Verhuisd van appartement naar eengezinswoning: positieve veranderingen en waar moest ik aan wennen?

Verhuisd van appartement naar eengezinswoning: positieve veranderingen en waar moest ik aan wennen? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moeder

16 jaar lang heb ik in een appartement gewoond van 80 m2. De eerste zeven jaar was de grootte van ons appartement prima, we waren tenslotte maar met zijn tweetjes. Tien jaar geleden kregen we ons eerste kind en drie jaar later volgde ons tweede kind. Met vier personen werd ons appartement echt te krap en werd het de hoogste tijd om te verhuizen. Dat deden we vorig jaar. We verhuisden van een appartement naar een eengezinswoning van 150 m2. Nu kochten we niet zomaar een eengezinswoning, maar een drive-in woning. 

Meer opbergruimte

Ineens hadden we een zee aan ruimte. Al onze spullen kunnen we gewoon neerzetten. Overal is plek voor. Toch ga ik door met opruimen en spullen wegdoen en weggeven, want ik houd het graag overzichtelijk in huis. Maar heel fijn is het zeker om genoeg opbergruimte te hebben. Niet alleen in huis hebben we genoeg ruimte, we hebben ook nog eens een aparte garage waar we volop spullen in kunnen opbergen. In ons appartement hadden we alleen een grote kledingkast in de gang en een trappenkast die we gebruikten als opbergruimte. Daarnaast waren we ook erg blij met de Ikea Kallax kast met allemaal manden die we vol konden stoppen met spullen. 

Meer ruimte om te leven en te spelen

Naast dat er veel meer opbergruimte is, is er natuurlijk ook veel meer ruimte om te spelen. Onze kinderen hebben grotere slaapkamers en ook onze slaapkamer is een stuk ruimer. Ik heb geen blauwe plekken meer doordat ik me voortdurend aan de hoek van mijn bed stoot bij het opstaan ’s morgens. Dat was is ons appartement wel het geval, het was zo toen zo krap naast mijn bed. Daarnaast hebben we ook veel meer ruimte om te leven en te spelen. Het is fijn dat iedereen wat meer ruimte heeft, we zitten nu veel minder op elkaars lip.

Tuin

In ons appartement hadden we een piepklein balkon en ook nog eens niet aan de woonkamer, maar aangrenzend aan een slaapkamer. Daar gingen we echt nooit zitten. In de zomer was het ook nog eens bloedheet en het was gewoon ook veel te klein. Nu hebben we een grote tuin (60 m2) en veel privacy. Ik kijk er nu al naar uit om in het voorjaar heerlijk met een boek in het zonnetje in de tuin te zitten en wat dacht je van de lange zomeravonden?

Eigen kantoor

Negen jaar lang werkte ik aan de keukentafel, zowel overdag als ’s avonds. Wanneer ik klaar was met werken, moest ik al mijn administratie weer opruimen. Nu heb ik mijn eigen kantoor. Echt heerlijk vind ik dat. Ik heb gewoon na al die jaren mijn eigen werkplek, mijn eigen bureau, mijn eigen bakjes en ik kan alles gewoon aan het einde van mijn werkdag laten liggen. 

Genoeg ruimte om te parkeren

Toen we nog in ons appartement in de stad woonden, waren er altijd parkeerproblemen. Er was nauwelijks een parkeerplek te vinden en het was ook betaald parkeren. Nu hebben we heel veel (lege) parkeerplekken voor ons huis en we hebben ook een oprit waar we onze auto op kunnen parkeren. 

Veiligheid

Nu we in een dorp wonen, ervaar ik een groter gevoel van veiligheid. Er gebeurt hier niet zoveel of zeg maar gerust niets. Zeker niet wanneer je het vergelijkt met de stad. Waar ik in het begin wel aan moest wennen, was dat we nu onze benedenverdieping op de begane grond hebben. In ons appartement was de voordeur op de eerste verdieping. Je moest eerst door een met een slot afgesloten trappenhuis om naar ons appartement te komen. Nu kan iedereen bij onze voordeur. We hebben twee voordeuren, een tuindeur en een raam op de begane grond. De kans op inbraak is groter, dus elke avond check ik trouw of alles goed afgesloten is. Misschien dat ik me veiliger zou voelen met een beveiligingssysteem. Je kunt kiezen voor een draadloze beveiligingscamera set. Het fijne hieraan is dat je via je smartphone je huis in de gaten kunt houden. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld met Kerst niet thuis bent (een favoriet moment voor inbrekers) of op vakantie bent. Apparatuur om je huis te beveiligen koop je heel simpel bij Somfy.

Traplopen

In ons appartement moest ik altijd eerst door het trappenhuis (twee trappen) en in ons appartement hadden we ook een trap. Binnenshuis had ik dus maar één trap. In ons nieuwe huis hebben we twee trappen. Eén van de begane grond naar de eerste verdieping en de tweede naar de slaapkamers. In het begin vond ik al dat traplopen best vermoeiend. Nu ben ik er inmiddels aan gewend. Eigenlijk is al dat traplopen juist goed voor me.

 

Ben jij ook verhuisd van een appartement naar een eengezinswoning en waar moest jij het meest aan wennen of wat vond jij de meest positieve verandering? 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

#MLBsamenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *