mamablog, lifestyleblog, Als bloggende mama gun ik mijn kinderen hun privacy. Ik vermeld hun namen niet op mijn blog en ook op foto's die ik plaats, zijn mijn kinderen onherkenbaar.
Mama onderneemt / werkt

Hoeveel geef jij op jouw blog prijs over jouw kinderen?

Mijn kinderen. Zij zijn onlosmakelijk met mij verbonden. Zij zijn mijn alles, mijn vlees en bloed, voor altijd. Mijn liefde voor hen, grootse momenten van trots, mijlpalen die ik met hen beleef, opvoedkwesties waar ik tegenaan loop, leuke anekdotes en alle andere ervaringen die met mijn kinderen en het moederschap te maken hebben, deel ik op mijn blog. Maar hoevéél geef ik op mijn blog precies prijs over mijn kinderen?

Míjn passie

De reden dat ik blog is in de eerste plaats voor míjn plezier. En natuurlijk wil ik graag de bezoekers van mijn blog vermaken, informeren, inspireren, aan het lachen maken en raken. Maar de oorsprong van mijn blog komt puur vanuit mijn passie. En omdat mijn kinderen mijn grootste inspiratiebron zijn, is het voor mij onmogelijk om niet over hen te schrijven.

Jeugd in anonimiteit

Maar, mijn kinderen hebben niet ervoor gekozen om te gaan bloggen of dat er blogs over hen geschreven worden. Zij hebben er geen baat bij om in de “schijnwerpers” te staan, omdat hun mama zonodig moet bloggen. Ik respecteer dan ook hun privacy. Ik schrijf ontzettend graag over (bijna) alles wat ik met mijn kinderen beleef, maar hun namen en foto’s met hun gezicht geef ik niet prijs. Ik gun mijn kinderen een jeugd in anonimiteit. Dat klinkt nogal zwaar, niemand die mij kent, maar ik denk dat je mij misschien wel begrijpt. Wanneer mijn kinderen de volwassen leeftijd bereikt hebben, mogen ze lekker zelf gaan bloggen (als dat hun passie is natuurlijk).

Misbruik van foto’s

Het leukste zou natuurlijk zijn als je als lezer een beeld krijgt van mijn kinderen. Maar niet alleen gun ik mijn kinderen hun welverdiende privacy, je weet ook niet hoe veilig je foto’s op het internet zijn. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld je foto’s op Facebook niet veilig. Hoe veilig zijn foto’s op mijn blog? Voor je het weet, wordt de foto van je kind ge- of zelfs misbruikt voor andere doeleinden. Misschien heb je al wel een aantal foto’s van mijn kinderen voorbij zien komen, maar op deze foto’s zijn ze bewust niet herkenbaar afgebeeld.

Hoe zit dat met mijn privacy?

En wat mijn privacy betreft? Ik hoef niet anoniem te blijven, anders was ik ook niet gaan bloggen. Alhoewel je op mijn site niet veel foto’s van mij zal zien. Op de foto gaan is namelijk niet mijn grootste hobby, ik vind mezelf niet fotogeniek. Daarom ben ik privé ook altijd de fotograaf, want dan hoef ik tenminste niet zelf gekiekt te worden.

Ik ben benieuwd hoe jij als blogger omgaat met de privacy van je kind of kinderen. Wat laat jij wel zien en wat niet en vooral ook: waarom wel of niet? Ik lees graag bij de reacties wat jouw mening hierover is.

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto: Pixabay

3 Reacties

  • Mathiske's mama blog

    Goeie vraag.. ik vind die balans altijd echt moeilijk, ook met sociale media.. ik laat best veel van mezelf zien, en daardoor ook van mijn dochter. Maar nooit naakt, met weinig kleren of iets wat ze later als beschamend zou ervaren

  • demallemolenmoeder

    Mooi om hier over na te denken en bij stil te staan. Ik heb hier over al eerder nagedacht en besloten dat ik mijn kind niet herkenbaar inbeeld zal brengen. Uit veiligheid, bescherming maar ook omdat zij daar zelf niet voor heeft gekozen.

  • Susanne

    Dit vind ik een lastig onderwerp. Als ik over ons zoontje schrijf in mijn blog dan vind ik het leuk om daar een foto bij te plaatsen. Ik heb tot nu toe mijn zoontje wel gewoon in beeld gebracht (dus niet anoniem). Ik heb wel met mijn man afgesproken dat ik niet al teveel foto’s plaats. Het is zoals je schrijft mijn blog en ons zoontje kan niet zelf aangeven of hij wel of niet op internet wil. Daarom wil ik daar wel voorzichtig mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *