Vrijwillige ouderbijdrage: waar wordt deze voor gebruikt en hoe vrijwillig is deze?

vrijwillige ouderbijdrage: waar wordt deze voor gebruikt en hoe vrijwillig is deze? mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

vrijwillige ouderbijdrage: waar wordt deze voor gebruikt en hoe vrijwillig is deze? mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat betekende dat mijn kinderen een acceptgiro mee naar huis kregen voor de vrijwillige ouderbijdrage. Nou, zo vrijwillig is deze bijdrage ook weer niet, want de school van mijn kinderen rekent er op dat je minimaal € 40,- per kind overschrijft. Je kunt besluiten de ouderbijdrage niet te betalen, maar dan heb je kans dat jouw kind niet mee mag doen met bepaalde activiteiten. Het gaat dan om activiteiten die geen deel uitmaken van het onderwijs, zoals het Sinterklaasfeest of de Kerstviering. Zelf betaal ik met alle liefde de vrijwillige ouderbijdrage. Mocht je geen of onvoldoende geld hebben om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen, neem dan contact op met de school of de gemeente. Misschien kun je de bijdrage in delen betalen of is er een reservepotje.

Maar waar wordt de vrijwillige ouderbijdrage nu eigenlijk voor gebruikt? Deze bijdrage is niet voor activiteiten die vallen onder het basisonderwijs. Op de school van mijn kinderen gebruiken ze het geld dat binnenkomt voor festiviteiten zoals:

  • Koningsspelen
  • Pasen
  • Kerstfeest
  • Sportdagen
  • Jubileumfeestweek

En voor de aanschaf van:

  • Sinterklaascadeautjes
  • Bibliotheekboeken
  • iPads

Ik heb de vrijwillige ouderbijdrage direct overgemaakt. Wist je trouwens dat je ook meer geld mag overmaken? Op de website van de school van mijn kinderen staat ieder jaar een verantwoording waar het geld aan is besteed. Heb je nog vragen over de vrijwillige ouderbijdrage? Dan kun je terecht bij de schoolraad van de school.

Heb jij ook al de factuur ontvangen voor de vrijwillige ouderbijdrage en wat geldt als minimum bedrag op de school van jouw kind(eren)? Laat het me weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *