Mamablog, mijn kinderen zijn dol op pittige smeerkaas en ik heb vroeger als pubermeisje in een kaasfabriek gewerkt
Mama & lifestyle

Smeerkezen & met je kaasmuts sjansen

Mijn kinderen staan thuis ook wel bekend als smeerkezen, zoals ik hen vaak noem. Smeerpoetsen zijn het ook, maar wat zij allemaal met hun vieze vingers besmeuren, is een ander verhaal. Maar waar hebben mijn kinderen de titel smeerkees aan te danken? En wat heeft mijn kaasmuts hiermee te maken?

Roze goedje

Mijn kinderen zijn fervent smeerkaas eters. Dagelijks verorberen zij een broodje of cracker met dit roze goedje. Hoezo roze? Nou gewone smeerkaas vinden mijn bengels maar saai en aangezien ze zelf ook wel vrij pittig zijn, is de sambal smeerkaas meer van hun gading.

Geen pittige smeerkaas, dan ook niet logeren

Ze zijn zelfs zo verzot op dit pittige smeersel dat mijn dochter laatst niet bij opa en oma wilde logeren. Toen ik haar naar de reden voor dit totaal onverwachte besluit vroeg, zei ze kort maar krachtig: opa en oma hebben geen pittige smeerkaas.

Of dat ook daadwerkelijk de reden van haar weigering was, weet ik niet zeker. Maar dat deze opmerking uit de lucht kwam vallen, is een feit.

Met je kaasmuts op sjansen

Ik vind smeerkaas ook lekker, maar ik houd er altijd een bijsmaak aan. Geen negatieve bijsmaak overigens. Het waren drie leuke weken. Toen ik een jonge blom van 15 was, spendeerde ik samen met mijn hartsvriendin de halve zomervakantie aan het werken in een kaasfabriek.

Boring zou je zeggen, maar eigenlijk was het best leuk. De bestempeling eentonig werk is nogal een understatement, maar de gezelligheid vierde hoog tij. We voeren leuke gesprekken met volwassenen en jemig wat voelden we onszelf ook ineens volwassen.

Elke ochtend gingen we in de steigers, doften we ons op en sjokten we met onze lippen rood gestift en een dikke laag make-up door de naar kaas riekende fabriekshal. In de hoop een verpletterende indruk achter te laten op het handjevol leuke jongens dat er werkte. Met onze lelijke muts op, witte jas en afzichtelijke klompen aan en een vet gezicht door de kaasdampen, zagen we er eerder lachwekkend uit. En dat is ook exact wat we daar de hele dag deden. Behalve werken, waren we bezig met kletsen, maar vooral met giechelen.

Wat waren we toen een stel bakvissen. Nog geen levensles geleerd en de enige zorg die we hadden, was wat we op zaterdagavond aan zouden trekken naar de kroeg. Wat zou ik af en toe graag nog eens teruggaan naar die tijd…

mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *