Goulashsoep

mamablog, recept voor goulashsoep, maaltijdsoep boordevol groenten

Goulashsoep is een bijzonder lekker en gezonde maaltijdsoep vol met groenten. Met onderstaand recept maak jij in een handomdraai deze heerlijke soep.

Maaltijdsoep boordevol groenten

Deze maaltijdsoep zit boordevol gezonde groenten die veel vitaminen en mineralen bevatten. Paprika is goed voor het immuunsysteem, ui heeft een geneeskrachtige werking en is goed voor hart en bloedvaten, bindweefsel, bacterie-infecties en ontstekingsreuma en bevat antioxidanten die kanker tegen gaan. Wortel is goed voor de ogen en helpt bij veel ziekten, omdat het de lever stimuleert. Knoflook werkt als een natuurlijk antibioticum en werkt preventief tegen onder andere verkoudheid, griep, infecties en is goed voor de bloeddruk en de bloedsomloop.

Welke ingrediënten heb je nodig?

– olijfolie
– 2 uien
– 1 kleine winterpeen
– 2 paprika’s
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel paprikapoeder
– mespunt komijnpoeder
– mespunt chilipoeder
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 pot rundvleesbouillon
– 1 rundvleesbouillonblokje
– 400 ml water
– 250 gram gehakt of runderlappen
– 1 theelepel (gehakt)kruiden voor het vlees

Bereid in 8 stappen deze smakelijke maaltijdsoep

1. Snijd alle groenten:
– De uien kun je in ringen snijden, maar ik snipper deze, omdat dat makkelijker eten is voor mijn kinderen.
– Schil de winterpeen en snijd deze in kleine stukjes.
– Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Voor deze soep heb ik een rode paprika en een oranje paprika gebruikt.
– Snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes.

2. Doe alle groenten, met uitzondering van de ui, in een grote kom.

3. Voeg hieraan de specerijen toe: paprikapoeder, komijnpoeder en de chilipoeder en roer het geheel goed door.

4. Zet een grote soeppan op het vuur en verhit hierin een scheut olijfolie.

5. Fruit de uitjes.

6. Doe de groenten met de specerijen erbij en bak het geheel een paar minuten.

7. Voeg de tomatenblokjes, de rundvleesbouillon, het rundvleesbouillonblokje en 400 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten koken.

8. Je kunt de soep maken met gehaktballetjes of met runderlappen. Wanneer ik deze maaltijdsoep doordeweeks maak, bereid ik de soep met gehaktballetjes en in het weekend, wanneer ik meer tijd heb om te koken, met runderlappen.

Bereiding met gehaktballetjes:
Draai kleine gehaktballetjes en kruid de gehaktballetjes met gehaktkruiden.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de goulashsoep en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. De totale bereidingstijd voor deze maaltijdsoep met gehaktballetjes is ongeveer 30 minuten.

Bereiding met runderlappen:
Snijd de runderlappen in stukjes en voeg dit toe aan de goulashsoep. Laat het geheel
minimaal twee uur pruttelen. Check na twee uur of het vlees zacht genoeg is, zo niet dan moet je het nog langer laten sudderen. Kijk ook even op de verpakking van het vlees, welke tijdsduur daarop aangegeven staat.

Tip: deze soep kun je prima een dag van tevoren maken. Hij smaakt een dag later zelfs nog lekkerder.

Foto: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *