Tip voor ondernemers en bloggers/vloggers: Instagram TV/IGTV

Tip voor ondernemers en bloggers/vloggers: Instagram TV/IGTV, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Instagram heeft iets nieuws: Instagram TV, oftewel IGTV. Met IGTV kun je lange video’s opnemen en bekijken op Instagram. Vergelijk het met YouTube. Anders dan YouTube is dat de video’s op IGTV verticaal zijn opgenomen. Instagram TV is echt gericht op smartphones, vandaar de portretmodus. Je hoeft dus niet je telefoon te draaien om een video op IGTV op te nemen of te bekijken. Je beeld is wel wat nauwer, omdat het dus verticaal is. 

Als kijker vind je niet alleen allerlei IGTV video’s van mensen die je volgt, maar ook allemaal video’s van mensen die je nog niet kent. Je kunt dus kennismaken met allemaal nieuwe kanalen. Wanneer je als ondernemer/blogger/vlogger een video opneemt op Instagram TV betekent dit dus ook dat andere mensen die jouw bedrijf/blog/vlog nog niet kennen met jou in aanraking komen. Je kunt dus een heel nieuwe doelgroep aanboren.

De duur van een Instagram story is zeer beperkt, in tegenstelling tot de duur van een video op IGTV. Je kunt op IGTV video’s tot maar liefst 1 uur uploaden. Je kunt dus heel wat van jezelf, je bedrijf, je blog of vlog laten zien op Instagram TV. 

Een ander voordeel van Instagram TV is dat je kunt doorspoelen en terugspoelen in een video. Bij Instagram stories moet je alles vanaf het begin van aan bekijken, maar met IGTV is dit dus anders. Een hele verbetering. 

Instagram TV kun je als aparte app in de appstore downloaden, maar je kunt IGTV ook bekijken via je “gewone” Instagram app. Hiervoor klik je op het TV icoontje rechts naast de tekst Instagram bovenin je scherm.

Maak je al Instagram stories en/of plaats je al vlogs op YouTube? Overweeg dan ook eens video’s te plaatsen op Instagram TV. Of twijfel je nog of je video’s wilt maken? Durf je het misschien niet? Denk er eens over na, het zou een mooie aanvulling kunnen zijn op de kanalen die je tot nog toe hebt benut. Wanneer je nu inhaakt op Instagram TV, hoor je bij één van de eersten en kun je zelfs een flinke voorsprong nemen. 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *