Een tweede carrière als moeder?

een tweede carrière als moeder, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

Als je mijn blog wat langer volgt, dan weet je misschien dat ik mij graag verder wil ontwikkelen op werkvlak. Eigenlijk ben ik al heel erg druk met het bedrijf van mijn vriend en mij, mijn blog en mijn gezin natuurlijk, maar toch kriebelt het om meer te gaan werken en om financieel onafhankelijk te worden. Maar wat moet ik dan gaan doen? Wat vind ik nu echt leuk? Zal ik kiezen voor het oude vertrouwde, het secretaressevak, wat ik jaren geleden uitoefende of zal ik mijn echte passie najagen: online marketing en het maken/bijhouden van websites? Lastig, lastig, lastig….

een tweede carrière als moeder, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

 

Het ene moment knaagt deze vraag meer aan me dan het andere moment. Maar ja, de tijd tikt ook gewoon door. Wat het lastig maakt, is dat mijn mogelijkheden niet eindeloos zijn. Ik heb immers ook een gezin en het bedrijf van mijn vriend en mij natuurlijk. Ik kan mij dus niet fulltime storten op een zogenaamde tweede carrière, hoe graag ik dat misschien ook zou willen. Ik ben een werkpaard, maar ik wil er ook voor mijn kinderen zijn. Of beter gezegd juíst voor mijn kinderen zijn.

Een twijfelaar ben ik. Af en toe check ik de vacatures en stuur ik een sollicitatiebrief. Soms kom ik door de eerste ronde en word ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, maar als ik na het gesprek er niet met de baan vandoor ga, heerst er vaak toch ook opluchting. Gek is dat eigenlijk… Zijn het dan misschien toch niet de vacatures die mij op het lijf geschreven zijn? Heb ik wel de kwaliteiten in huis, maar vind ik de functie misschien toch niet uitdagend genoeg?

Het liefst zou ik een eigen bedrijf starten. Een eigen toko zou ik misschien wel beter kunnen combineren met het bedrijf van mijn vriend en mij en met de zorg voor mijn kinderen. Ik kan zoveel of zo weinig werk aannemen als ik zelf wil. Maar wat voor soort bedrijf wil ik dan gaan beginnen?

een tweede carrière als moeder, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Gort Coaching met de vraag of ik gecoacht wilde worden. Nou, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ook mijn “hulpvraag” lag behoorlijk voor de hand, namelijk “wat wil ik met mijn loopbaan?”. De insteek werd dus loopbaancoaching.

Een eerste gesprek met een coach volgde, een oriëntatiegesprek om precies te zijn. Ik was heel veel aan het woord. Wat doe ik in het dagelijks leven? Wat heb ik meegemaakt? Hoeveel rust heb ik? Wat wil ik bereiken? Al deze vragen stonden centraal in dit gesprek. Ik kreeg ook huiswerk mee voor het tweede gesprek. Ik moest namelijk een brief aan mezelf schrijven, gekeken vanuit vijf jaar verder aan mezelf nu.

Ondanks dat ik heel erg van schrijven houd, vond ik het heel erg lastig om deze brief te schrijven. Confronterend ook. Maar dat was misschien juist de bedoeling van de coach. Ik werd echt aan het denken gezet. In de brief maakte ik ook keiharde afspraken met mezelf. Zo zal ik na de zomervakantie mijn plannen vorm gaan geven, kwam ik erachter dat ik toch echt de online marketing in wil en dat ik graag een cursus wil volgen om nog meer over dit onderwerp te weten te komen. Januari 2018 heb ik als streefdatum om mezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en tot die tijd wil ik mij storten op het maken van mijn zakelijke website. Welke diensten zal ik allemaal gaan aanbieden?

Mijn coach raadde mij aan om geen cursus te volgen, maar praktijkervaring op te doen. Ik trok de stoute schoenen aan en reageerde op een vacature voor een trainee online marketing. Ik nam zelfs een videosollicitatie op. Gewoon omdat ik het tof vind om te maken en om op te vallen. Opvallen deed ik zeker met mijn video, want het bedrijf vond het een heel origineel idee, maar door naar de volgende ronde ging ik helaas niet. Ze waren al met meerdere net afgestudeerden in gesprek. Jammer….

Ik weet niet of ik nog een keer solliciteer op zo’n functie. Afgestudeerden hebben toch een behoorlijke streep voor. Misschien moet ik mijn richting aanpassen. Ik denk nu meer aan een bedrijf als virtual assistant die onder andere online marketing diensten aanbiedt. De eerste week van de zomervakantie verliep heel chaotisch, maar hopelijk kan ik de rest van de zomervakantie benutten om hierover te brainstormen.

Nog een aandachtspuntje is mijn rust nemen en dan met name op tijd naar bed. Vaker wel dan niet had ik nachten met maar vijf uur slaap. Dat kwam met name door mijn blog. Ik blog namelijk altijd in de avonduren, omdat ik overdag aan het werk ben. Vijf uur slaap, het is eigenlijk te gek voor woorden. Sinds een paar weken probeer ik elke nacht in ieder geval zeven uur te slapen en mocht het een keer toch korter zijn, dan zorg ik ervoor dat ik de gemiste uurtjes de volgende nacht inhaal. Ik moet echt beter voor mezelf zorgen, daar ben ik nu wel achter gekomen. Hoe toevallig is het dat ik in de eerste vakantieweek heel erg moe ben en ook nog eens ziek ben geworden? Alles komt er nu waarschijnlijk uit.

Niet alleen een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, maar ook een goede planning. Sinds mijn laatste gesprek met de coach is er toch een hoop gebeurd. Niet alleen mijn sollicitatie die uiteindelijk op niets uitliep (wel een ervaring rijker), maar ook kwam ik ineens een plekje vrij bij de naschoolse opvang (BSO) voor allebei mijn kinderen. Ik heb denk ik wel een jaar op de wachtlijst gestaan. Ik schreef er alles over in mijn blog over de BSO.

Dit betekent dat ik in de zomervakantie geen achterstand meer opbouw in mijn werk en dat ik na de zomervakantie ook meer tijd heb voor mijn andere plannen. Een ander puntje is dat ik het huishouden heel graag zou willen uitbesteden, zodat ik meer tijd overhoud voor mijn werk. Dit punt komt later wel, eerst nog maar even genieten van mijn vakantie.

Het is heel makkelijk om weer in mijn oude patroon te vallen en om lekker veilig op de automatische piloot verder te gaan. Dit wil ik echt vermijden. Ik heb nu de eerste stap gezet met coaching en nu wil ik doorpakken. Ik wil mijn plannen echt vorm gaan geven. Het is de hoogste tijd 🙂 Daarom plan ik nog een derde gesprek in met mijn coach. Ik kan wel een schop onder de kont gebruiken. De eerste twee gesprekken heb ik trouwens gekregen van Gort Coaching.

Voorlopig ben ik er nog lang niet, maar ik heb al wat babystapjes gezet. Wordt zeker vervolgd!

Worstel jij ook met wat jij nu precies wilt gaan doen met je carrière? Of kun je op een ander vlak coaching gebruiken? Bij Gort Coaching kun je altijd een gratis oriëntatiegesprek met een coach aanvragen. Schroom zeker niet, maar zet die stap! Het heeft mij echt een duwtje in de juiste richting gegeven. Vraag dus nu dat gratis oriëntatiegesprek aan. Als je na het eerste gesprek verder wilt met het coaching traject, dan kun je een leuk cadeautje krijgen als je per e-mail naar fan@gortcoaching.nl mailt dat je via Mama Lifestyle Blog bij Gort Coaching terecht bent gekomen.

  • Dit artikel is een samenwerking

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *