Thuiswerken met een (ziek) kind

Thuiswerken met een (ziek) kind, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, ondernemersblog

Afgelopen woensdag werd mijn zoontje ineens ziek. ‘s Middags had hij een speelafspraakje met zijn beste vriendje. Er leek toen nog niets met hem aan de hand. Hij speelde vrolijk mee met zijn vriendje en zijn zus. Wel was hij iets minder druk dan anders.

Rond etenstijd stortte mijn zoontje in. We aten frietjes en frietjes waren ook het enige dat hij at. De kroket liet hij onaangeroerd liggen terwijl hij die normaal gesproken altijd lekker opeet. Toen hij daarna op de bank in slaap viel, dacht ik dat hij misschien wel eens ziek zou kunnen zijn. Ik voelde in zijn nekje en die voelde erg warm aan. Ik besloot hem te temperaturen en de thermometer gaf koorts aan.

Omdat mijn zoontje ziek was, besloot ik hem donderdag thuis te houden. Dat vind ik zo fijn aan ondernemer zijn, dat ik niet hoef te overleggen met een baas of ik thuis kan blijven voor een ziek kind. Voor mijn kinderen is het ook een fijne gedachte dat ze altijd thuis kunnen blijven wanneer ze ziek zijn. Het betekent alleen wel dat ik werk waar ze bij zijn.

Donderdag werkte ik dus ook waar mijn zoontje bij was. Gelukkig kon hij zich prima vermaken. Eerst keek hij even naar Mr. Bean en daarna pakte ik de Duplo uit de schuur. De Duplo had ik namelijk afgelopen zomer opgeborgen, omdat mijn kinderen er niet meer mee speelden. Maar nu dacht ik dat het wel leuk zou zijn voor mijn zoontje om weer met iets anders te spelen. Hij was er een tijdje zoet mee. Verder waren ook de Barbies van zijn zus zijn speelkameraadjes die dag.

Tussendoor dronken en aten we samen wat en kletsen kan natuurlijk altijd tijdens het werk. Vlak voor de lunch ging hij nog even met zijn papa en mij op huizenjacht. We hadden namelijk een bezichtiging ingepland. Na de bezichtiging gingen we naar huis en werkte ik weer een paar uur verder.

Tegenwoordig werk ik eigenlijk niet zo vaak met mijn kinderen erbij, tenzij ze ziek zijn. Vroeger toen ze baby en peuter waren, werkte ik veel vaker in hun bijzijn. Met een baby vond ik het heel makkelijk, omdat een baby veel slaapt en af en toe ook in de box ligt. Een peuter slaapt veel minder en is ook veel ondernemender. Nu moet ik zeggen dat mijn kinderen zich van kleins af aan al heel goed zelf konden vermaken. Niet dat ik ze de hele dag aan hun lot overliet, maar een paar uur werken verspreid over de hele dag ging prima. Gewoon af en toe een pauze inlassen voor quality time met je kind en zorgen dat er genoeg interessant speelgoed voorhanden is.

Voordat mijn kinderen naar school gingen, gingen ze beiden twee à drie dagen naar het kinderdagverblijf zodat ik kon werken. Maar ook toen waren ze af en toe ziek en konden ze niet naar het kinderdagverblijf. Soms ontkom je er als ondernemer niet aan om in het bijzijn van je kind te werken, want sommige taken kunnen niet blijven liggen en moeten opgepakt worden. Ook als je met een (ziek) kind thuis zit.

Werk jij weleens in het bijzijn van je kind? Hoe pak jij dit aan? Laat het me weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *