Verhuisblog 2: verhuisservice regelen & de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

Verhuisblog 2: verhuisservice regelen & de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis, verhuisblog, verhuizen, verhuizing, mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf

Verhuisservice post
In de laatste week voor we de sleutel kregen van ons nieuwe huis was ik vooral bezig met alle paperassen. Ik stuurde alle noodzakelijke documenten op naar de notaris vanwege de verkoop van ons appartement, maakte de betaling voor de kosten koper van ons nieuwe huis over en regelde alvast de verhuisservice voor de post.

De post laat ik voor de zekerheid een jaar doorsturen naar ons nieuwe adres. Normaal gesproken zou je de koper kunnen vragen of hij/zij de post voor je apart wilt houden, maar de koper wordt in ons geval niet de bewoner. Ons appartement is namelijk gekocht door een belegger die het gaat verhuren. We hebben dus geen idee wie er in ons appartement gaat wonen en of hij/zij zorgvuldig met onze post zou omgaan. Vandaar dat we dus een extra lange doorstuurservice hebben aangevraagd. Omdat mijn vriend en ik niet dezelfde achternaam hebben, moesten we twee aparte verhuisservices regelen (en betalen)

De sleutel
De laatste dagen voor de passeerdatum verliepen naar mijn idee veel te langzaam. Ik wilde zo graag de sleutel van ons nieuwe huis. Mijn handen jeukten gewoon om te klussen!

Eindelijk was het dan 1 februari: de datum van overdracht. Gelukkig hadden we al om 10 uur de afspraak bij de notaris, lekker vroeg. Daarvoor liepen we samen met de verkopend makelaar een inspectierondje door het huis. Dat rondje duurde toch nog een dik half uur. We bekeken alle ruimtes, draaiden alle waterkranen open om te checken of deze werkten, zetten ook de CV aan om deze te testen en openden alle ramen om te controleren of deze functioneerden.

Daarna reden we samen door naar de notaris. Daar ontmoetten we ook voor het eerst de verkoper, een aardige vrouw van begin zestig. De notaris las de leveringsakte voor, we tekenden, ontvingen de sleutels van de verkoper en de makelaar overhandigde ons een prachtige bos bloemen. Daarna vertrok de verkoper en was het voor ons tijd om de hypotheekakte te tekenen.

Alles was geregeld: we waren eigenaar geworden van ons droomhuis! Na ons bezoek aan de notaris reden we meteen door naar ons nieuwe huis. Het hele avontuur van verbouwen en verhuizen kon beginnen! Wordt vervolgd!

 

PS: ik heb het al eerder gemeld op mijn blog, maar vanwege de grote verbouwing komen er de komende drie maanden minder artikelen op mijn blog. Ik heb mijn handen vol aan klussen, ons eigen bedrijf en natuurlijk mijn kinderen. Ik probeer in ieder geval drie artikelen per week te plaatsen, maar dagelijks bloggen gaat mij voorlopig helaas niet lukken. Vanwege de verbouwing en straks verhuizing zullen mijn artikelen misschien wat meer klus- of verhuizings gerelateerd zijn omdat dat is wat mij nu het meest bezighoudt en min of meer mijn leven is nu en de komende periode. Het wordt nog een behoorlijke uitdaging om binnen 11 weken ons huis bewoonbaar te krijgen, dan moeten we ons oude huis uit. Ik hoop dat je hier begrip voor hebt en dat je af en toe mijn blog bezoekt om een nieuw artikel te lezen. Tot snel!

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

3 thoughts on “Verhuisblog 2: verhuisservice regelen & de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *