Thuiswerken en kleding: wat trek ik aan op mijn werkdag?

Thuiswerken en kleding: wat trek ik aan op mijn werkdag? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moeder en eigen bedrijf, ondernemer

Veel mensen hebben een heel rooskleurig beeld van thuiswerken. Natuurlijk is thuiswerken ideaal. Helemaal wanneer je moeder bent van kinderen in de baby- of basisschoolleeftijd. Is mijn kind een keer ziek? Wordt er gestaakt in het onderwijs? Als thuiswerkmoeder hoef ik geen opvang te regelen voor mijn kinderen, maar kan ik er zelf voor ze zijn. Toch is er ook een aantal misvattingen over werken vanuit huis. Zo denken sommige mensen misschien dat je lekker lang kunt uitslapen of dat je de hele dag in je pyjama kunt rondlopen. Dat kan inderdaad allemaal, maar dat komt je werkdag en effectiviteit zeker niet ten goede.

Uitslapen op mijn werkdag?

Ik sta altijd uiterlijk om 6.30 uur op. Niet alleen omdat ik jonge kinderen heb die naar school gaan, want voordat ik moeder werd, moest ik ook altijd vroeg uit de veren voor mijn werk. Ik heb zelfs een tijdje vroege diensten gedraaid en dit betekende dat ik al om 6.30 uur van huis moest vertrekken om op tijd om mijn werk te zijn.  En in de periode toen mijn oudste kind nog een baby was, ging ik ook al om 7.00 uur aan het werk wanneer zij weer naar bed ging voor een slaapje. Uitslapen op mijn werkdag doe ik dus nooit. 

Werken in pyjama?

Werken in pyjama heb ik ook nog nooit gedaan. Misschien in mijn kraambed, toen ik de dag na de bevalling alweer aan het werk ging. Maar buiten de kraamweek heb ik nog nooit vanuit mijn bed of in pyjama gewerkt. Sterker nog: ik zie er altijd netjes gekleed uit wanneer ik thuiswerk. Ik kleed mezelf zoals ik me zou kleden wanneer ik voor een werkgever zou werken. Ik denk ook dat ik een stuk efficiënter en harder werk in nette kleding dan dat ik zou doen in een pyjama. In pyjama blijf je toch meer in een luiermodus hangen. Dat wil ik niet. Mijn werktijd is beperkt en veel te kostbaar om niet te benutten. Bovendien voel ik me in wat nettere kleding een stuk zakelijker en heb ik meer zelfvertrouwen wanneer ik goed gekleed ben.

Nette kleding zorgt voor meer zelfvertrouwen

Een mantelpakje draag ik ook weer niet. Voor thuiswerken vind ik dat toch wat te overdressed. In een mooie blouse voel ik me net zo zeker. Ik kijk wat dat betreft al uit naar de winter, waarbij ik mijn jurkjes uit de berging kan halen. Net als een blouse is een jurkje heel netjes. Het belangrijkste is dat ik me prettig voel in een kledingstuk en dat het toch praktisch is.  Over kleding zeg ik altijd: je moet je kleden zoals je wilt dat mensen jou zien én het moet lekker zitten. Ik vind persoonlijk, ook al werk ik vanuit huis, dat ik serieus aan het werk ben en me dus daar naar moet kleden. Ik heb immers toch een onderneming te runnen. 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Volg je mij al op Facebook en Instagram?

 

#MLBsamenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *