Vaderdagcadeau knutselen? 17 tips voor zelfgemaakte vaderdagcadeaus

Wil je jouw kindje zelf een vaderdagcadeautje laten knutselen, maar weet je niet wat je voor papa kunt maken? In dit artikel geef ik jou 17 tips om samen met jouw kindje een origineel, persoonlijk en zelfgemaakt vaderdagcadeau te knutselen. Kijk je mee naar de leuke knutseltips voor vaderdagcadeaus die ik op Pinterest vond?

 

PAPA, JE BENT EEN TOFFE PEER!


Hoe leuk is deze zelfgeknutselde peer! Mijn dochter heeft deze ook ooit voor haar vader gemaakt en hij staat nog steeds te pronken in onze boekenkast! Je hebt hiervoor alleen wat klei en verf nodig.

SLEUTELHANGER MET PAPA


Deze sleutelhanger van strijkkralen heb je zo gemaakt. Laat je kind een leuk patroon maken van strijkkralen, verwerk er het woord papa in en met een strijkijzer heb jij in mum van tijd een leuke sleutelhanger gemaakt, ringetje eraan en klaar!

FOTOLIJST MY DAD ROCKS


Hoe stoer is deze fotolijst? Laat je kind een paar steentjes uit de tuin pakken of koop een zakje steentjes bij bijvoorbeeld Xenos en lijm deze met een sterke lijm op het fotolijstje. Je kunt in het lijstje ook nog een leuke foto van je kindje met zijn/haar vader doen.

PAPA, JE BENT EEN KEI!


Mijn vriend kreeg ook een keer een stuk steen van onze dochter. Een baksteen die ze had geverfd met een briefje eraan met de tekst “Papa, je bent een kei!”. Je kunt natuurlijk ook een ander soort steen gebruiken en de tekst erop schilderen of schrijven met watervaste stift.

ZEEPPOMPJE MET FOTO VAN KIND


Niet alleen een nuttig cadeau, maar ook een heel leuk cadeau: een zeeppompje met een foto van jullie kind. Zorg er wel voor dat de foto geplastificeerd is voordat je deze in het zeeppompje doet. Plastificeer apparaten kun je online bestellen bij Bol.com of misschien heeft een vriend of vriendin nog wel zo’n apparaat staan.

TOILETROL VOOR EEN SCHEET VAN EEN VADER


Deze toiletrol heeft mijn dochter ook eens voor haar vader geknutseld. Heel simpel, maar heel grappig en schattig. Iedereen heeft wel een toiletrol, een stuk papier en wat touw in huis. Laat je kind het papier beschilderen of inkleuren met viltstift, maak hier twee gaatjes in, doe hier het touw doorheen, bevestig daar de toiletrol aan en voilá: klaar is het vaderdagcadeau!

POT MET NOTEN: DADDY WE ARE NUTS ABOUT YOU!


Knabbelt papa graag op een nootje? Hoe leuk en simpel is dan deze pot met noten. Haal een zak met lekkere verse noten op de markt of bij de winkel en strooi deze in een pot. Laat je kind een leuk etiket maken op papier en plak deze met lijm of dubbelzijdig tape op de pot, of gebruik een zelfklevend etiket als je deze in huis hebt.

VADERDAGKRANT


Houdt je kind van tekenen? Hoe leuk is dan deze vaderdagkrant? En ook heel persoonlijk. Dit cadeau zal papa vast ontroeren! Je hebt er alleen een vel papier en een fineliner of viltstift voor nodig.

CANVAS DOEK: PAPA IK WIL IN JOUW VOETSPOREN TREDEN


Een mooi, persoonlijk vaderdagcadeau met een prachtige tekst waarvan papa zich vast een nog trotsere papa gaat voelen. Alles wat je nodig hebt is een canvas doek, verf en natuurlijk de voetjes van je kind!

VOETAFDRUK KIND


Nog een vaderdagcadeau met voetsporen, maar dan een echte voetafdruk in gips of klei. Ook heel erg leuk als herinnering voor later, wanneer de kinderen groot zijn.

PARKEERSCHIJF: HIER PARKEERT MIJN PAPA


Hoe leuk en origineel is deze parkeerschijf speciaal voor papa? Of de parkeerwachters er genoegen mee nemen weet ik niet, maar papa zal vast heel erg blij zijn met dit vaderdagcadeau. Je hebt er alleen een echte parkeerschijf voor nodig, papier en stiften. Deze geknutselde parkeerschijf is in de vorm van een auto, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm of tekening maken.

SLEUTELHANGER PAPA VAN KURK


Maak van een kurk een stoer papa poppetje, draai hier een ring met haak in en hang hier een ring aan waaraan je een sleutel kunt vastmaken. Met dit vaderdagcadeau draagt papa altijd een leuke herinnering aan zijn kind bij zich!

SLEUTELHANGER MET TEKENING VOOR PAPA


We blijven nog even in de sleutelhangers. Deze sleutelhanger met tekening voor papa is ook erg leuk en persoonlijk als vaderdagcadeau. Het is wel handig als je de tekening plastificeert om te voorkomen dat de tekening kapot gaat of de inkt doorloopt wanneer het nat wordt.

SLEUTELHANGER MET HANDJE/VOETJE KIND


Dit soort sleutelhangers had ik ook wel heel graag willen krijgen. Hoe leuk zijn deze handafdrukken van je kind als sleutelhanger? Wanneer je kindje nog klein is, kun je ook kiezen voor een voetafdruk. En vergeet ook hier weer niet het plastificeren.

SCHILDERSKWAST VOOR EEN SUPERPAPA


Speciaal voor superpapa’s deze superman gemaakt van een schilderskwast. Simpel, maar super stoer!

HOUDER VOOR PAPA’S MOBIELE TELEFOON


Dit vaderdagcadeau is super origineel en helemaal van deze tijd: een houder voor papa’s mobiele telefoon. Deze houder maak je in een handomdraai van een lege toiletrol. Plak hier washitape of gekleurd papier omheen, steek aan de onderkant een paar punaises zodat de standaard goed blijft staan en klaar is het vaderdagcadeau!

VADERDAGBEKER


Alles wat je nodig hebt om dit vaderdagcadeau te maken is een beker en watervaste stiften. Laat je kind de mok versieren en vul de mok eventueel met wat lekkers, zoals drop of chocola.

Mijn kinderen hebben op school ook flink geknutseld voor papa. Wat ze hebben gemaakt, blijft nog een verrassing tot vaderdag (voor het geval papa stiekem meeleest… 🙂 )Hebben jouw kinderen ook al iets gemaakt voor vaderdag of ga jij één van de vaderdagcadeaus uit dit artikel maken? Ik ben benieuwd! Laat het me weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *