Mijn vijfjarige kind vraagt hoe baby’s gemaakt worden, mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf
Kind & opvoeding

Mijn vijfjarige kind vraagt hoe baby’s gemaakt worden

Het was ver voor zessen en mijn zoontje lag bij ons in bed. Die ochtend was hij al heel erg vroeg wakker voor zijn doen. Waarschijnlijk kwam het door de honger, want hij was de avond ervoor zonder eten naar bed gedaan. Tijdens het avondeten was hij namelijk plotseling ziek geworden en hij wilde maar één ding en dat was naar bed.

Vanochtend kroop hij dus al voor dag en dauw bij ons onder de wol. We knuffelden wat en toen vroeg mijn zoontje ineens hoe mijn eitjes bij de zaadjes van papa kwamen. En hij wilde ook weten hoe de baby uit de buik kwam. Ik was nog half in slaap, maar besloot mijn zoontje toch maar even uit te leggen hoe de vork in de steel zit. De waarheid dus. Waarom zou ik er immers omheen draaien? Dat deed ik bij mijn dochter ook niet toen ik haar seksuele voorlichting gaf.

Hij nam genoegen met mijn eerlijke antwoord en stelde verder geen vragen meer. Sommige ouders voelen zich er misschien ongemakkelijk bij om uit de doeken te doen hoe baby’s gemaakt worden, maar eigenlijk is dat dus helemaal niet nodig. Een kind wilt alleen maar weten hoe het zit en ik vind persoonlijk hoe eerder een kind het weet hoe beter.

Vandaag vroeg mijn zoontje er toevallig zelf verder naar. Ik had hem al eerder verteld over zaadjes en eitjes, maar vandaag vertelde ik hem het hele verhaal van de voortplanting. Wanneer vertelde jij jouw kind hoe baby’s gemaakt worden? Kwam je kind zelf met die vraag of besloot je het zelf uit te leggen? Vond je het lastig of juist helemaal niet om je kind seksuele voorlichting te geven? Laat het me weten bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *