Wanneer voel jij je een slechte moeder?

mamablog, wanneer voel jij je een slechte moeder?

Elke moeder wil het beste voor haar kind. Vanaf het moment dat je je kind in je buik voelt groeien, sluit je het in je hart.  Voor altijd. Je wilt je kind alle liefde geven, goed verzorgen en altijd alle aandacht voor hem/haar hebben.

Maar wij mama’s zijn geen robots, maar mensen van vlees en bloed. En ook wij laten wel eens een steekje vallen. Dat is menselijk. En toch voelen wij ons er rot over. Iedereen voelt zich weleens een slechte moeder.

10 situaties waarin je je een slechte moeder voelt:

 1. Wanneer je er bij aankomst op school achter komt dat jouw kind nog een vieze toet heeft. Doordat je, zoals gewoonlijk, haast had, ben je helemaal vergeten het gezicht van je kind te wassen.
 2. Wanneer je erachter komt dat het alweer twee weken geleden is dat je de gymkleren van je kind hebt gewassen.
 3. Wanneer je geen tijd hebt om te helpen op school. Kerststukjes maken, het organiseren van juffendag, helpen met lezen: het is niet te combineren met je drukke baan.
 4. Wanneer je je kind ’s avonds naar bed brengt en je je realiseert dat je vandaag geen tijd hebt gehad om samen met je kind een boekje te lezen of een spelletje te doen.
 5. Wanneer je geïrriteerd reageert richting je kind, omdat je geduld op is, omdat je moe bent en je energielevel below zero is.
 6. Wanneer je kind te laat op bed ligt en morgen weer vroeg op moet.
 7. Als je kind ziek thuis is en je hem/haar niet de hele dag aandacht kunt geven, omdat je moet thuiswerken.
 8. Wanneer jouw kind slecht heeft ontbeten. Ondanks dat je er bij je kind op hebt gehamerd toch nog een broodje te eten, voelt het alsof je een – door jou toedoen – uitgehongerd kind naar school stuurt.
 9. Wanneer je je kind ’s avonds friet voorschotelt. Ook al kook jij zes dagen per week een gezonde maaltijd, je voelt je toch schuldig,  omdat je geen zin hebt om te koken en kiest voor fastfood.
 10. Wanneer je sommige beloftes niet na kunt komen. Als je beloofd hebt samen iets leuks te doen, maar de planning in de war wordt geschopt door iets anders wat er plotseling tussenkomt.

Herkenbaar? Wanneer voel jij je een slechte moeder? Laat het me weten bij de reacties.

Foto: Pixabay

One thought on “Wanneer voel jij je een slechte moeder?”

 1. Heel herkenbaar. Vooral als mijn dochter ook zegt “Mama, je had het beloofd”. Helaas lopen de plannen weleens anders, en neem ik mijzelf elke keer weer voor het niet meer te doen. En het maakt je geen slechte moeder, maar dat gevoel dat het je dan even geeft..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *