De arrestatie van een groep drugsdealers-/gebruikers, 8 man politie en een drugshond: hoe leg je zoiets uit aan je kind?

Ik gaf mijn dochter voorlichting over drugs, omdat wij getuigen waren van een arrestatie van een groep drugsdealers-/gebruikers. Maar hoe deed ik dat? mamalifestyleblog, mamablogger, lifestyleblogger, mamalifestyle, mamablog, lifestyleblog, familyblog, familyblogger
Omdat wij getuigen waren van eeIk gaf mijn dochter voorlichting over drugs, omdat wij getuigen waren van een arrestatie van een groep drugsdealers-/gebruikers. Maar hoe deed ik dat? mamalifestyleblog, mamablogger, lifestyleblogger, mamalifestyle, mamablog, lifestyleblog, familyblog, familyblogger
bron

Vanavond tijdens het afwassen zag ik een groepje mannen op straat. Plotseling zag ik ook twee toegesnelde politieagenten. Er volgde een worsteling tussen een arrestant en een agent en al snel kwam er versterking.

Dit gebeurde allemaal pal voor ons huis. Mijn kinderen zagen het ook gebeuren en waren helemaal onder de indruk van de politieagenten en de drie politiebusjes die er stonden. Mijn zoon is dol op politie en mijn dochter sprak gelijk haar ambitie uit om later politieagent te worden. Ik heb haar maar direct uitgelegd dat politieagenten geen Mega Mindy’s of Mega Toby’s zijn.

Zo’n colonne politieagenten heb ik nog niet eerder gezien, dus ik had al een voorgevoel dat het niet om zomaar gehang of een opstootje ging. Het bleek om een drugskwestie te gaan. Dealen of gebruiken, welke van de twee van toepassing was dat weet ik niet.

Nadat de mannen waren ingerekend en meegenomen, werd er druk gezocht. Één verdachte had iets laten vallen. Dit voorwerp werd door de politie gefotografeerd en meegenomen als bewijsmateriaal. De zoektocht ging verder in de speeltuin naast de plek waar de verdachten zich ophielden. Blijkbaar vermoedde de politie dat één van de verdachten iets had gedumpt in het struikgewas van de speeltuin.

Twee agenten zochten en zochten, maar konden niets vinden. Ze besloten een drugshond erbij te halen. Het diertje deed zijn uiterste best en leek wat gevonden te hebben, maar helaas, het bleek een lege bak van de afhaalchinees te zijn. De zoektocht ging verder, zonder succes. De agenten en de drugshond gingen zonder buit naar het bureau.

Tja en daar zaten wij met zijn viertjes achter het raam. Vermaak was het zeker, maar mijn dochter van zeven vroeg natuurlijk om tekst en uitleg wat de boeven nu eigenlijk hadden gedaan. Als je mijn blog wat vaker hebt bezocht, weet je misschien dat ik een heel open persoon ben. Dat ben ik ook naar mijn kinderen. Onderwerpen als seksuele voorlichting en de dood zijn voor mij geen taboe en maak ik bespreekbaar met mijn kinderen. Dus waarom zou ik dan doekjes winden om wat er zich vanavond voor onze neus had afgespeeld?

Ik besloot open kaart te spelen en zei dat de mannen drugs aan het kopen/verkopen/gebruiken waren. Je zult vast begrijpen dat dit een beetje langs mijn zoontje van drie gaat, want hij is nog te jong. Maar mijn dochter kan ik al heel wat uitleggen. Wat uit te leggen had ik zeker, want welk kind van zeven weet nu wat drugs is? Geen kind. Maar hoe leg je zoiets uit aan je kind? Ik zei mijn dochter (mijn zoontje volgde het gesprek helemaal niet, hij was alleen maar gefascineerd door de politie) dat drugs pilletjes zijn of vloeistof wat sommige mensen slikken of spuiten.

Vraag nummer twee liet niet lang op zich wachten en luidde waarom mensen dan drugs gebruiken. Dit vond ik een nog lastigere vraag. De ene persoon gebruikt drugs alleen “recreatief” op feesten en beperkt zijn/haar gebruik tot één pilletje, of misschien zelfs tot hooguit een halve pil. En de andere persoon kan niet buiten zijn/haar dagelijkse portie drugs. Ik hield het er maar op dat sommige mensen het fijn vinden om drugs te gebruiken, omdat ze zich dan voelen alsof ze in dromenland zijn. Dat sommigen drugs gebruiken om hun problemen te vergeten, maar dat hun problemen eigenlijk helemaal niet weg zijn of gaan, maar dat deze door drugsgebruik alleen maar erger worden. Beter wist ik het niet te verwoorden. Zeker aangezien ik zo onvoorbereid was, want dat hele voorval kwam natuurlijk nogal rauw op mijn dak.

Toen ik mijn dochter uitlegde dat sommige mensen met een naald drugs spuiten, vertelde ze mij dat ze een keer met een vriendinnetje een spuit in de speeltuin had zien liggen. Of het echt een spuit is geweest, dat weet ik niet, maar het zou zo maar kunnen. Wat goed dat ik dit onderwerp met haar besprak, want nu kon ik haar waarschuwen voor een – en hopelijk komt die er niet – eventueel volgende keer dat ze een spuit ziet liggen. Ik heb haar verteld dat ze nooit een spuit aan mag raken, omdat ze daar heel erg ziek van kan worden of zelfs dood van kan gaan.

Idem dito voor “snoepjes” mocht ze die zien liggen. Dit heb ik ook maar gelijk tegen mijn zoontje gezegd. Een paar dagen later (nu een paar dagen geleden, want dit artikel heb ik eerder geschreven) las ik in een nieuwsbericht dat in Hoogezand een kindje drugs heeft ingenomen wat hij gevonden had op een schoolplein. Gelukkig zag de juf het gebeuren en ondernam direct actie.  In dit geval liep het dus goed af, maar voor hetzelfde geld had dit kindje het niet overleefd. Hopelijk zijn mijn waarschuwingen niet nodig. Wat een vervelende gedachte dat dit soort duistere praktijken gewoon voor mijn huis plaatsvinden. En nog erger, voor de neus van mijn kinderen.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

7 thoughts on “De arrestatie van een groep drugsdealers-/gebruikers, 8 man politie en een drugshond: hoe leg je zoiets uit aan je kind?

 1. Jeetje ja er gebeuren rare dingen zelfs in je vertrouwde omgeving zo zie je maar. Ik moet er ook niet aan denken dat kinderen in zo een speeltuintje zoiets zien en al helemaal niet aandenken wat ze ermee doen……. goed dat je dit met je dochter hen opgenomen.

 2. Heftig zeg om zoiets vanuit je keukenraam te zien! Dat is nog eens wat anders dan hier. Het meest bijzondere dat hier gebeurt is als er een rare vogel overvliegt.

  Maar wel een mooie gelegenheid om je kinderen een belangrijke les over drugs e.d. te leren.

 3. Okay. Mijn opa was heel duidelijk toen ik als 5 jarige eens vroeg wat drugs zijn. “Dat zijn pilletjes die sommige mensen een fijn gevoel geven, maar die vaak heel slecht voor je zijn. Soms kun je drugs ook roken, dat is ook slecht voor je.”
  Lijkt me duidelijk. Ik ben nooit ‘aan de drugs gegaan’. En ik rook ook niet. Wees eerlijk. Wijs op de gevaren. Wijs op wat verslaving kan zijn. Te jong? Daar geloof ik niet in. Duidelijk en in termen die ze begrijpen.
  Maar sensatie is het natuurlijk wel. Of ik het geduld zou hebben om maar te blijven kijken, betwijfel ik.

 4. Zo dat is even schrikken! Vooral dat ze zei een spuit te hebben gezien en dat dat kindje op het schoolplein een pilletje innam.

  Denk inderdaad dat je het best eerlijk kunt zijn. Ik heb het ook om die reden verschillende keren aan mijn oudste verteld.

 5. Wat een sensatie! Goed dat je zo open bent, dat is ook het beste vind ik! Er gebeurt tegenwoordig zoveel om ons heen en kinderen zijn vandaag de dag ook eens stuk wijzer dan vroeger dus open en eerlijk zijn is het beste dat probeer ik ook zoveel mogelijk naar mijn kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *