Waar laat je je kind tijdens een sollicitatiegesprek?

Waar laat je je kind tijdens een sollicitatiegesprek? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Ook al ben ik al 10 jaar met veel plezier ondernemer, heel af en toe surf ik naar vacatures voor een baan in loondienst. Het ondernemerschap bevalt me prima, ik kan mijn eigen werktijden indelen en thuis zijn voor mijn kinderen in schoolvakanties en bij ziekte. Ook al vind ik het heerlijk om eigen baas te zijn, het ondernemerschap is zeker niet perfect. Een nadeel van het hebben van een eigen bedrijf is dat het soms best eenzaam is. Ik werk namelijk niet met collega’s op kantoor. Soms lijkt het me leuk om een parttime job naast ons bedrijf te hebben.

Zo zag ik pas een leuke vacature bij een woningcoöperatie. Waarschijnlijk verwachtte deze organisatie heel veel reacties, want ze hadden blijkbaar één dag geblokt voor sollicitatiegesprekken. Dat bleek dus op een vrijdagmiddag te zijn. Nu heb ik sowieso niet gereageerd op deze vacature, zo vlak voor de zomervakantie en zonder buitenschoolse opvang voor mijn kinderen. Maar wat als ik had willen solliciteren naar deze vacature?

Ik heb vaker gezien dat bedrijven een aparte dag inplannen voor sollicitatiegesprekken met kandidaten. Het moet je dan maar net uitkomen. Wat als zo’n gesprek op een woensdag- of vrijdagmiddag plaatsvindt? Of tijdens een ander dagdeel waarop jouw kind thuis is? Dat betekent dat je oppas moet regelen. Wie weet heb jij een oppas zo geregeld, maar wat als het wat moeilijker is om iemand te vinden om je kind even op te vangen? Misschien woont je familie ver weg, vind je het vervelend om oppas te regelen of wil je niemand ermee “belasten”. 

Een ziekenhuis in Delft heeft daar een heel goede oplossing voor gevonden. Ben je vader of moeder en wil je solliciteren bij dit ziekenhuis? Dan hoef je geen oppas te regelen voor je kind wanneer je op sollicitatiegesprek gaat. Naast het ziekenhuis zit namelijk een kinderopvang waar je tijdens je sollicitatiegesprek je kind gratis kunt laten opvangen. Het ziekenhuis in Delft doet dit om meer kandidaten te trekken. Ik vind het een super oplossing. Ik zou het ideaal vinden als ik ergens solliciteer en me niet druk hoeft te maken waar ik mijn kinderen ga laten tijdens het sollicitatiegesprek. 

Heb jij kinderen en ben jij aan het solliciteren? Of heb jij pas gesolliciteerd? Moest jij toen naar oppas zoeken voor je kind(eren) of was het sollicitatiegesprek onder schooltijd of op een dag dat je kind naar het kinderdagverblijf/de gastouder/opa en oma ging? Hoe kun jij de opvang van je kind regelen wanneer jij een sollicitatiegesprek hebt? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *