De sinterklaas surprise is af: het konijnenhok

sinterklaas surprise konijnenhok, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Een paar weken geleden trok mijn dochter een lootje in de klas. Ze trok het lootje van een jongen die van gamen en de kleur groen houdt en een konijn als huisdier heeft. De bedoeling is dat ze een surprise maakt voor het klasgenootje en een cadeautje van maximaal 5 euro koopt. Als surprise hadden we eerst en game console in gedachten, maar toen bedacht ik me ineens dat een konijnenhok ook wel leuk is om te maken. En handig om een cadeau in te verstoppen. In een game console kun je immers alleen een klein cadeautje doen.

Het klasgenootje had vier cadeautjes op het lootje staan: Fortnite, chocolademelk, een zonnebril en een voetbal. Waarschijnlijk is alles van Fortnite boven ons budget van 5 euro, chocolademelk ga ik niet kopen en een zonnebril vind ik lastig, omdat ik niet precies weet hoe groot zijn hoofd is en omdat smaken verschillen. Het werd dus een voetbal, die prima in een konijnenhok past. 

Nu ben ik helemaal niet zo’n knutselaar, maar voor 5 december een surprise knutselen vind ik wel heel erg leuk. Helemaal samen met mijn dochter. Ik zou haar het helemaal zelf kunnen laten uitzoeken met haar surprise, maar ik denk dat ze daar misschien nog wat te jong voor is. Vorig jaar kon ze mijn hulp ook nog heel goed gebruiken met de voetbal surprise. Ze had nog nooit eerder iets van papier maché gemaakt en je moet een kind altijd op zijn minst even op weg helpen. Mijn dochter vindt het alleen maar fijn als ik haar een handje help en de surprise maken we ook echt samen. We vinden het allebei leuk en gezellig om te doen.

Leestip: sinterklaas surprise maken? 22 ideeën voor een originele surprise

We hadden nog een printer doos van super stevig karton, onze buurman had nog gaas in de garage en verf, doeken en stevig plakband hadden we nog liggen. We moesten alleen nog hooi kopen. Binnen een paar uur was de surprise in elkaar gezet. Daarna moesten we de surprise alleen nog verven en de laatste puntjes op de i zetten. De surprise staat nu in de aula op school waar alle ouders de surprises kunnen bekijken voor 5 december.

In deze blog laat ik je wat foto’s zien van de surprise die ik samen met mijn dochter heb gemaakt. Het is niet een supermooie surprise, maar ik vind hem leuk genoeg om te delen. En misschien het belangrijkste is nog wel dat mijn dochter en ik het heel gezellig vonden om samen te knutselen. 

sinterklaas surprise konijnenhok
In de doos sneden we gaten uit, hier komt het gaas. 
sinterklaas surprise konijnenhok
Op de korte flappen tekenden we af wat we moesten wegsnijden. Daarna plakten we de korte flappen aan de lange flappen. Zo lijkt het qua vorm al een beetje op een hok.
sinterklaas surprise konijnenhok
Het karton van de gaten hadden we bewaard. Deze legden we op het gaas zodat we het gaas konden knippen op het formaat van het gat. We gebruikten hiervoor een snoeischaar. Misschien dat hier speciale scharen voor zijn, maar deze hebben we niet in huis.
sinterklaas surprise konijnenhok
Het gaas plakten we aan de binnenkant van de doos vast met plakband (duct tape).
sinterklaas surprise konijnenhok
Van een klein doosje maakten we een soort voederbak. We sneden de bovenkant van het doosje af. Met plakband maakten we het doosje steviger. 
sinterklaas surprise konijnenhok
Daarna plakten we dubbelzijdig tape aan de onderkant van het doosje. 
sinterklaas surprise konijnenhok
We bekleedden het doosje met een doek om het wat op te leuken.
sinterklaas surprise konijnenhok
Mijn dochter tekende nog een mooi konijntje. Deze komt later op de buitenkant van de doos.
sinterklaas surprise konijnenhok
Daarna verfden we de doos wit. Dit deed ik met muurverf, omdat dit naar mijn idee wat beter dekt en een mooier resultaat geeft. Ik rolde de doos twee keer, om de reclame op de doos weg te werken.
sinterklaas surprise konijnenhok
Mijn dochter wilde graag gekleurde rondjes op de bovenkant van het konijnenhok. We gebruikten een kruidenpotje om mooie rondjes te maken. Mijn dochter tekende deze eerst met potlood. Verderop zie je hoe mijn dochter deze heeft ingekleurd.
sinterklaas surprise konijnenhok
Van de voetbal maakten we een konijn. De voetbal pakten we in met een witte doek. Met de losse flappen maakten we een staartje. Deze zetten we vast met een elastiek. 
sinterklaas surprise konijnenhok
Mijn dochter tekende een konijnenhoofd en deze plakten we op de voetbal. Stiekem vinden mijn dochter en ik ons konijn toch meer op een kat lijken…
sinterklaas surprise konijnenhok
Het konijntje zit in het konijnenhok. We hebben de doos flink opgevuld met hooi. Op de duct tape hebben we dubbelzijdig plakband geplakt. Hierop hebben we ook hooi geplakt, zodat je het duct tape bijna niet meer ziet.
sinterklaas surprise konijnenhok
Kijk het konijn eens zitten 🙂
sinterklaas surprise konijnenhok
Mijn dochter vulde de rondjes met groene verf. De lievelingskleur van haar klasgenootje is namelijk groen. Ook tekende ze nog wat gras sprieten. Op deze foto hebben we de enveloppe met het sinterklaas gedichtje al op de doos geplakt.
sinterklaas surprise konijnenhok
Het konijntje wilde mijn dochter graag op de achterkant van het hok, dus deze knipten we uit en plakten we op de doos.
sinterklaas surprise konijnenhok
Dit is een konijntje van een kleurplaat die mijn dochter heeft ingekleurd en opgeplakt.
sinterklaas surprise konijnenhok
Deze drinkfles maakten we van een keukenrol. Mijn dochter beplakte deze met wit en blauw papier. Onderin zit een rietje wat het hok binnen schuift. De drinkfles maakten we vast met ijzerdraad.
sinterklaas surprise konijnenhok
Het luik van het konijnenhok. Hier plakten we een wortel op van een kleurplaat. Wanneer het klasgenootje het luik opendoet, kan hij de voetbal c.q. het konijn uit de surprise halen.

Heb jij ook een surprise gemaakt met je kind? Wat voor surprise hebben jullie gemaakt? Vind jij het leuk om samen met je kind een surprise te maken of laat je dit liever aan je partner over? 

 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *