Op zoek naar een andere kinderfiets: welke fietsmaat heeft mijn kind nodig?

Op zoek naar een andere kinderfiets: welke fietsmaat heeft mijn kind nodig? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Mijn zoontje is bijna zes, alweer 122 cm lang en nodig toe aan een andere kinderfiets. Zijn eerste fietsje, een 14 inch, ruilde ik vorig jaar in voor een groter formaat in 16 inch. Maar ook deze fiets is nu aan de kleine kant. Toen de 16 inch fiets van mijn zoontje een lekke band had, vond ik dat een uitgelezen moment om op zoek te gaan naar een grotere kinderfiets. Zelf heb ik nog nooit een band geplakt, dit besteed ik altijd uit aan de fietsenmaker. Dit kost niet zo heel veel geld, maar ik wilde deze uitgave toch liever besparen en in een andere fiets stoppen. Ook al is het maar een tientje. Zeker omdat ik het 16 inch voor maar 15 euro heb gekocht. 

De kinderfiets met lekke band bleef in de schuur staan en ik ging op zoek naar een tweedehands kinderfiets op Marktplaats. Mijn budget is/was 50 euro. Ik wilde niet heel veel geld aan een kinderfiets besteden, omdat kinderen soms smijten met hun fiets, vallen of omdat ze zo snel uit hun fiets groeien. Ik zag een aantal leuke kinderfietsen voorbij komen, maar ze waren ver boven mijn budget of ze waren al niet meer beschikbaar.

Een aantal weken keek ik het aan en reageerde ik op advertenties, maar zonder resultaat. De fiets stond nu al een dikke maand in de schuur, de band was nog steeds plat, mijn zoontje ging al die tijd bij mij achterop en miste het fietsen. Dan maar toch die band laten plakken, zodat mijn zoontje weer lekker zelf kon fietsen.

Ondertussen ga ik weer verder met mijn zoektocht. Ik twijfelde trouwens nog even hoeveel inch de “nieuwe” kinderfiets moest zijn. 18 of toch 20 inch? Ik wil een fiets vooral niet te groot kopen. Mijn kinderen moeten goed met hun voeten bij de grond kunnen. Zeker gezien de drukke fietsroute die wij ’s morgens moeten afleggen naar school, vind ik dit extra belangrijk. Mochten ze ineens moeten stoppen, dan moet dat kunnen.

Op internet vond ik op meerdere sites een handig overzicht waarin je kunt zien welke maat fiets je het beste voor je kind kunt kopen. De info deel ik hier:

Hoeveel inch fiets voor welke leeftijd?

Kledingmaat <98 = leeftijd 3-4 jaar = fiets maat 12 inch

Kledingmaat 104 = leeftijd 4-6 jaar = fiets maat 14 inch

Kledingmaat 110 = leeftijd 4-6 jaar = fiets maat 16 inch

Kledingmaat 116 = leeftijd 4-8 jaar = fiets maat 18 inch

Kledingmaat 122 = leeftijd 5-8 jaar = fiets maat 20 inch

Kledingmaat 128 = leeftijd 5-9 jaar = fiets maat 22 inch

Kledingmaat 134-140 = leeftijd 8-10 jaar = fiets maat 24 inch

Kledingmaat 146-152 = leeftijd 9-12 jaar = fiets maat 26 inch

Kledingmaat 158> = leeftijd 9-12 jaar = fiets maat 28 inch

Koop jij altijd nieuwe fietsen voor je kind(eren) of ga je meestal voor een tweedehands kinderfiets? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *