Pas verhuisd: wennen aan ons nieuwe huis, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger
Mama & lifestyle

Pas verhuisd: wennen aan ons nieuwe huis

We zijn pas verhuisd. Een nieuw huis, een nieuwe omgeving…  Hoe verliep het wennen aan ons nieuwe huis? Hoe vonden mijn kinderen het om te verhuizen? En onze poezen? In deze blog vertel ik je alles hierover. 

Ook al zijn ons nieuwe huis en onze nieuwe woonomgeving totaal anders: wennen aan ons nieuwe huis hoefden we eigenlijk niet. Ten eerste voelde ons nieuwe huis al bij de eerste stap die we erin zetten bij de bezichtiging direct heel vertrouwd. Net als de omgeving. Ten tweede waren we al bijna een half jaar heel vaak in ons nieuwe huis om te verbouwen. Zowel voor ons als voor onze kinderen was het niet een heel grote stap om te verhuizen naar een ander huis. 

Daarnaast is het een heel positieve stap. De woning is twee keer zo groot dan ons oude huis en ligt in een veel betere omgeving. Van een locatie in een heel drukke stad naar een heel rustige en groene plek in een dorpje van net iets meer dan 4.000 inwoners. Die verandering doet onze kinderen erg goed. Ze geven zelf aan dat ze zich hier veel prettiger voelen dan in ons oude huis. Daar voelden ze zich ook al goed, maar nu zitten ze blijkbaar nog meer op hun plek. Hun oude huis missen ze helemaal niet.

Ons nieuwe huis is dus een heel stuk groter dan ons oude huis. Wij woonden in een klein appartement van nog geen 80 m2 en ons nieuwe huis is 150 m2. De kinderkamers zijn ook een heel stuk groter. Had mijn zoontje eerst een kamer die ik wel eens gekscherend bestempelde als formaat bezemkast, nu heeft hij een heel grote slaapkamer. Mijn dochter had ook een vrij kleine kamer en ook zij is er flink op vooruit gegaan. Wij allemaal trouwens, want ook onze slaapkamer is behoorlijk groter. 

Het voordeel van de grote kinderkamers is dat mijn kinderen nu in hun slaapkamers spelen met hun speelgoed. In ons oude huis deden ze dit vooral in de woonkamer, juist omdat ze in hun slaapkamers amper ruimte hadden om te spelen. We zaten dus telkens in het speelgoed. In ons nieuwe huis is er in de woonkamer geen speelgoed meer te bekennen. Dit vind ik persoonlijk heel fijn. Onze woonkamer is nu helemaal niet meer rommelig. Er verschijnt hooguit een gezelschapsspelletje op tafel. 

Een ander pluspunt van ons nieuwe huis is dat onze kinderen een eigen knutsel/speelkamer hebben. Op de begane grond hebben wij een kamer ingericht als kamer waar onze kinderen kunnen kleien en verven, een boekje kunnen lezen of met de treinbaan kunnen spelen. We gaan de kamer nog opnieuw verven en er komt ook nog een nieuwe vloer in, maar dat gebeurt allemaal pas volgend jaar. De verbouwing van de eerste en tweede verdieping ging voor. 

Hadden we in ons oude huis een douchecabine, nu hebben we voor het eerst een bad. Vooral onze kinderen vinden dit heel fijn. Nu kunnen ze eindelijk in een bad spelen. Ik heb dan ook gelijk leuke badspeeltjes aangeschaft. Ik vind het trouwens ook heel fijn om in bad te gaan. Het leven in ons nieuwe huis voelt voor mij echt als op vakantie zijn. 

Mijn vriend, onze kinderen en ik voelden ons heel snel thuis in ons nieuwe huis. Toen ik de deur dichttrok van ons oude huis voelde het goed. Ondanks dat we er 16 jaar hebben gewoond, vond ik het zeker geen moeilijk moment. Ik had verwacht dat ik het toch een beetje lastig zou vinden, maar toen ik het huis zo leeg zag, was voor mij onze ziel eruit en was het voor mij heel makkelijk er afscheid van te nemen.

Niet alleen wíj moesten afscheid nemen van ons oude huis en wennen in ons nieuwe huis. Onze twee poezen gingen natuurlijk ook mee. De laatste week in ons oude huis hebben we ze binnen gehouden. Normaal gesproken komen ze elke dag buiten, maar nu lieten we het kattenluik dicht. Tijdens de verhuizing had ik de poezen in een slaapkamer in ons oude huis opgesloten. Nadat alle verhuisdozen en meubels in ons nieuwe huis waren, heb ik de poezen later op de avond opgehaald bij het oude huis. 

De autoreis vonden mijn poezen natuurlijk niet leuk, maar dat vinden ze ook niet wanneer ze naar de dierenarts gaan. Eenmaal in het nieuwe huis hebben we ze gelijk losgelaten. Onze oudste poes Loeloe durfde de eerste dagen niet naar de begane grond en onze jongste poes Liefie durfde juist niet naar de eerste verdieping. Na een paar dagen waren ze gewend en voelden ze zich op hun gemak. Voor de poezen is het misschien ook een positieve verandering om meer leefruimte te hebben.

We wonen nu ruim twee weken in ons nieuwe huis en gisteren hebben we voor het eerst onze poezen buitengelaten. Ik vond het wel spannend. Een week eerder was Liefie ontsnapt, maar gelukkig vond ik haar terug. Nu een week verder had ik ze een halsbandje met penning omgedaan. Hierop staan hun naam en mijn telefoonnummer en staat ook dat ze gechipt zijn. Onze poezen zijn zo goed gewend aan ons nieuwe huis, dat ik het gisteren aandurfde om ze buiten te laten. 

De hele avond lieten we de voordeur op een kier en we waren zelf geregeld buiten. Telkens kwamen de poezen even een kijkje nemen en dan liepen we ze weer weg. Lekker de omgeving verkennen. Vandaag is de tweede dag dat ze buiten zijn geweest en ook nu ging het weer goed. Er moet maar snel een kattenluikje komen.

in ons nieuwe huis is het vooral genieten. We hebben echt een vakantiegevoel. Wat dat betreft maar goed dat we de dag voor de zomervakantie zijn verhuisd, zodat we de hele zomervakantie van ons nieuwe huis kunnen profiteren.

Ben jij pas verhuisd of ben je misschien al wat langer geleden verhuisd? Moesten jij en je gezin (en eventuele huisdieren) wennen of voelde het gelijk goed? Hoe heb jij de verhuizing ervaren? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *