het hele zomerseizoen kunnen vertoeven, biedt deze seizoensplaats zo dichtbij huis veel meer voordelen. Zo hoeven we geen 1200 kilometer af te leggen en lange files te doorstaan om vakantie te vieren. Van de zinderende hitte hebben wij geen last als we in de file staan, want onze auto heeft airco, maar wij hebben wel last van de verontrustende gedachte of onze auto die ellenlange files wel trekt. Ondanks dat onze auto in prima staat verkeert, is zo’n lange autoreis met files altijd spannend. Die zorgen blijven ons nu bespaard. Die drukte en dat gestress bij de tolpoortjes kunnen we ook overslaan net als je zorgen maken of je nog wel op tijd aankomt bij de camping, want de kans bestaat dat je verkeerd rijdt of de camping niet kunt vinden.

Voor de kinderen is het ook veel meer ontspannen zo. Een autorit duurt al snel te lang getuige het aantal keer dat een kind vraagt hoe ver het nog rijden is. Een ritje van 10 minuten is een stuk aangenamer dan een rit van meer dan 12 uur. En het is wel zo fijn dat je niet om de haverklap moet stoppen omdat een kind moet plassen of erger nog: dat je kind moet plassen terwijl je in de file staat. Of een kind dat door alle haarspeldbochten zo misselijk wordt, dat het gaat spugen.

Een ander voordeel is dat we ook geen oppas hoeven te regelen voor onze poezen. Ik kan gewoon regelmatig naar huis om de poezen eten te geven en met ze te knuffelen. Ik kan zelfs af en toe nog heerlijk sporten, want de sportschool is ook maar op 10 minuten afstand van de camping.

Toegegeven, het allerliefste zou ik op een camping in Frankrijk ontspannen, want ik ben nu eenmaal verzot op Frankrijk en op het Franse landschap en klimaat. Maar voor nu is dit een ontzettend goed alternatief. Een alternatief waarbij ontspannen centraal staat en waarbij we heerlijk kunnen onthaasten. Zonder alle nadelen die een autoreis naar Frankrijk voor een vakantieganger in petto heeft.

 

Hoe combineren wij vakantie en het werk voor ons bedrijf?

Vandaag is mijn derde dag op de camping en het bevalt mij zo goed. Hadden we deze stap maar jaren eerder genomen. Nog nooit ben ik zo ontspannen aan een vakantie begonnen. En de kinderen vermaken zich super goed. Wat is er voor een kind nu heerlijker om de hele dag buiten te spelen en vriendjes te maken met andere kindjes op de camping? Om de dag ga ik naar huis om de poezen te verzorgen en een wasje te draaien. En mijn vriend voert ondertussen wat opdrachten uit. Wel een beetje oneerlijk misschien dat hij aan het werk is en ik op de camping ben, maar de kinderen hebben er natuurlijk ook baat bij. Zij kunnen genieten van veilig rondrennen op de camping en spelen met de andere kindjes. Ze hebben hier de tijd van hun leven. Mijn vriend is in ieder geval in de weekends bij ons en doordeweeks probeert hij ook zoveel mogelijk bij ons te zijn. Voor hem is het ook ontspanning. Even een andere omgeving, ’s avonds gezellig samen eten, heerlijk buiten zitten en af en toe een dag echt vrij. Thuis ga je toch snel klusjes doen of zit je voortdurend achter de laptop te werken.

Over werken achter de laptop gesproken. Thuis zit ik altijd achter dat ding. Dat is ook mijn werk. Op de camping ga ik ook werken, maar wel een héél stuk minder. Genieten staat voorop, maar met af en toe een uurtje werken is niets mis. Maar wat is er nu heerlijker werken in zo’n prachtige omgeving? Ook al ben ik toch met mijn werk bezig, dat heb ik liever dan dat ik mij na weken niets doen door stapels werk heen moet worstelen.

Met name toen ik nog in loondienst werkte en bij thuiskomst weer aan het werk ging, was ik dankzij die torenhoge stapels achterstallig werk mijn vakantie nog dezelfde dag weer vergeten. Weg ontspannen gevoel. De moeite die je “moet” nemen om op vakantie te gaan en al het werk wat je naderhand hebt, zorgen – in ieder geval bij mij – voor veel stress. Terwijl ik juist op vakantie wil gaan om te onthaasten en geen stress te ervaren.

 

Het Hollandse weer

We hebben nu bijna drie dagen genoten van elkaar en van ons verblijf op de camping. We hebben ook drie heel afwisselende dagen gehad qua weertype. De eerste dag was gemoedelijk met aangename temperaturen rond de 20 graden, de tweede dag was bloedheet en vandaag waait het behoorlijk. Morgen schijnt het te gaan regenen. Gelukkig hebben wij een bijzonder ruime voortent waarin we prima kunnen vertoeven bij regen en wind. En op zich is er niks mis met het Hollandse weer. Bij een regenachtige dag knus in de voortent schuilen en spelletjes doen of boekjes lezen, heeft ook zijn charme denk ik zo.

 

Het ultieme vakantiegevoel

Alle voordelen die ik noemde, heerlijk buiten zijn in een mooie omgeving, de ruimte hebben, mijn kinderen te zien genieten, de vrijheid hebben om elk moment naar huis te kunnen gaan, bijvoorbeeld als het meerdere dagen achtereen slecht weer zou zijn, en zelfs het bezoekje aan de plaatselijke supermarkt bezorgen mij een ultiem vakantiegevoel. Voor dat gevoel hoef ik echt geen 1200 kilometer te rijden. Omdat ik nu ontzettend ontspannen ben, geniet ik echt van alles om mij heen. Zo ook van de natuur, die ook in Nederland prachtig is. Ik beleef alles veel intenser en leef meer in het moment. Dit zorgt alleen maar voor nog meer ontspanning. Ik kijk ernaar uit om af en toe te werken, te fotograferen en vooral ook te schrijven in deze heerlijk ontspannen setting. Het enige nadeel is de zeer gebrekkige internetverbinding. Een foto bij dit artikel plaatsen lukte mij daarom helaas niet. Maar ach, wat heb ik te klagen? Die foto plaats ik naderhand wel als ik even naar huis ga. Ik maak mij hier echt geen zorgen om, want het is tenslotte vakantie.

Kortom: ik ben een zeer tevreden mens en ik voel mij bevoorrecht dat ik samen met mijn gezin onze droom heb kunnen verwezenlijken. Ik heb ontzettend veel zin in de rest van de zomer.

Waar ga jij naartoe op vakantie? Heb jij een verre bestemming gekozen, blijf jij liever dicht bij huis of vier jij jouw vakantie thuis? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

 

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *