Mamablog, papa heeft twee kindjes die zijn aandacht moeten delen, iets waar zij soms moeite mee hebben
Kind & opvoeding

Papa heeft twee kindjes die zijn aandacht moeten delen

Een veelgehoorde uitspraak bij ons thuis is: papa heeft twee kindjes. Soms vinden de kinderen het namelijk moeilijk om de exclusieve aandacht van hun papa te moeten delen. Ondanks dat zij weten dat papa een overvloed aan liefde heeft voor allebei.

Mama versus papa

Om mama’s aandacht is nooit strijd. Mijn aanwezigheid is vanzelfsprekend, want ik ben altijd degene die de kinderen naar school en naar het kinderdagverblijf brengt en weer haalt, die ze naar muziekles en sportclubjes brengt. Degene die altijd paraat staat voor het smeren van de broodjes, klaarmaken van de fruithapjes en negen van de tien keer voor het maken van het avondmaal. Kortom: mama is er buiten schooltijd altijd. En papa, ja dat is een ander verhaal. Papa maakt regelmatig lange dagen als zelfstandig ondernemer en ook in het weekend is hij niet 24/7 thuis. De aanwezigheid van papa is dus wat specialer dan die van mij.

Kwantiteit versus kwaliteit

Wanneer papa thuis is, betekent dit samen spelen. Met de Kapla, met de bal en al het andere speelgerei wat voorhanden is. Kortom: papa geniet dan volop van het samenzijn met de kinderen, juist omdat hij minder thuis is dan ik. Maar wanneer ik thuis ben met de kinderen lijkt de tijd weg te lekken. Niet dat ik niet van mijn kinderen geniet, maar ik ben tussendoor altijd bezig met van alles en nog wat. Even snel nog een wasje draaien, de bedden opmaken, koken en de kattenbak leegscheppen. Allemaal taken die ik in mijn te korte dag moet proppen en kostbare minuten die van mijn tijd met mijn kinderen afgesnoept worden.

Strijd om aandacht

De ene keer vindt mijn zoon het lastig als papa een 1 op 1 momentje met mijn dochter heeft en de andere keer is het juist mijn dochter die haar kont in de krib gooit omdat ze papa niet wilt delen. Die strijd om aandacht is niet altijd even gezellig. Aan de andere kant is het een goed teken dat de kinderen soms moeite hebben met het delen van papa’s aandacht. Het betekent dat ze een sterke band hebben en graag zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Ondanks dat ik min of meer onderdeel ben van het interieur en mijn vriend uithuizig is, is de hechting tussen vader en kinderen er niet minder op. Zo zie je maar, kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *