Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

Thuiswerken vanuit kantoor aan huis, mama onderneemt, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur, zzp

Al jaren werk ik vanuit huis. De afgelopen negen jaar aan de eettafel in mijn piepkleine woonkamer. Dit is natuurlijk verre van ideaal, want als de kinderen uit school komen moet mijn werkplek helemaal opgeruimd zijn. Binnenkort komt daar verandering in, want dan verhuizen we naar een twee keer zo grote woning met kantoor aan huis. Ik denk dat een apart kantoor met eigen ingang een droom is van veel thuiswerkende ondernemers/ZZP’ers. We waren al een tijdje bezig met onze huizenjacht, maar ik had niet durven dromen dat er een huis met een apart kantoor op ons pad zou komen. En nu wordt dat huis dus binnenkort van ons.

Het kantoor is op de benedenverdieping en heeft zelfs een eigen ingang. Ideaal dus als we klanten willen ontvangen. Ik kijk er heel erg naar uit. Niet alleen om er te gaan werken, maar ook om mijn thuiswerkplek leuk in te richten zodat het echt mijn eigen plekje (en dat van mijn partner) wordt. Ik denk dat ik er in ieder geval voorlopig onze eettafel neerzet, want meubels voor de woonkamer zijn de eerste prioriteit. Wat ook in ons kantoor komt, zijn een aantal vakkenkasten van Ikea die nu in de woonkamer en in de slaapkamers staan. Nu zijn deze kasten gevuld met manden, maar straks wil ik er de ordners in gaan zetten. Op termijn vind ik een inbouwkast ideaal, maar eerst moeten de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers verbouwd worden. Niet alles kan helaas tegelijk, zeker ook omdat ons gezin en bedrijf gewoon door moeten draaien tijdens de verbouwing.

Iets wat ook op mijn wishlist staat voor ons kantoor aan huis zijn reclamestickers waarop onze bedrijfsnaam staat. Misschien wordt daar in de toekomst wel een tweede bedrijfsnaam aan toegevoegd, want ik heb ideeën om een tweede bedrijf te beginnen naast het bedrijf van mijn partner en mij. Nog geen concrete plannen, meer fantasieën. Hoe gaaf zou het zijn als er over een jaar of over twee jaar een sticker met daarop twee bedrijfsnamen op de gevel is geplakt? Of dat ik rondrijd in een auto met stickers van mijn bedrijf erop en doordat ik al rijdend reclame maak voor mijn bedrijf ik de ene na de andere klant binnenhaal?

De tijd is er nu misschien wel rijp voor om mijn plannen vorm te gaan geven, want onze kinderen worden steeds ouder en zelfstandiger. Eerst moet ik maar eens goed nadenken over wat mijn doelen eigenlijk zijn en hoe ik deze ga bereiken. Maar voordat het zover is, moeten we eerst nog “even” de boel verbouwen, daarna settelen en bijkomen. Ondertussen droom ik fijn verder over mijn eigen kantoor aan huis.

Werk jij ook vanuit huis en heb jij je eigen werkplek of werk jij net als ik aan de eettafel? Laat het me weten bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

#MLBsamenwerking

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *