Schoonmaken met kinderen om je heen (+ video)

Het schoonmaken van mijn huis vind ik geen leuke klus, maar het moet helaas gebeuren. Met name met twee kinderen in huis moet er aardig opgeruimd en geboend worden. Onder schooltijd werk ik en poetsen moet dus altijd in de overige uren gebeuren. Meestal is dit op zaterdag en dit betekent dat ik altijd het huis schoonmaak met mijn kinderen om me heen. Op zich gaat dat goed, want mijn kinderen vermaken zich prima wanneer ik aan het poetsen ben.

Het is soms wel lastig als ik de kinderkamers wil schoonmaken en mijn kinderen daar spelen en de grond bezaaid is met speelgoed. Helemaal mijn eigen gang gaan kan dan niet. Dweilen is ook best lastig met kinderen om me heen. Ik kan mijn kinderen wel naar boven sturen zodat ik de benedenverdieping kan dweilen, maar mijn kinderen hebben niet genoeg geduld om te wachten totdat de vloer helemaal droog is. Toch is schoonmaken met mijn kinderen erbij ook best gezellig. Mijn zoontje vindt het namelijk heel leuk om me te helpen met schoonmaken (dat kun je ook in de video onderaan dit artikel zien).

Schoonmaken wanneer de kinderen naar school zijn

Maar het feit blijft dat schoonmaken met kinderen om me heen een stuk tijdrovender is. Daarom ga ik vanaf vandaag proberen elke vrijdagochtend schoon te maken. Dan zijn mijn kinderen naar school en heb ik drie uur de tijd om ongestoord en in sneltreinvaart ons huis schoon te maken. Het voordeel van op vrijdagochtend poetsen is ook dat ik dan met een opgeruimd en schoon huis het weekend in ga en dat ik dan niet meer een groot deel van mijn weekend hoef op te offeren om schoon te maken. Ik kan dan mijn tijd een stuk leuker besteden, zoals met mijn kinderen naar de speeltuin gaan of gezellig samen knutselen.

Schoonmaken tijdens slaapjes van je kind

Toen mijn kinderen nog baby waren, maakte ik altijd schoon tijdens hun slaapjes en ook toen ze peuter waren en ’s middags sliepen, sloeg ik gelijk aan het schoonmaken wanneer ze hun middagslaapje  in gingen. Zodra ze in bed lagen, pakte ik gelijk de stofzuiger erbij en daarna poetste ik in rap tempo het hele huis. Ik maakte dan non stop schoon totdat mijn kinderen wakker werden.

Kleine klusjes zoals opruimen of andere huishoudelijke klusjes deed ik soms wel wanneer ze wakker waren. Met name wanneer je kindje nog baby is, kan dat prima. Je kunt je kindje best even in de box leggen of op een speelmat. Ik had toen een speelmatje van Fisherprice met zo’n boog met allerlei speeltjes eraan. Die mat kon ik dan boven neerleggen wanneer ik in de slaapkamers bezig was met schoonmaken of met het opvouwen van de was. Heel handig! Je kindje kan toch even lekker spelen en ligt op een zachte ondergrond.

Video: schoonmaken met mijn zoontje

Wat ik al zei, ik vind het heel gezellig om samen met mijn zoontje schoon te maken, maar toch wil ik een paar keer uitproberen hoe het me bevalt om zonder kinderen om me heen schoon te maken. De gezelligheid tijdens het schoonmaken ga ik denk ik wel missen…. Eén van de gezamenlijke poetsrondes heb ik pas gefilmd. Kijk je mee?

Maak jij ook altijd schoon met je kindje om je heen? Of doe jij dit juist op de momenten dat je kindje slaapt of naar school is? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *