Voor het eerst Sinterklaas vieren met je baby/dreumes

Voor het eerst Sinterklaas vieren met je baby/dreumes, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Voor het eerst Sinterklaas vieren met je baby of dreumes is heel speciaal. Ik weet nog goed toen wij voor het eerst Pakjesavond vierden met onze dochter die toen nog een dreumes was. Eigenlijk was het meer een Pakjesmiddag, want we vierden het overdag. Als ik die Sinterklaasviering in één woord zou moeten omschrijven, zou ik het woord overweldigend gebruiken. Want overweldigend was het zeker voor mijn dochter. Persoonlijk vond ik het veel te druk en veel te veel cadeaus voor onze dochter.

Zelf hadden we een paar cadeautjes voor onze dochter gekocht, maar opa en oma brachten ook cadeautjes mee. Het voordeel van budget cadeautjes is dat je meer cadeautjes in de zak van Sint kunt doen, maar dat kan ook een nadeel zijn. Uiteindelijk was de zak bomvol met cadeautjes en scheurde mijn dochter de ene na de andere verpakking open. Het was gewoon te veel. Al die cadeaus en al die prikkels waren te vermoeiend voor een dreumes. Veel beter kun je zo min mogelijk cadeaus in de zak doen. 

De eerste Sinterklaasviering met onze dochter was de enige keer dat we het overdag vierden. Alle andere keren vierden we Pakjesavond ’s avonds. Nu mijn kinderen wat ouder zijn, vind ik het prima, maar de voorgaande jaren vond ik dat maar niets. Het is ook niet perfect wanneer je pas rond de bedtijd van je nog jonge kinderen nog eens cadeautjes gaat uitpakken. Kinderen worden er druk van, het wordt laat en tegen de tijd dat je kind naar bed gaat, kan het van alle hectiek niet meer in slaap komen. Veel liever vierde ik Sinterklaas overdag, maar van de volwassenen was ik de enige die er zo over dacht. Net als met Kerst trouwens. Ik heb veel liever een kerstbrunch dan een kerstdiner, dat is veel idealer met kinderen qua tijdstip.

Hoe vier jij Sinterklaas met jouw baby/dreumes? Vier jij het overdag of ’s avonds? 

 

voor het eerst sinterklaas vieren met je baby/dreumes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *