Zelf bruiswater of frisdrank maken met een sodastream systeem?

Zelf bruiswater of priklimonade maken met een sodastream systeem?

Het is belangrijk om voldoende te drinken. Niet alleen is dit belangrijk voor je gezondheid, je huid wordt er mooier van, je krijgt minder last van (droogte)lijntjes en je voelt je veel fitter wanneer je genoeg drinkt. Persoonlijk vind ik het best lastig om genoeg te drinken. Wanneer ik aan het werk ben, vergeet ik gewoon te drinken. Ik begin altijd de dag met een kop kamillethee, maar daarna drink ik niet zoveel meer. Mijn volgende beker thee is dan tijdens de lunch en daarna drink ik nog wat water wanneer mijn kinderen uit school komen, bij het avondeten en rond een uur of 20.00. 

Ik drink eigenlijk alleen maar water en thee en beiden word je wel een keer zat. Bruiswater vind ik erg lekker, maar heb ik bijna nooit in huis. Wij hebben namelijk een vrij kleine koelkast, dus ruimte voor flessen bruiswater is er helaas niet. En wanneer je bruiswater buiten de koelkast bewaart, warmt het zo snel op en wordt de smaak een stuk minder lekker. Daarnaast duurt het best lang voordat ik in mijn eentje zo’n grote fles op heb. Na opening duurt dat zeker een halve week. Als een fles zo lang open staat, gaat de prik er vanaf en dat maakt het drankje er niet lekkerder op. 

Met het SodaStream systeem van Collishop kun je heel simpel zelf je eigen bruiswater en frisdrank maken. Binnen een paar seconden. Deze machine maakt van kraanwater bruiswater en wanneer je er een siroop aan toevoegt, krijg je frisdrank. Bij de aankoop van een SodaStream machine ontvang je een kunststof of glazen literfles die je kunt vullen met kraanwater en telkens kunt hergebruiken. De fles met water stop je in de machine en vervolgens kun je met een knop bepalen hoeveel prik je aan je water wilt toevoegen. Je kunt kiezen uit drie standen: light, medium en strong.

Achterin de machine zit een cilinder die zorgt voor prik in je water. Per cilinder kun je 60 liter bruiswater of frisdrank maken. Met een SodaStream apparaat heb je dus altijd vers bruiswater en hoef je geen anderhalf liter flessen meer in je koelkast te bewaren. En omdat je geen flessen bruiswater meer hoeft te kopen, maar herbruikbare flessen gebruikt, is dit ook nog eens beter voor het milieu. 

De sodamachine is ideaal wanneer je veel bruiswater drinkt of met meerdere personen graag prik drinkt, zoals op kantoor. De SodaStream is een klein apparaat, dus je kunt deze makkelijk op een bureau of aanrecht neerzetten. 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

#MLBsamenwerking

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *