Toch niet een derde kindje?

een derde kindje? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Om me heen in blogland lees en zie ik dat de ene na de andere (mama)blogger zwanger is. Een aantal bloggers krijgt hun tweede kindje en sommige hun derde of vierde kindje. Super leuk om te  lezen en te zien. Nu vind ik het heel leuk om  zwangerschaps- en babyverhalen te lezen en vooral ook om over te schrijven. Maar nu met al die opbollende buikjes, begon het bij mij toch een beetje te kriebelen.

Ik heb al eerder op mijn blog geschreven dat het in mijn geval niet verstandig is om nog een keer zwanger te worden. De kans op complicaties bij een volgende bevalling is groot en de laatste keer liep het gelukkig nog goed af met mijn kindje, maar het risico bij een volgende bevalling durf ik niet te nemen. En mijn leeftijd, eind 30, speelt ook een rol.

Nu zijn er zat vrouwen die op ” latere” leeftijd nog probleemloos zwanger worden en een gezond kindje baren, maar ik wil geen risico’s nemen en prijs mij gelukkig met de twee kanjers die ik op de wereld heb mogen zetten. Maar man, wat zou ik het leuk vinden om de hele periode van zwanger worden en zwanger zijn nog een keer mee te mogen maken. Ook al het ik het boek van zwanger worden al helemaal afgesloten, wil natuurlijk niet zeggen dat ik het – mochten er geen beperkingen zijn qua gezondheid, risico’s, tijd, huisvesting en geld – ontzettend leuk zou vinden om die bijzondere periode nog een keer mee te mogen maken. En wat zou ik er dan nog meer van genieten dan de vorige keren. En zeker lekker veel buikfoto’s maken, want die heb ik helemaal niet. Op één buikfoto na dan.

Voor nu ga ik gewoon lekker door met schrijven over zwanger zijn, gewoon omdat ik het leuk vind. En ik gluur af en toe bij de zwangere bloggers om te kijken hoe het met hun zwangerschap gaat.

Tegen alle zwangere lezers wil ik heel graag zeggen: geniet van je zwangerschap, want het is zo voorbij. Ik weet het, het klinkt heel cliché, maar het is zó waar. Die negen maanden (of korter in mijn geval) zijn zo voorbij. Maak lekker veel foto’s van je buik, ga op een zwangerschapsyoga- of gymklasje zodat je in ieder geval elke week even heel bewust met je zwangerschap bezig bent, ga los met babykleertjes shoppen en laat je vooral vertroetelen. En wil je lekker lezen over zwanger zijn en leuke babyartikelen voor je kindje? Neus dan vooral eens rond op mijn blog.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *