stoppen met bloggen, mamalifestyleblog
Mama onderneemt / werkt

Stoppen met bloggen?

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Soms moet je keuzes maken. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk. Op dit moment doe ik alles tegelijk: een bedrijf runnen, een gezin draaiende houden, een verbouwing en verhuizing organiseren, bloggen en ook nog een tweede bedrijf opzetten. Het één doet het ander tekort en het gebrek aan tijd is wat me nu nekt, met name natuurlijk door de grote verbouwing van ons huis waar we nu in zitten. Ons nieuwe huis is van onder tot boven volledig gestript en moet binnen 11 weken bewoonbaar zijn. Behalve het op de wereld zetten van mijn twee kinderen is dit de grootste uitdaging ever voor mij. De druk is enorm groot op het moment en verbouwen kunnen wij alleen in het weekend en doordeweeks als we een dag geen opdrachten hebben. Het gaat echt heel spannend worden of we het huis op tijd af gaan krijgen. En het werk blijft ook gewoon binnenkomen (gelukkig maar).

Zoals ik pas schreef, ben ik daarnaast ook nog bezig met het optuigen van mijn bedrijf als virtual assistant. Een behoorlijke kluif kan ik je vertellen. En nu moet ik dus kiezen, omdat ik op dit moment niet beide met volle aandacht kan doen en ik door mezelf gedwongen word een artikel te moeten schrijven. Bloggen is voor mij altijd een hobby geweest. Schrijven is mijn passie, maar schrijven moet wel leuk en vrijblijvend blijven en geen moetje worden. Mijn bedrijf als virtual assistant gaat straks mijn broodwinning worden, naast het bedrijf dat ik al run samen met mijn vriend.

Als je de blog en mijn bedrijf als virtual assistant naast elkaar zet: hobby of bedrijf, dan is de keuze snel gemaakt, praktisch gezien. Emotioneel gezien is het eigenlijk een onmogelijke keuze, toch maak ik een keuze. Ik ga tijdelijk stoppen met bloggen. Mijn plan was om allerlei leuke verhuisblogs te plaatsen zodat jullie konden zien hoe de verbouwing verloopt, maar eerlijk gezegd heb ik daar helemaal geen tijd voor. Ik heb niet eens tijd om een leuke foto bij dit artikel te plaatsen.

Ik vind het echt ontzettend jammer, maar het beste wat ik nu kan doen is tijdelijk stoppen met bloggen. Om eerlijk te zijn heb ik nu niet alleen geen tijd om te bloggen, maar mijn geest heeft ook helemaal geen rust om artikelen te bedenken. Ik zou nu geen woord op beeld kunnen krijgen (behalve dit artikel). Dat komt puur door alle verbouwings- en verhuisstress. Om te kunnen schrijven, moet ik me kunnen ontspannen en dat kan ik pas over een maand of drie/vier wanneer we gesetteld zijn in ons nieuwe huis. Wanneer we daar kunnen douchen in onze nieuwe badkamer, koken in onze nieuwe keuken, alle dozen uitgepakt zijn en ik neer kan ploffen op mijn nieuwe bank. Wanneer ook alle administratieve rompslomp die een verhuizing met zich meebrengt is geregeld en ik mijn nieuwe kantoor voorzichtig kan gaan inrichten.

Deze beslissing komt behoorlijk out of the blue, want ik was helemaal niet van plan om tijdelijk te stoppen met bloggen. Tot vandaag. Ik was bezig met het inrichten van mijn bedrijf en toen viel het kwartje. Het opzetten van een nieuw bedrijf, het runnen van ons bedrijf, de zorg voor de kinderen, de verbouwing en bloggen gaan helemaal niet samen. Het blijft altijd een kwestie van prioriteiten stellen. Ik gun mezelf een toffe hobby en ik gun jullie veel leesplezier, maar ik kan dat niet doen ten koste van voor mij belangrijkere zaken zoals onze bedrijven, kinderen en ons nieuwe huis. Wat heb ik eraan als ons huis straks niet af is en mijn blog helemaal up to date is? Ik denk dat je het wel begrijpt. Ik sta weer met beide benen op de vloer, ik ben helaas geen superwoman.

 

Tot over een maand of drie/vier wanneer het heerlijk voorjaar/zomer is en ik weer kan bruisen van inspiratie voor mijn blog!

 

 

 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *