Een overbelaste pink & aanpassen blogfrequentie. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Mama onderneemt / werkt

Een overbelaste pink & aanpassen blogfrequentie

Vandaag een heel korte en niet zo leuke blogpost. Ik  heb namelijk sinds ongeveer twee weken veel last van pijn in mijn pink en deze pijn straalt uit naar mijn handpalm. Ik dacht zelf aan overbelasting door het vele computerwerk wat ik doe en dat blijkt het dus ook te zijn. Vandaag ben ik namelijk bij mijn huisarts geweest en mijn pezen zijn overbelast.

Het enige wat ik eraan kan doen is afwachten, pijnstilling nemen, handtherapie doen en het voornaamste: mijn pink rust geven. Nu probeer ik mijn pink wel te ontlasten, maar met werken op de laptop is dat toch heel lastig. Ik “moet” nu een buddytape dragen. Dit betekent dat ik mijn pink vast tape aan mijn ringvinger. Op deze manier wordt mijn pink enigszins ontlast tijdens het werk.

Dat is beter voor mijn pink, maar niet zo fijn typen. En schrijven is ook niet prettig met zo’n vastgeplakte pink. Deze blogpost typ ik nu op de manier zoals ik vroeger typte voordat ik een typediploma had, namelijk met twee vingers. Niet zo comfortabel dus en ook nog eens pijnlijk.

Omdat ik voor mijn werk al heel veel uren achter mijn laptop doorbreng, kan ik mijn pink niet de rust gunnen die het verdient, ook al zit deze nu vastgeplakt. En ik wil wel  heel graag van deze pijn af. Ik merk dat ik minder pijn heb op momenten dat ik mijn hand niet gebruik, dus ik heb besloten om een blogpauze in te lassen zolang mijn pink nog overbelast is en daarna mijn blogfrequentie aan te passen om dit probleem in de toekomst niet weer te krijgen,

Hoe vaak ik de komende tijd ga bloggen, dat weet ik niet. In ieder geval de komende week zal ik waarschijnlijk helemaal niet bloggen om zo snel mogelijk van de pijn af te zijn en omdat typen met twee vingers niet te doen is.

Maar ook wanneer de pijn weg is, zal ik mijn blogfrequentie aanpassen om te voorkomen dat ik weer last krijg van overbelasting. Ik ga in ieder geval niet meer na een lange werkdag ’s avonds nog achter mijn laptop kruipen. Dat is blijkbaar fysiek toch te veel gevraagd, zoals ik nu merk. Bloggen ga ik dan alleen maar overdag doen op de dagen dat ik er tijd voor heb, dat zijn twee halve dagen (woensdag en vrijdag). Hoeveel content er dan uit mijn vingers komt, dat durf ik nog niet te zeggen. Ook niet hoe vaak er dan content online komt. Dat vind ik heel jammer, maar ik ben behoorlijk geschrokken van mijn overbelasting. Ik wil er dan ook zo snel mogelijk vanaf en dit in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen. Zeker omdat ik voor mijn werk op de computer moet kunnen werken.

Ik hoop dat mijn pink snel weer de oude is zodat ik je snel van een nieuw artikel kan voorzien!

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *