Plannen waar nooit iets van terecht lijkt te komen: tijdgebrek, onzekerheid & keuzestress. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Mama & lifestyle,  Mama onderneemt / werkt

Plannen waar nooit iets van terecht lijkt te komen: tijdgebrek, onzekerheid & keuzestress

Ken je dat? Dat je heel veel verschillende plannen hebt waar maar niets van terechtkomt? Ik heb zoveel plannen. Zowel privé als zakelijk. Van beiden komt niet echt veel terecht. De standaard taken, zoals huishoudelijke taken of andere dingen die ik op korte termijn moet regelen, voer ik wel uit, maar voor de dingen die niet echt prioriteit hebben, maar die ik toch wel belangrijk vind kan ik maar geen tijd vinden.

Zoals het maken van fotoalbums, ik noemde het ook al eerder op mijn blog. Maar ook zakelijke dingen. Ik word zo ontzettend opgeslokt door de alledaagse dingen en de werkzaamheden voor ons bedrijf, dat ik maar niet toekom aan het uitwerken van mijn plannen. Oftewel het bedenken wat ik nu écht wil en ervoor zorgen dat ik het ook kan gaan uitvoeren.

Maar ja, wat wil ik nu eigenlijk? Ik vind meerdere dingen leuk, maar ik kan maar geen keuze maken. Daarnaast zie ik ook ontzettend veel beren op de weg. De dingen die ik wil, lijken onbereikbaar voor mij. Ik zou heel graag een tweede bedrijf starten, maar waar moet ik daar nu de tijd voor vandaan halen? En kan ik het wel? Hoe graag wil ik dat? Hoeveel heb ik ervoor over?

En ergens is daar ook de angst voor het onbekende. Ik moet wat meer vertrouwen hebben in mezelf en gewoon voor het onbekende durven kiezen. Ik leef tenslotte maar één keer en ik zeg altijd tegen anderen dat je beter spijt kunt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan van de dingen die je niet hebt gedaan. Maar een advies aan anderen geven, is natuurlijk een stuk makkelijker en gaat niet mezelf aan. Terwijl het juist heel erg mezelf aangaat.

Sommige mensen zeggen dat als je ergens hard voor werkt alles mogelijk is. Ik zou daar heel graag in geloven, maar de mensen die dat zeggen, zijn vaak de mensen die ergens ontzettend goed in geslaagd zijn. Ik ben wat dat betreft iemand die gek is op werken en zichzelf ontwikkelen, maar ook iemand die niet overstroomt van ambitie. Mijn gezin staat immers op de eerste plaat en ik werk heel graag naast het moederschap, maar niet ten koste van mijn kinderen.

Als ik mezelf nu zou vragen of ik echt alles uit mijn leven heb gehaald wat ik heb willen doen, is het antwoord nee. Omdat ik maar één keer leef, moet ik dus toch maar echt met mijn plannen aan de slag. Ik moet geloven in mezelf en uitgaan van mijn eigen krachten in plaats van denken dat ik iets niet kan en er dus maar niet aan beginnen. Maar ja, die keuzestress hè. Eerst maar eens bepalen welke richting ik nu echt op wil. Welke plannen ik wil gaan vormgeven. Dat is zo ontzettend lastig voor iemand die zoveel dingen leuk vind.

Heb jij weleens in zo’n fase in jouw leven gezeten waarbij je niet wist wat je op werkvlak wilde gaan doen? Dat je misschien onzeker was en niet jouw plannen durfde vorm te geven? Ben jij de uitdaging uiteindelijk wel aangegaan? En hoe heb je dit aangepakt? Ik lees het graag bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *