Tweedehands babykleding of kinderkleding kopen of verkopen

Tweedehands babykleding of kinderkleding kopen of verkopen. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Babykleding of kinderkleding hoeft van mij niet altijd nieuw te zijn. Tweedehands kleding vind ik ook prima. Veel kledingstukken gaan namelijk makkelijk nog een tweede ronde mee. Rompers met vlekken die er niet meer uit gaan, zijn rijp voor de prullenbak, maar veel andere babykleertjes zijn wel nog bruikbaar. Kledingstukken waar mijn kinderen uit gegroeid zijn, geef ik weg aan andere moeders. Als geen ander weet ik hoe blij je een moeder kan maken met kinder- of babykleding.

Tweedehands babykleding & peuterkleding

Toen mijn dochter nog een baby en peuter was, kregen wij heel veel babykleertjes van haar oudere nichtje. De kleding was dan wel tweedehands, maar zag er nog heel goed uit. Prima voor een volgende ronde dus. Wij waren maar wat blij met deze “krijgertjes”, want baby’s groeien als kool en groeien dus ook heel snel uit hun kleding. Elke moeder kan dit beamen. We kregen ontzettend veel baby- en peuterkleertjes, dus ik hoefde niet veel zelf te kopen. Toen mijn dochter een jaar of drie/vier was kregen wij door omstandigheden geen tweedehands kleding meer en kocht ik al haar kleding nieuw.

Tweedehands kinderkleding

Met mijn zoontje hadden en hebben wij ook al zo’n mazzel. Ook voor hem kregen en krijgen we veel tweedehands kleding, van zijn oudere neefje. Babykleertjes, peuterkleertjes, en nu mijn zoontje vier is krijgen we nog steeds gedragen kinderkleding van zijn neefje. Gelukkig heeft zijn moeder (mijn schoonzus) een heel leuke smaak. Zo nu en dan kocht en koop ik wel een stapel t-shirts, een paar broeken of ondergoed, want niet alle kledingstukken kunnen natuurlijk nog een keer gebruikt worden. Wat ik al eerder aanhaalde over vieze rompers, gedragen t-shirts zien er natuurlijk soms ook bevlekt uit en knieën van spijkerbroeken zijn soms helemaal kapot. Niet elk kledingstuk kan nog een ronde gedragen worden. Daarnaast vind ik het ook leuk als mijn zoontje ook  “eigen” kledingstukken heeft, kleding die hij zelf heeft uitgezocht.

Tweedehands kleding kopen en verkopen via Facebook en Marktplaats

Nu had/heb ik twee heel lieve schoonzussen die mij baby- en kinderkleding gaven/geven, maar er zijn natuurlijk nog meer manieren om aan tweedehands kleding te komen. Wat dacht je van Facebook of Marktplaats? Zelf heb ik nog nooit kleding gekocht of verkocht via Marktplaats, maar wel via een verkoopgroep op Facebook. Heel veel om te verkopen had en heb ik niet, want vrijwel alle door mijn kinderen gedragen kledingstukken gaf en geef ik weg (voor zover de items geschikt zijn voor een volgende ronde). Toch heb ik weleens kledingstukken verkocht via de Facebook verkoopgroep. En ook heb ik via de Facebook verkoopgroep een keer een tweedehands winterjas voor mijn dochter gekocht.

Kinderkleding doneren aan of kopen bij de Kringloopwinkel

Je kunt ook kleding doneren aan de Kringloopwinkel. In onze stad staan op verschillende locaties containers waar je zowel kleding als schoenen in kan doen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf voor tweedehands baby- of kinderkleding shoppen bij de Kringloopwinkel.

Shoppen of kleding aanleveren bij de tweedehands merkkledingwinkel

Een beetje een Kringloopwinkel, maar dan anders is een kledingwinkel in onze stad waar je gedragen merkkleding (baby en kinder) kunt inleveren. De kledingwinkel verkoopt dan de door jouw aangeleverde kleding en jij ontvangt hier een percentage van. Meestal is de verkoop op basis van consignatie. Dit betekent dat jij eigenaar blijft van de kledingstukken tot het moment dat deze verkocht zijn. Je kunt hier ook voor tweedehands baby- en kindermerkkleding shoppen. Vaak zien de kledingstukken er tiptop uit en je betaalt slechts een fractie van de nieuwwaarde. Op die manier kun je heel goedkoop leuke merkkleding voor je kindje op de kop tikken.

Bezoeken van of deelnemen aan tweedehands baby- en kinderkledingbeurs

Ik heb er nog nooit zelf gestaan als verkoper en ik heb ook nog nooit zo’n beurs bezocht. Waarschijnlijk omdat ik zelf zoveel baby- en kinderkleding kreeg en omdat ik kleding ook weer door kon geven aan moeders die ik ken. Toch lijkt een deelname of bezoek aan zo’n beurs mij best leuk en nuttig. Meestal is de toegang of gratis of je betaalt een klein bedrag aan entree of het huren van een tafel waarop je je koopwaar kunt stallen. Soms moet je je kleding van tevoren inbrengen en ontvang je een bepaald percentage van de omzet. Het resterende percentage gaat dan bijvoorbeeld naar een goed doel. De tweedehands baby- en kinderkledingbeurzen met kleertjes voor voorjaar/zomer zijn meestal in maart/april en die voor najaar/winter in september/oktober.

Heb jij weleens tweedehands kleding gekregen voor je kindje? En/of heb je ook weleens baby- of kinderkleding verkocht? Wat is jouw ervaring hiermee? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Bron foto: Freepik

6 thoughts on “Tweedehands babykleding of kinderkleding kopen of verkopen

  1. Ik heb het bij de eerste wel eens tweedehands gekregen. Maar daar ben ik mee gestopt. Ik kreeg zoveel en bovendien was het gewoon zelden mijn smaak. Dan moet ik er toch weer vanaf zien te komen. Dat vind ik zonde van mijn tijd. Als ik iets tweedehands koop, koop ik het zelf. Kleingbeurzen vind ik leuk. Dan kan ik zelf kijken tussne het aanbod. Wel merk ik dat ik voornamelijk tweedehands koop als ik daar tijd voor heb. Op die manier een garderobe samenstellen vind ik meer tijd kosten dan online even een winkelmandje vol te klikken.

  2. Ik kreeg ook altijd veel kleding,maar vaak ook niet mijn smaak helaas. Ik koop zo nu en dan tweedehands wat items en dan vooral dingen die ik niet meer online kan verkrijgen of die ik stiekem erg duur vind. Ben bijvoorbeeld gek op het merk Mini Rodini maar 60 euro voor een shirtje vind ik gewoon best prijzig haha

  3. Hoi Danielle,
    Bij mij is het altijd een combinatie. Ik heb een zoon en een dochter en als kleding te klein wordt en het ziet er nog goed uit dan verkoop ik het op een kledingbeurs hier in de wijk. Ik heb nu een aantal jaren ervaring op deze kledingbeurzen en probeer kleding altijd als “set” te verkopen (dus een jurk met bijpassende legging) etc. Ik ben fan van een bepaald merk en deze kleding koop ik altijd in de uitverkoop en zodra het te klein wordt verkoop ik het op marktplaats. Alles wat ik niet op marktplaats verkoop (merkkleding of kledingpakketten) gaat naar de kledingbeurs. Op de kledingbeurs heb ik al veel leuke items gekocht, ook ideaal om verkleedkleding of een carnaval’s outfit te scoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *