Mamablog, lifestyleblog, mama lifestyleblog, pastasaus zonder pakje of zakje nummer 2, verse tomatensaus
Mama & lifestyle

Pastasaus zonder pakje of zakje #2 – verse tomatensaus

Vorige week deelde ik mijn eerste recept voor zelfgemaakte pastasaus met jou. Deze week dit lekkere en makkelijke recept voor pastasaus met verse tomaten, zonder pakje of zakje.

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 750 gram tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/4 theelepel chilivlokken (molen)
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 100-150 gram hamreepjes, gesneden van plakjes ham (vleeswaar)

Hoe maak je de pastasaus

  1. Ontvel de tomaten. Dit doe je als volgt:
    1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het water aan de kook
    2. Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaten
    3. Zodra het water kookt, dompel je de tomaten hierin tot het velletje bij het kruisje omkrult
    4. Dompel daarna de tomaten in koud water
    5. Wanneer de tomaten wat afgekoeld zijn, trek je het velletje eraf
  2. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes
  3. Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers deze, wanneer je een knoflookpers hebt
  4. Verhit de olijfolie in een wok
  5. Zodra de olijfolie heet is, bak je de knoflook en chilivlokken ongeveer 1 minuut op halfhoog vuur
  6. Voeg de tomatenblokjes toe
  7. Verkruimel het halve groentebouillonblokje en doe dit erbij
  8. Snijd de ham in reepjes en voeg dit toe.
  9. Verwarm het geheel ongeveer 5 minuten

Eet smakelijk!

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

 

Foto: Pixabay

 

2 Reacties

    • info@mamaonderneemt.nl

      Mijn kinderen en ik vinden het ook veel lekkerder. In het begin is het wel even wennen, want je bent gewend aan de saus uit pakjes en zakjes en die zijn heel zout. Ik vind een saus zelf maken gezonder en het hoeft helemaal geen tijdrovend karwei te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *