Schoonmaaktip: hoe verwijder je kalkaanslag in de wc pot zonder chloor?

Schoonmaaktip: hoe verwijder je kalkaanslag in de wc pot zonder chloor? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

In mijn oude huis gebruikte ik altijd chloor om mijn wc pot schoon te maken. Werkte prima, al bleef er altijd wat bruine kalkaanslag helemaal onderin en achterin de wc pot zitten.De toiletpot was inmiddels ook al meer dan 15 jaar oud en dan krijgt kalkaanslag ook wat meer kans, omdat een wc pot door de jaren heen toch wat slijt. Ik ergerde me er niet aan, want je zag de kalkaanslag alleen als je echt op je knieën zou zitten. Zolang ik maar geen aanslag aan de zijkanten van de wc pot zag, het gedeelte wat ook onder water staat.

Lees ook: hoe maak ik het toilet schoon en hoe vaak?

Chloor was dus een perfect middel om de aanslag aan te pakken. Of de aanslag ook echt verdween, weet ik niet. Misschien bleekte chloor wel alleen maar de aanslag en werd het er min of meer onzichtbaar van. In mijn nieuwe huis wil ik geen chloor meer gebruiken. Niet omdat ik chloor geen goed middel vind. Integendeel, ik gebruikte chloor niet alleen voor het toilet, maar ook om kalkaanslag in de douchecabine en bruine aanslag in de gootsteen te verwijderen. Maar in dit huis is chloor een soort verboden schoonmaakmiddel, helaas…

In de woonkamer/keuken en in de badkamer hebben wij namelijk pvc vloeren. In ons oude huis hadden we tegelvloeren en kon een chloorspatje op de vloer geen kwaad. Met een pvc vloer moet je heel erg uitkijken met chloor. Chloor kan ervoor zorgen dat er een vlek op je pvc vloer komt. Dat wil ik natuurlijk absoluut niet.

Ik kan wel voorzichtig wat chloor gebruiken om mijn toilet schoon te maken, maar uit ervaring weet ik dat er altijd wel een spetter op de vloer terechtkomt. Of een waterdruppel vermengd met chloor. Daarom gebruik in mijn nieuwe huis helemaal geen chloor meer om schoon te maken. Tijd om nieuwe schoonmaakproducten uit te proberen.

Mijn wc pot had wat kalkaanslag in het gedeelte wat onder water staat. Ik probeerde eerst schoonmaakazijn met wat soda, maar dit had onvoldoende effect. Of ik had het niet lang genoeg laten intrekken. Het volgende wat ik uitprobeerde was een vaatwastablet. Ik verpulverde de vaatwastablet eerst met een rasp. Ik durfde namelijk niet een blok in zijn geheel in de pot doen. Voor hetzelfde geld zou het niet genoeg oplossen in het water.

Vlak voor het naar bed gaan, gooide ik de fijngemalen vaatwastablet in de wc pot en ik liet dit een nacht intrekken. De volgende ochtend was de kalkaanslag helemaal weg! Zonder enige moeite én zonder chloor!

Voortaan maak ik dus mijn toiletpot schoon met een vaatwastablet. Hoe verwijder jij de kalkaanslag in jouw toiletpot? Deel jouw tip(s) in de comments onderaan dit artikel.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *