Ruzie hebben met je kind

Ruzie hebben met je kind, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Elke ouder heeft wel eens ruzie met zijn/haar kind. Zo ook ik. Toen mijn kinderen nog baby waren, konden ze maar weinig tegensputteren. Hooguit een huiltje op zijn tijd. Daarna kwam de peuterpubertijd. Waarschijnlijk een welbekend iets voor elke ouder. Driftbuien, op de grond liggen en schreeuwen tot een kind zijn/haar zin krijgt. Wanneer je dacht dat het na deze periode voorbij is, heeft het mis. Ik heb na de peuterpuberteit ook nog kennis mogen maken met de kleuterpuberteit en ook nu breekt er weer een nieuwe fase aan. Die van de prepuberteit. Waaraan ik dit het meeste merk is dat mijn kind wat meer opstandig is en er meer ruzie is in huis. 

Ik voel me altijd heel rot wanneer er ruzie is. Geen enkele ouder heeft natuurlijk graag ruzie met zijn/haar kind. Ik doe liever leuke dingen met mijn kind en ruzies verpesten de sfeer in huis en ieders humeur. Bovendien zeg je tijdens zo’n ruzie ook weleens dingen waar je achteraf spijt van hebt of dingen die totaal geen effect hebben en juist averechts werken. 

Ik zei al dat ik vast niet de enige ouder ben die weleens ruzie heeft met zijn/haar kind. Uit onderzoek blijkt dat gezinnen maar liefst 42 keer per week ruzie hebben. Deze ruzies worden het meest veroorzaakt doordat een kind zijn/haar bord niet leeg eet, zijn/haar kamer niet opruimt of zegt honger te hebben, maar vervolgens de maaltijd weigert. Andere redenen zijn kinderen die weigeren naar bed te gaan of huiswerk te maken, het gebruik van smartphones en tablets en tandenpoetsen. Ouders trekken slechts in de helft van de ruzies aan het langste eind. Meestal sluiten ze een compromis met hun kind. 

Per dag wordt er gemiddeld 16 minuten gediscussieerd tussen ouders en kinderen. Bij ons gaan deze discussies bijna altijd over opruimen of als we weggaan en mijn kinderen geen zin hebben om mee te gaan. Gezeurd wordt er vaak over snoep, maar dat leidt eigenlijk nooit tot ruzie. 

Herken jij je in dit artikel? Zijn er bij jullie thuis ook geregeld discussies/ruzies? Gaan deze ook over opruimen of of sputtert je kind ook tegen wanneer je de deur uit wilt? Waar gaan jullie discussies/ruzies meestal over? Praat erover mee bij de reacties. 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *