Pastasaus zonder pakjes en zakjes: recept pasta in romige champignonsaus
Mama & lifestyle

Pastasaus zonder pakjes en zakjes: recept pasta in romige champignonsaus

Uit mijn kookboek voor de Italiaanse keuken, maakte ik een heerlijke pasta in romige champignonsaus. Een lekkere pastasaus, zonder pakjes en zakjes, die je in een handomdraai kunt maken. Hoe maak je deze pastasaus?

Ingrediënten

  • 450 gram champignons of kastanjechampignons (in plakjes)
  • 6 sjalotjes (in ringen)
  • 50 gram bakboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel bloem
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels port of kippenbouillon
  • 125 gram zongedroogde tomaat (fijngesneden)
  • snufje nootmuskaat
  • peterselie
  • 350 gram penne

Bereidingswijze

  • Snijd alle groenten
  • Zet een pan water op het vuur voor de penne en kook, zodra het water kookt, de penne
  • Verhit de boter en olijfolie in een pan en bak de sjalotjes ongeveer 5 minuten
  • Bak de champignons 2 minuten mee
  • Breng op smaak met peper en zout en bestuif met bloem
  • Bak het geheel 1 minuut
  • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de slagroom en port/kipppenbouillon toe. Ik gebruik liever geen alcohol, omdat alcohol tijdens het koken niet helemaal vervliegt en omdat mijn kinderen uiteraard ook mee eten. Ik gebruik daarom kippenbouillon in plaats van port
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg de zongedroogde tomaten en nootmuskaat toe
  • Laat het geheel ongeveer 8 minuten pruttelen en roer af en toe
  • Voeg de gekookte penne toe aan de champignonsaus en verwarm het geheel 3 minuten
  • Garneer het gerecht met peterselie

Eet smakelijk!

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *