koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger
Mama & lifestyle

Verhuisplog 4: stucen, muren schilderen, wooninspiratie opdoen en inpakken

In de vorige verhuisblog liet ik je heel veel foto’s zien van de verbouwing van ons nieuwe huis. Het is echt een klushuis wat we hebben gekocht. Van onder tot boven moesten we het strippen. Na maanden slopen, is nu eindelijk de periode van opbouwen aangebroken. Wat mij betreft het allerleukste deel van de verbouwing. Met deze verhuisplog neem ik je mee in onze verbouwing. Kijk je mee in mijn nieuwe huis?

Muren en plafonds stucen

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

Omdat we heel graag strakke muren willen, hebben we een aantal muren laten stucen. De muren in de woonkamer en de muur naar de 2e verdieping. Nu was deze laatste ook echt aan een stucbeurt toe. De muur was helemaal afgebrokkeld na het behangstomen, alles zat los. De plafonds hebben we ook laten stucen, want op de 1e verdieping hebben we een balk van het plafond in de keuken verwijderd en het kozijn bij de overloop. Dat kon je in de vorige verbouwingsupdate zien. Het plafond moest dus ook nodig weer netjes gemaakt worden. De boel moest natuurlijk eerst voorgestreken worden. Het stucen hadden we trouwens uitbesteed. Zie hier het resultaat van het stucen. Prachtig glad toch? 

Egaliseren badkamervloer

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

Voordat we de badkamermuren lieten stucen, egaliseerden we de badkamervloer. We hadden alle tegels van de wanden en de vloer verwijderd. Om de vloer weer wat gladder te maken, besloten we deze te egaliseren. De bedoeling is om hier straks een gietvloer over aan te brengen. Lekker naadloos en dus ideaal om schoon te houden.

Wooninspiratie opdoen

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

We deden tussen alle bedrijven door ook nog even wat wooninspiratie op. We willen gaan voor een tweezitsbank en twee fauteuils. We hebben nog geen keuze gemaakt. We hebben toch geen haast. Ik wil eerst dat mijn poezen gewend zijn in ons nieuwe huis, voordat we een nieuwe bank kopen. Straks krabben ze uit stress de hele bank kapot. Daarom verhuizen we onze oude bank mee en wachten we nog even met het kopen van een nieuwe.

Plafonds en muren slaapkamers schilderen

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

The best part of the verbouwing: schilderen! Eindelijk kan ik de verfroller erbij pakken! Ik vind schilderen super leuk om te doen, behalve het witten van plafonds. Ik vind het best zwaar om zo hoog te schilderen. Wel goed voor mijn spierballen trouwens. Alle grijze vlekken zijn plekken die ik gerepareerd heb. Vooral in de kamer van mijn dochter waren dat er nogal wat. Ik moet eerst alle muren stofzuigen, ontvetten en voorstrijken voordat ik de muren kan schilderen. Voor nu verf ik alle muren wit. Later bekijken we of en welke muren we van een kleurtje willen voorzien. Let vooral niet op mijn wallen en donkere kringen onder mijn ogen. Het zijn lange dagen. Doordeweeks werken tot middernacht voor ons bedrijf en voor mijn blog en in het weekend klussen. Eerst kluste ik halve dagen in het weekend, omdat mijn kinderen een hele dag soms te lang vonden. Maar nu het mooi weer is, mijn kinderen dus buiten kunnen spelen en de tijd voor ons begint te dringen, klus ik nu hele dagen in het weekend. Zeker nu mijn vriend in het weekend niet meer mee kan klussen, omdat hij dan voor ons bedrijf moet werken en ik er dus alleen voor sta. Je hoort mij zeker niet klagen, maar ik moet even in een hogere versnelling met klussen anders gaan we het alsnog niet redden. Dat rare ding achter mijn hoofd is de afvoer van de open haard. Die loopt door de slaapkamer van mijn zoontje. We gaan deze nog netjes afwerken. 

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

Bij Karwei hebben ze trouwens spotgoedkope verf, vind ik zelf tenminste. Ik betaalde € 15,- voor 10 liter latex die heel goed dekt. 

Kinderboerderij tegenover ons huis

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

Kijk deze kleine geitjes! Deze vier zijn een paar weken geleden geboren en mogen sinds kort naar buiten. Op de laatste foto drinken twee geitjes bij hun moeder. Wat schattig. Deze kinderboerderij staat pal voor ons huis. Ik vind dat echt leuk. Mijn kinderen ook, die komen er heel vaak. Ook dat is  wat mijn nieuwe huis zo gaaf maakt. Mijn nieuwe woonomgeving is zo anders dan mijn huidige. Ik kan echt niet wachten om te verhuizen. Door die kinderboerderij krijg ik echt zo’n boerderij gevoel. 

Muren slaapkamers repareren

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

Na het verven, zijn er nog heel veel kleine haarscheurtjes in de muur van mijn dochter en ook nog wat schadeplekken in de muren van mijn zoontje. De haarscheurtjes zijn waarschijnlijk sporen van het stucen in het verleden. De vorige eigenaar had hierover heen behangen, maar ik wil liever geen behang vanwege de poezen en mijn zoontje die het soms leuk vindt om aan het behang te plukken. Ik ben een hele dag bezig geweest om alle schadeplekken bij te werken en te schuren. Gelukkig had ik witte muurvuller. Ik moet nog een klein stukje van de muur van mijn dochter schuren en daarna is het een kwestie van weer stofzuigen, voorstrijken en nog een keer schilderen (hopelijk voor de laatste keer). Ik vind de muren nu al heel erg strak geworden. Niet alleen de muren van mijn kinderen schilderen staat op mijn to do list voor deze week, ook de muren en het plafond van onze slaapkamer staat op mijn kluslijst. Hopelijk lukt het me deze klussen deze week af te krijgen. Ik heb mijn twijfels, want onze slaapkamermuren zijn er een stuk erger aan toe…

Spullen inpakken voor de verhuizing

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

koophuis, verbouwing, verhuizing, verhuizen met gezin, droomhuis, klushuis, mamalifestyleblog, mamablogger

Ik ga het inpakken weer een beetje oppakken. Toen ik ons appartement een paar maanden geleden verhuisklaar maakte, had ik al heel veel spullen ingepakt. Daarna was ik ermee gestopt. Over twee maanden gaan we verhuizen, dus ik krijg weer de kriebels om in te pakken. Vandaag was de salontafel aan de beurt. Ik heb pas een hometrainer besteld en de doos had ik nog bewaard. Daar paste de salontafel perfect in. Het was wel een gedoe om die mega grote doos naar beneden te tillen. Die salontafel heb ik zomaar 10 jaar, maar ik vind hem nog steeds tof en praktisch. Er zitten twee glazen bladen op, het onderste blad kun je uitschuiven. Handig wanneer je visite hebt. Deze of volgende week wil ik flink gaan opruimen in huis. Alles wat niet mee verhuist, moet weg! Mijn winterkleding heb ik ook al ingepakt. Ideaal is dat wij bij ons huis een aparte garage hebben gekocht. Daar kunnen we nu mooi alle spullen opslaan. 

Tot de volgende verhuisplog! Hopelijk ben ik dan al weer een heel stuk verder met de verbouwing!

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Lees hier alles over onze huizenjacht, de aankoop van ons droomhuis en de verhuizing:

1. Op zoek naar een nieuw huis: daarom kochten we niet ons droomhuis

2. Hoe krijg je als ondernemer een hypotheek?

3. Met mijn gezin in de stad blijven wonen of verhuizen naar een dorp?

4. We hebben een bod uitgebracht on ons droomhuis!

5. Hebben we ons droomhuis gekocht? Is ons bod geaccepteerd?

6. Sparen voor een verhuizing naar een (andere) koopwoning

7. Definitief huis gekocht & ons huis staat te koop

8. Ik ga met mijn gezin verhuizen van een stad naar een dorp

9. Thuiswerken vanuit kantoor aan huis

10. Verhuisblog 1: appartement verkocht, adreswijzigingen, keuken gekocht en verbouwingplanning

11. Waarom ik blij ben dat ik naar een dorp met amper winkels verhuis

12. Verhuisblog 2: verhuisservice regelen en de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis

13. Schoonmaakroutine in mijn nieuwe huis (eengezinswoning)

14. Verhuisblog 3: verbouwingsupdate na 2 maanden + 39 foto’s van ons nieuwe huis!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *