Sinterklaascadeautjes: hoeveel cadeautjes, voor welk bedrag en hoe vaak schoentje zetten?

Sinterklaascadeautjes: hoeveel cadeautjes, voor welk bedrag en hoe vaak schoentje zetten?

Nog een halve week voor pakjesavond en ik ben er, net als elke ouder, maar druk mee: met de sinterklaascadeautjes. Vroeger mochten mijn kinderen altijd op de avond van de landelijke intocht van Sinterklaas voor het eerst hun schoentje zetten en kregen ze een kleinigheidje. Maar nu zijn we verhuisd en in onze nieuwe woonplaats komt Sinterklaas een week later aan. Ik vond het dan ook raar om op de avond van de landelijke intocht een cadeautje in hun schoen te doen. De pakjesboot was immers nog niet in onze woonplaats aangekomen, dus de cadeautjes ook niet. 

Hoe vaak schoen zetten & schoencadeautjes

Mijn kinderen mogen elk weekend twee tot drie keer hun schoen zetten. Dat lijkt misschien veel, maar dat is het niet. “Onze” intocht was een week later. In het eerste weekend kregen ze op de eerste avond een chocoladeletter, op de tweede een klein cadeautje en op de derde avond een nuttig cadeautje in de vorm van viltstiften en een schetsboek. Mijn zoontje had namelijk geen viltstiften meer en ook het papier was op. Aankomend weekend – het laatste weekend voor pakjesavond dat mijn kinderen hun schoentje mogen zetten – krijgen ze weer een klein cadeautje, een nuttig schoencadeautje en wat lekkers. Het nuttige cadeautje is ditmaal een emmer klei voor elk en de lekkere cadeautjes zijn chocolademuntjes.

Het valt dus reuze mee hoeveel schoencadeautjes mijn kinderen krijgen. Het eerste schoencadeautje was 10 euro per kind en het tweede schoencadeautje 3 euro. De schoencadeautjes kostten in totaal 26 euro.

Cadeautjes voor pakjesavond & verlanglijstje

Met de inkopen voor pakjesavond ben ik bijna klaas. Ik moet nog een paar kleine cadeautjes kopen voor mijn kinderen en de juten zak opzoeken om de cadeautjes in te doen. Meteen toen het grote speelgoedboek van Intertoys op de deurmat viel, maakten mijn kinderen een verlanglijstje. Echt representatief was dat lijstje niet. Het ging een beetje zo: grote zus ziet allemaal leuke dingen en zegt dan: broer dit vind jij ook leuk hè? Vervolgens belandde er allemaal speelgoed op het verlanglijstje van broer wat zus leuk vond. Of mijn kinderen kruisen alles aan wat ze ook maar enigszins leuk lijkt. Zo werd ik er nog niet echt wijs uit.

Cadeautjes voor mijn dochter

Deze week nam ik mijn kinderen dan ook maar even afzonderlijk van elkaar mee naar de speelgoedwinkel om te kijken wat ze nu écht leuk vinden en graag willen hebben voor pakjesavond. Mijn dochter valt in een wat lastigere leeftijdscategorie: ze is bijna 10, maar is een beetje uitgekeken op speelgoed. Op tekenen is ze wel ontzettend gek. Ze wilde al wat langer een grote etui van TopModel. Eentje die maar liefst 35 euro kost. Ik vind dat echt veel geld voor een etui. Maar ik vind ook dat er met sinterklaas avond best uitgepakt mag worden en mijn dochter heeft nu de leeftijd dat ze zuinig met haar spulletjes omgaat.

Verder vindt ze paarden ook erg leuk. Een paardenset met boerderij van Playmobil mocht van haar ook op het verlanglijstje. Nu was het geval dat er van zowel de etui als van de paardenset maar twee exemplaren in de winkel waren. Ik kon pas twee dagen later cadeautjes kopen, omdat ik natuurlijk ook nog moest werken. Omdat ze alleen maar deze twee dingen echt heel graag wilde hebben, wilde ik geen risico lopen om mis te grijpen en vervolgens last minute allerlei speelgoedwinkels af te moeten struinen om alsnog de cadeautjes van haar keuze te vinden. Of erger nog: in de andere speelgoedwinkels ook misgrijpen. Aangezien mijn dochter niet meer in Sinterklaas gelooft en omdat er maar twee exemplaren waren, besloot ik de cadeautjes dan maar gelijk te kopen. In het bijzijn van mijn dochter dus. 

Nu is het zo dat dit niet de enige twee cadeautjes zijn die mijn dochter krijgt op pakjesavond. Ik heb nog een set stiften gekocht en ik koop nog een ander klein cadeautje of een nuttig cadeautje. De etui, de Playmobil set en de stiften kosten samen 81 euro. Misschien dat ik nog voor hooguit 5 euro een kleinigheidje koop. Dan kom ik uit op 86 euro en dat vind ik persoonlijk best een hoog bedrag. Eigenlijk zou ik 50 euro per kind meer dan genoeg vinden, maar als mijn dochter al zo lang deze etui wilt hebben, dan geef ik met alle liefde 35 euro meer uit. Daarnaast koop ik liever echt leuke cadeautjes van een goede kwaliteit dan speelgoed waar mijn kinderen snel op uitgekeken zijn of dingen zoals slijm. 

Cadeautjes voor mijn zoon

Voor mijn zoontje ga ik vandaag de sinterklaas cadeautjes kopen. Ook met hem dook ik eerder deze week de speelgoedwinkel in om te kijken welk speelgoed hij graag wilt hebben. Het was meteen duidelijk: mijn zoontje wilt vooral autootjes hebben.  Op zich geen verrassing, want het liefste speelt hij met autootjes. Van alles wat hij leuk vond, heb ik een foto gemaakt. Op een gegeven moment had ik tientallen foto’s gemaakt. Mijn zoontje zag ook nog een groot geweer, een bullet gun, maar persoonlijk ben ik niet zo’n fan van gevechtsspeelgoed. Daarnaast heeft hij al een klein pijltjes pistooltje (lekker tegenstrijdig 🙂  en één klein pistooltje vind ik meer dan genoeg. 

Het liefst wil ik voor beide kinderen hetzelfde bedrag aanhouden, maar dat wordt denk ik lastig dit jaar. Of ik moet net zoveel autootjes voor mijn zoontje kopen t0t de kassa 80 euro aantikt, maar van 20 cadeautjes uitpakken wordt mijn zoontje ook niet blij denk ik. Het zorgt juist eerder voor veel prikkels en zeg nu zelf: 20 cadeautjes is wel erg overdreven. Drie of vier cadeautjes vind ik een mooi aantal. Mijn zoontje wilde niets van Playmobil of Lego hebben dus dat scheelt aan de ene kant, maar maakt het aan de andere kant ook weer iets lastiger. Maar het belangrijkste is dat mijn zoontje krijgt wat hij graag wilt – op het geweer na dan.

Voor welk bedrag aan schoencadeautjes en cadeautjes voor pakjesavond?

Qua bedrag voor sinterklaas cadeautjes zit ik nu op 107 euro, maar daar komen het bedrag aan cadeautjes voor mijn zoontje nog bij. Wanneer ik ook voor hem zo’n 80 euro uitgeef (wat ik eigenlijk niet verwacht), kom ik op een bedrag van 187 euro inclusief schoencadeautjes. Best een gigantisch bedrag. 

In de Telegraaf las ik dat uit onderzoek van ING vorig jaar bleek dat mensen gemiddeld 77 euro uitgaven aan sinterklaas cadeautjes en dertigers en veertigers gemiddeld 90 euro. Meestal bleef ik ook wel binnen dit bedrag. Helemaal toen ik nog tweedehands cadeautjes kocht voor pakjesavond. Ik kocht dan bijvoorbeeld tweedehands Playmobil via verkoopsites op Facebook. Mijn kinderen waren daar toen net zo blij mee. Toch koop ik nu liever nieuwe cadeautjes in de winkel. 

Ik heb mijn dochter al wel uitgelegd dat haar broertje misschien meer cadeautjes krijgt dan zij, omdat zij twee dure dingen heeft uitgekozen en mijn zoontje juist meerdere goedkope spulletjes heeft uitgezocht. Sinterklaas cadeautjes kopen is elk jaar best een dingetje en ook om qua bedrag voor beide kinderen hetzelfde budget aan te houden. 

Vind jij het ook best lastig om leuke sinterklaas cadeautjes uit te zoeken voor je kind(eren) en welk bedrag geef jij ongeveer uit aan cadeautjes voor pakjesavond en schoencadeautjes? 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *