schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis, eengezinswoning, mamalifestyleblog, mamablogger
Mama & lifestyle

Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

Een nieuw huis betekent voor mij een nieuwe schoonmaakroutine. Ik ga namelijk verhuizen van een klein appartement van nog geen 80 m2 naar een eengezinswoning van maar liefst 150 m2. Ik krijg straks dus bijna twee keer zoveel ruimte. Heerlijk natuurlijk om meer leef- en opbergruimte te hebben voor ons gezin, maar het betekent natuurlijk ook meer schoonmaakwerk. Zo krijg ik niet alleen bijna het dubbele aantal vierkante meters om schoon te maken, maar ook een extra toilet en een extra keuken. In ons nieuwe huis hebben we namelijk twee toiletten en twee keukens (waaronder één klein keukenblok). In mijn huidige appartement heb ik van beiden maar één exemplaar om te poetsen.

Leestip: schoonmaakroutine: in 3 uur een schoon huis

Een schoonmaakster inhuren voor mijn nieuwe, grote huis klinkt heel aanlokkelijk. Ik zal straks toch twee keer zoveel tijd kwijt zijn aan het huishouden. Ondanks dat ik meerdere keren het huishouden heb willen uitbesteden, wil ik het schoonmaken toch liever zelf doen. Twee keer heb ik een schoonmaakster gehad, maar beide keren is het mij niet goed bevallen. Er werd nogal met de Franse slag schoongemaakt en voor dat halve werk moest ik ook nog een aardig bedrag neertellen. Dan doe ik het huishouden liever zelf. Zeker straks met alles hagelnieuw doe ik het schoonmaken liever zelf. Voor je het weet zitten er krassen in de nieuwe keuken of badkamer.

Leestip: schoonmaakroutine: in 2 uur een brandschone en vetvrije keuken

Schoonmaken gaat straks dus een behoorlijke klus worden. Ik wil liever niet een hele dag poetsen, maar de klussen opdelen. Elke dag wil ik (maximaal) een uur schoonmaken. Zo ben ik dus niet een hele dag in het weekend kwijt, blijven de huishoudelijke klussen behapbaar en hoopt het schoonmaakwerk zich niet op. Zodra we straks verhuisd zijn, zal ik een schoonmaakrooster maken. Nu maak ik meestal op één dag alles schoon, maar dat zal dan dus dagelijks een deel zijn. Misschien dat ik het wel opdeel per verdieping. Ik moet even bedenken wat handig is en wanneer ik het ga doen (na school of na het avondeten). 

Schoonmaakschema

Ik denk dat mijn schoonmaakroutine er ongeveer zo uit gaat ziet:

Maandag: slaapkamers schoonmaken (tweede verdieping) + woonkamer stofzuigen

Dinsdag: toilet schoonmaken (eerste verdieping)

Woensdag: badkamer of keuken grondig schoonmaken (elke week afwisselen)

Donderdag: benedenverdieping schoonmaken (kantoor, berging, speelkamer en hal)

Vrijdag: woonkamer + toilet schoonmaken (eerste verdieping) + weekboodschappen

Zaterdag: alle verdiepingen stofzuigen en dweilen + bedden verschonen

Zondag: tuinieren (hoort ook bij het huishouden 🙂 )

Het stofzuigen van de woonkamer zal ik veel vaker doen, want met kinderen in huis vallen er de nodige kruimels op de grond. Twee keer per week wil ik het echter grondig doen, in alle hoeken en onder de bank.

Hoe ziet jouw schoonmaakschema eruit? Doe jij elke dag één taak in het huishouden of maak jij één keer per week alles in één keer schoon? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *