Wat voor type moeder ben ik: een droommoeder of een bakfietsmoeder? Of toch een ander type moeder?

wat voor type moeder ben ik: een droommoeder of een bakfietsmoeder? Of toch een ander type moeder? moeder, mama, moederschap, mamalifestyleblog, mamablogger

In het kader van Moederdag kwam ik online twee testjes tegen. Bij deze testjes moest je uit bepaalde opties kiezen en dan rolde er een type moeder uit. Ik was wel benieuwd wat de uitslag zou zijn en of deze zou aansluiten bij het type moeder dat ik écht ben. Uit één test kwam als resultaat dat ik een bakfietsmoeder ben. Dan te bedenken dat ik helemaal geen bakfiets heb. Een bakfietsmoeder wordt als volgt omschreven:

Als moeder houd je enorm veel van je kinderen, maar je vindt het ook belangrijk dat je zelf gelukkig bent. Jij bewaakt de grenzen van je eigen leven: een carrière die je combineert met het moederschap of hobby’s alleen voor jou. Gezond eten en sporten horen daar ook bij. Je huishouden is strak georganiseerd: timing is everything. Om alles thuis “smooth” te laten verlopen, hebben jullie natuurlijk een schoonmaakster die af en toe komt. Je zorgt ervoor dat jullie als gezin in het weekend voldoende tijd hebben voor elkaar: een dagje naar de dierentuin, een borrel bij jullie favoriete strandtent in Bloemendaal… Leuke uitjes waar je zelf ook nog wat aan hebt. En natuurlijk sparen voor een mooie reis: lekker met het vliegtuig naar een verre bestemming. Een tip voor deze lieve, hippe bakfietsmoeder: zet je Instagram af en toe een dagje uit. 

Maar klopt het? Ben ik nu echt het type bakfietsmoeder ondanks dat ik er geen heb? Om te beginnen houd ik natuurlijk ontzettend veel van mijn kinderen, dus die bewering klopt als een bus. Maar goed, elke moeder houdt uiteraard zielsveel van haar kinderen. En elke moeder wilt graag zelf ook gelukkig zijn. Wanneer je zelf niet lekker in je vel zit, heeft dat zijn weerslag op het moederschap en op je kinderen. Wanneer je niet gelukkig bent, kun je immers ook geen gelukkige ouder zijn. Gezond eten probeer ik zoveel mogelijk te doen. Al moet ik bekennen dat ik veel te weinig fruit eet. Aan sporten doe ik niet echt. Sportscholen zijn niets voor mij. Niet omdat ik het niet leuk vindt, maar omdat ik ’s avonds lastig van huis kan vanwege mijn kinderen. Overdag naar de sportschool doe ik ook niet, omdat ik dan werk. De sportschool is dus geen optie voor mij. Maar… pas geleden heb ik een hometrainer gekocht. Sinds de fiets is bezorgd, heb ik er zeker 10 keer op gezeten. In mijn nieuwe huis krijgt de hometrainer een vaste plek en ga ik er zeker weten vaker op fietsen (houden jullie mij aan deze belofte?). Na de verhuizing wonen we bijna 7 kilometer van de school van mijn kinderen. Mijn plan is dan om mijn kinderen regelmatig op de fiets naar school te brengen. Dus ik word zeker wat sportiever op korte termijn.

Mijn huishouden strak georganiseerd? Ik dacht het niet. Qua eten wel, want meestal eten we stipt op tijd en ook ’s ochtends schuiven we op tijd aan voor het ontbijt. Maar qua huishoudelijke taken kan het toch echt beter. Ik mag echt wel vaker schoonmaken. Al moet ik zeggen dat met 2 huizen en een verbouwing het huishouden er nu wel een beetje bij inschiet. Maar als ik dan iets schoonmaak, doe ik het wel heel goed. Een schoonmaakster heb ik (nog) niet, maar ik overweeg wel om er na de verhuizing eentje te zoeken. Het probleem is alleen dat ik van een schoonmaakster verlang dat ze net zo goed schoonmaakt als ik. Niet eentje die stiekem zit te Facebooken onder werktijd en met de Franse slag schoonmaakt. Dat vind ik echt zonde van mijn zuurverdiende geld. Dan doe ik het veel liever zelf.

Dan de uitstapjes die we maken. Een dagje naar de dierentuin ga ik vrijwel nooit. Meestal ga ik naar de speeltuin of naar een museum. In Bloemendaal kwam ik voor het laatst 10 jaar geleden en dat was voor mijn werk. Ik heb eigenlijk weinig met Bloemendaal. Wat die verre reis betreft: dat zit er voorlopig niet in voor ons. Bovendien had ik bij die test toch echt kamperen ingevuld… Geef mij maar een caravan, dan reis ik veel liever naar een leuke camping in Nederland of Frankrijk. Misschien wil ik wel een verre reis maken als mijn kinderen pubers zijn, maar nu vind ik Frankrijk al een hele uitdaging. Wanneer we onze woonplaats uitrijden vragen mijn kinderen al of we er bijna zijn en of het nog lang duurt.

De tip over Instagram heb ik niet echt nodig. Ik zit geen hele dagen op Instagram. Ik check Instagram maar een paar keer per dag. 

Op naar de volgende test. Daaruit kwam dat ik een droommoeder ben. Wow! Dat klinkt goed. Maar is het waar? Een droommoeder wordt omschreven als:

Jij hebt alles voor elkaar en tot in de puntjes geregeld. Je houdt ervan om te plannen en er is dan ook genoeg ruimte in je agenda vrijgemaakt voor je gezin. Je kinderen en partner zullen jou niet snel betrappen op een vergeten of dubbele afspraak. Soms mag je de touwtjes wel iets laten vieren, maar ach kortom ben je een ware droommoeder.

Een regeltante ben ik zeker. Ik ben altijd heel erg goed voorbereid. Met uitjes met mijn kinderen ga ik helemaal bepakt en bezakt weg. Ik neem alles mee. Tot aan een tekentang aan toe. Tijd voor mijn gezin heb helaas ik te weinig. Vaak werk ik ook nog in het bijzijn van mijn kinderen. Maar tijdens schoolvakanties probeer ik zo min mogelijk te werken en trek ik erop uit met mijn dochter en zoon. Een afspraak zal ik nooit vergeten en het maken van een dubbele afspraak zal ik ook nooit doen.

Ik zou inderdaad wat vaker de touwtjes mogen laten vieren, maar ik vind dat soms lastig. Ik ben een echt werkpaard en werk het liefste zoveel mogelijk. Ik denk dat ik dat altijd wel lastig blijf vinden om een goede balans te vinden tussen moederschap en werk. Vaak voel ik me schuldig. Als ik tijd doorbreng met mijn kinderen blijft er werk liggen en als ik werk gaat dat ten koste van quality time met mijn kinderen. Daarnaast ben ik een type die het liefst alle zelf doet en graag alles onder controle heeft. 

Ik hecht nooit waarde aan de uitkomsten van online testen, maar ik vind het soms wel leuk om een quiz te doen en het resultaat vind ik altijd wel interessant. Niet dat ik nu zo vaak testen doe, maar heel af en toe. Stukje ontspanning 🙂

Wat voor type moeder ben jij?  Praat erover mee bij de reacties. Wil jij ook deze testen doen? Je vindt de linkjes onderaan dit artikel. Ik zou het leuk vinden als je de uitslag onderin de reacties deelt.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Bron: 

Test: wat voor type moeder ben jij van AD: https://wedstrijd.ad.nl/quiz/330153_58/Wat-voor-type-moeder-ben-jij-.html

Test: wat voor type moeder ben jij van Visie: https://visie.eo.nl/2018/05/wat-voor-type-moeder-ben-jij/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *