Twijfel over mijn sollicitatie

Twijfel over mijn sollicitatie. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Heb jij dat ook wel eens gehad? Dat je eerst super enthousiast was over een vacature, op gesprek mocht komen en na het sollicitatiegesprek toch twijfels kreeg over je sollicitatie? Dan bedoel ik niet de twijfel of je wel of niet door bent naar de volgende ronde of uitgenodigd wordt voor een tweede gesprek, maar twijfel of de functie wel goed bij je past. Ik heb dit ervaren.

Functie dichtbij huis met goede arbeidsvoorwaarden

Mijn sollicitatie was bij een organisatie waarvan ik al een paar jaar lang de vacatures zo nu en dan in de gaten hield. Een grote, internationale organisatie en daar houd ik van. Ik heb vaker bij internationale bedrijven gewerkt, met veel plezier, maar de reistijden braken mij na een paar jaar op. Deze multinational ligt op een steenworp afstand van mijn huis, dus dat zou voor mij perfect zijn. En, ook niet geheel onbelangrijk, ik weet dat de arbeidsvoorwaaren ook prima zijn.  Kortom: toen er een functie vrij kwam, besloot ik direct een sollicitatiebrief te schrijven.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

Blijkbaar maakten mijn brief en CV genoeg indruk om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Ik verdiepte me nog meer in het bedrijf en zag mezelf er al helemaal tot aan mijn pensioengerechtigde leeftijd met veel plezier mijn werkdagen slijten. Het sollicitatiegesprek ging erg goed, ondanks dat mijn onderlip trilde van de zenuwen (hopelijk zag niemand het).

Twijfels over de functie

Tijdens het gesprek klikte het meteen met mijn toen nog hopelijk aanstaande collega’s, maar na dat gesprek sloeg bij mij ineens de twijfel toe. Waarom heb ik op deze vacature gesolliciteerd? Vind ik de functie echt bij mij passen? Is het echt wat ik wil? Ga ik genoeg uitdaging uit deze baan halen of is het meer het bedrijf wat me reuze interesseert?

Ik kwam tot de conclusie dat ik misschien toch beter niet had kunnen solliciteren naar deze functie. De taken zijn wel werkzaamheden waar ik ervaring mee heb, maar die mij waarschijnlijk niet genoeg dynamiek bieden. Ik ben meer het type van organiseren en het afhandelen van onverwachte projecten die voorbijkomen. Iets wat ik niet zo snel bij deze functie zie gebeuren.

Wel of niet door naar de volgende ronde?

Ondanks dat ik min of meer hoopte dat ik niet door was naar de volgende ronde, hield ik toch de mogelijkheid open dat ik uitgenodigd zou worden voor een tweede gesprek. Ik wilde mijn sollicitatie zeker een kans geven, want wie weet veranderde ik nog van gedachten of kreeg ik andere inzichten tijdens een volgend gesprek.

Een paar dagen lang hield ik mijn e-mail nauwlettend in de gaten, maar noch een uitnodiging noch een afwijzing ontving ik. En ook werd ik niet gebeld. Vandaag werd ik dan eindelijk gebeld en ik ben niet door naar de volgende ronde. Mijn gesprekspartners vonden het een goed gesprek, maar ik had net iets te weinig ervaring met een bepaald computersysteem.

Eerlijk gezegd was ik best wel opgelucht. Ik nam de afwijzing zelfs ietwat enthousiast in ontvangst. De persoon aan de andere kant van de lijn zal vast gedacht hebben: wat gaat zij (ik dus) hier goed mee om, wat een sportieve kandidaat!

Heb jij ooit gehad dat je twijfels kreeg over je sollicitatie? Werd je toen afgewezen of ben je zelf afgehaakt? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Bron foto: Pixabay

7 thoughts on “Twijfel over mijn sollicitatie

  1. Ja, ik heb wel eens twijfels gehad bij een sollicitatie. Raar is dat niet, het is toch altijd maar de vraag of je nu echt bij elkaar past. Ik zie solliciteren net zoals daten. Soms valt het mee, soms valt het tegen. Als ik het na het gesprek niks vind, ga ik echt niet zitten wachten totdat zij bellen. Dat doe ik ook niet na een date dan ben ik ook gewoon duidelijk.

  2. Ja, zelfs na 2 gesprekken en aangenomen te zijn besloten iets niet te doen. Terwijl ik zwanger was en nog geen uitzicht op iets anders had. Heel rot om dat de werkgever te zeggen, maar ik heb er nooit spijt van gehad, want ik had er geen goed gevoel bij. En uiteindelijk wel gewoon wat anders gevonden.
    Ik denk dat sollicitaties teveel gezien worden als “ik moet uitgekozen worden”, terwijl ik denk dat het veel meer van twee kanten zou moeten komen…wil jij daar werken, ipv willen ze jou.
    Anyway, good for you! Op naar iets dat wel bij je past.

  3. Hahaha, herkenbaar! Ik had pas ook een gesprek ergens, dat best goed ging, en waarvan ik stiekem de hele tijd hoopte dat het mis ging. Ik vond het idee van die functie wel leuk, en het was ook maar tijdelijk, maar hoe meer ze er over vertelden, hoe minder zin ik erin had. En het was ook nog een uur reizen… Gelukkig belden ze na drie dagen dat ze toch met de andere kandidaat verder gingen. Ik was helemaal opgelucht! 🙂

  4. Als je gevoel er niet goed bij is, nooit doen. Wat degene hierboven ook al zei, het moet van 2 kanten komen. Als jij je niet oké voelt met je collega’s of het bedrijf, gaat het niet werken! Ook andersom natuurlijk, naar in dit geval gaat het om de sollicitant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *