Slapeloze nacht met kinderen

Slapeloze nacht met kinderen. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar vannacht is zo’n nacht. Een nacht waarbij mijn kinderen wakker werden en ik dus ook. Mijn dochter van acht werd wakker, ging even naar het toilet, ging daarna meteen terug haar warme bedje in en sliep direct weer in.

Mijn zoontje van vier kroop bij ons in bed, maar was na drie kwartier nog steeds klaarwakker. Ik bracht hem maar terug naar zijn eigen bedje, misschien dat hij daar wat minder prikkels zou hebben. En inderdaad, hij viel weer fijn in slaap. Maar ik ben nu al ruim twee uur klaarwakker en kan de slaap niet meer vatten.

Eerst wilde ik mijn bed uitgaan om te werken, maar ik ben wel heel erg moe dus ik bedacht me dat ik dan maar beter in mijn bed kon blijven liggen. Dan rust ik nog een beetje uit. En ik had ook helemaal geen zin om mijn bed uit te gaan, maar om wakker te liggen en helemaal niks te doen is niets voor mij. Een boekje lezen gaat ook niet, want dan moet de lamp aan en wordt mijn vriend wakker. Ik heb zo’n hekel aan dit soort nachten. Zeker omdat ik vandaag moet werken en dus niet rustig aan kan doen.

Dit herinnert mij aan de slapeloze nachten die ik had toen mijn kinderen nog kleine baby’s waren. Mijn dochter sliep bij zo’n maand of drie door, maar bij mijn zoontje duurde het zes maanden. Slopend waren die gebroken nachten. Maar ik mocht echt niet klagen, want ik ken ouders waarvan de kinderen pas na een jaar of zelfs nog langer doorsliepen.

Ik was zo blij toen de periode van wakker worden ’s nachts voorbij was. Mijn zoontje heeft nog wel een periode gehad dat hij ’s ochtends al rond 5 uur wakker werd. Hoe lang dat heeft geduurd, weet ik niet meer. Gek hoe je dat soort dingen eigenlijk vergeet.

Maar goed, over vannacht. Toevallig lag ik vroeg in bed. Na twee nachten tot middernacht te hebben gewerkt, besloot ik maar eens vroeg onder de wol te kruipen en nu ben ik zo blij dat ik dat heb gedaan. Anders was ik nog brakker geweest.

Ik zie op tegen vandaag en kijk al uit naar het moment dat ik vanavond lekker naar bed mag. Gelukkig heb ik vandaag genoeg afleiding met mijn werk en ik heb zelfs al gekookt voor vanavond. Dat scheelt. Ik ga nog even een half uur wortel schieten in bed en dan is het 6 uur en trakteer ik mezelf op een lekkere warme douche om eens goed wakker te worden.

Heb jij ook weleens last van slapeloze nachten? Baal jij hier ook zo van? En wat doe je als je niet meer in slaap kunt komen: blijf je liggen of ga je eruit? Ik lees het graag bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

4 thoughts on “Slapeloze nacht met kinderen

  1. Sinds de klok verzet is, is het elke nacht feest! Dreumes ligt de laatste paar uren van de nacht bij mij in bed omdat ze wakker is. Vannacht kon ik daardoor echter niet meer goed in slaap komen.

  2. Poeh.. vannacht nog ? die kleine wers wakker en we gaven hem een nieuwe pamper en een klein flesje. Dat kleine flesje kwam er binnen vijf minuten weer helemaal uit ?. Ik baal er van maar die kleine kan er niets aan doen. En zeker weten blijf ik liggen of kruip terug in bedhaha ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *